Opnieuw te hoge bloeddruk

Discussie in 'Gezondheid' gestart door Mw1980, 26 apr 2020.

 1. Mw1980

  Mw1980 Actief lid

  15 jan 2017
  273
  99
  28
  Ik ben nu 22 weken zwanger en afgelopen donderdag moest ik op controle. Echo gehad en alles zag er goed uit. Helaas bleek daarna de bloeddruk weer te hoog, waardoor ik een nacht in het ziekenhuis moest verblijven om te monitoren of de medicatie aanslaat. Bij de eerste zwangerschap had ik namelijk ook zwangerschapsvergiftiging en is ons meisje geboren op een termijn van 35 weken + 5 dagen en een gewicht van 1878 gram.
  Wij wonen in Frankrijk en het is dus allemaal extra spannend. Van ons eerste meisje ben ik namelijk in Nederland bevallen en weet dus niet wat ik hier kan verwachten.
  Tot nu toe lijkt de procedure echter wel heel erg op elkaar.
  Maar het meest verschrikkelijke is dat je momenteel (i.v.m. Covid-19) ook geen bezoek mag ontvangen in het ziekenhuis en ik ons meisje dus amper gezien had.
  Gelukkig was mijn bloeddruk stabiel genoeg en was mijn bloed en urine allemaal in orde en mocht ik vrijdag om 19:15 uur eindelijk het ziekenhuis weer verlaten. Ik kreeg wel medicatie voorgeschreven en sta onder toezicht van een verloskundige die wekelijks aan huis komt voor het meten van de bloeddruk en monitoren van de baby.
  Ook moet ik vanaf nu 2 x per maand bloed laten afnemen en een urinetest laten doen.
  Ik moet nu ook 1 x per dag 100 mg Aspegic innemen (asperine). Dit zou kunnen helpen bij een te hoge bloeddruk. We zullen zien. Morgen komt de verloskundige voor het eerst aan huis, dus ik hoop dat alles goed stabiel blijft. Gisterenavond heb ik vh eerst de asperine ingenomen en tot nog toe lijk ik geen last van bijwerkingen te hebben.
  Ik hoop maar dat de kleine voorlopig nog even lekker in de buik kan groeien en dat ze (Ja, het is weer een meisje) gezond en wel ter wereld mag komen.
   
 2. Lieverding

  Lieverding Bekend lid

  9 jun 2019
  648
  222
  43
  Vrouw
  Als het goed gaat dan even afwachten ja, aspirine is heel goed voor eventuele placenta problemen en maakt de bloed dunner ook dus is goed dat ze die gaven. Je hebt daar geen bijwerkingen of zo. Ik ga die ook slikken vanaf 6wk.
  Succes!
   
 3. Mw1980

  Mw1980 Actief lid

  15 jan 2017
  273
  99
  28
  Vorige week opnieuw een dag en nacht in het ziekenhuis doorgebracht. Mijn bloeddruk bleek na een 24 uurs test toch opnieuw te hoog. :(
  Bloed en urine opnieuw gecontroleerd en dit was weer goed. :)
  Ook aan de CTG gelegen en is er een echo gedaan en met de kleine gaat gelukkig alles goed!:thumup:
  Nu heb ik 's middags een andere pil ernaast en moet de verloskundige nu 2 x per week aan huis komen.
  Dinsdag is ze weer geweest en was gelukkig de bloeddruk beter. Al is het wel erg vervelend, omdat ik zelf heel erg het vermoeden heb dat de bloeddruk stijgt door witte jassen angst (oftewel doktersangst). De 1ste 1 of 2 metingen liggen namelijk altijd een stuk(je) hoger als ik aan de automatische bloeddrukmeter lig. Zodra de artsen de kamer uit zijn, zakt die weer.

  Ik twijfel nu of het misschien een idee is om zelf een bloeddrukmeter aan te schaffen, maar dat kan ook weer negatief gaan werken misschien, omdat ik me dan misschien weer druk ga maken als er een hoge uitslag uit komt. Aan de andere kant, kan het natuurlijk ook positief werken.....pfffff....dilemma ....:confused:
   
 4. Mw1980

  Mw1980 Actief lid

  15 jan 2017
  273
  99
  28
  Zo blij! Zojuist is de verloskundige geweest en de bloeddruk was weer netjes!
  124/78
  126/81
  Helemaal blij!
   
  Dastoch3 en 1Hanneke vinden dit leuk.
 5. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  5.716
  1.418
  113
  Vrouw
  Ik krijg hier bij een tweede zwangerschap al preventief medicijnen is gezegd. Ik krijg ascal.

  Tip als je een bloeddrukmeter aanschaft. Meet je bloeddruk gelijk als je wakker bent, voor je opstaat.
  En mocht je s middags rusten dan kan je het eventueel nog een keer doen.
   
  Mw1980 vindt dit leuk.
 6. Dastoch3

  Dastoch3 Actief lid

  1 mrt 2020
  142
  93
  28
  Vrouw
  Ik heb daarom juist een eigen bloeddrukmetertje. Laten eiken in het ziekenhuis en bij de eerste werd dit geaccepteerd.
  Bij tweede niet, ander ziekenhuis.
  Maar, heb nu officieel het witte jassensyndroom (24 uurs meting met zkh apparatuur) in mijn dossier dus nu mag ik gewoon weer thuis metingen doen.

  Ik moet wel bellen als mijn bloeddruk na 1 dag nog steeds hoog is. Dan moet ik langskomen.
   
 7. Lieverding

  Lieverding Bekend lid

  9 jun 2019
  648
  222
  43
  Vrouw
  Ik krijg aspirine vanaf 10wk zwangerschap omdat er is verband tussen pre eclampsie = placenta afwijkingen = stollingsproblemen. Dat bij elkaar aspirine helpt hier en daar het is voral voor goede doorbloeding placenta.
  Ik weet niet of het helpt als eind zwangerschap maar eventueel bij je volgende mogelijke zwangerschappen kan je dat vragen.

  succes!!
  Ik heb bij eerste pre eclampsie gehad en eigen bloeddrukmtr gekocht en mocht bellen en komen als het boven bepaald normering kwam. Ik voelde mij ook dan best beroers met zwarte sterretjes en heel duizelig!
   
 8. Mw1980

  Mw1980 Actief lid

  15 jan 2017
  273
  99
  28
  Bedankt voor de tip! Ik ga donderdag s overleggen met de arts of hij het een goed idee vind om ook zelf te meten.
   
  aicirtap vindt dit leuk.
 9. Mw1980

  Mw1980 Actief lid

  15 jan 2017
  273
  99
  28
  Had inderdaad ook gelezen dat het te maken heeft de doorbloeding. Er was met mijn placenta in de vorige zwangerschap ook iets niet helemaal in orde (zeldzaam iets), waardoor ons meisje te weinig voedingsstoffen binnen kreeg en daardoor te weinig groeide. Dit is mede 1 van de redenen dat ze me ook hebben ingeleid.

  Ik heb naast verschrikkelijke hoofdpijn gelukkig verder geen klachten gehad m.b.t. de bloeddruk. Ik merk nu ook, dat ik, nu ik andere medicatie krijg, ik ook geen last meer heb van hoofdpijn. Voel me verder prima.:)
  Wel klote als je je zo beroerd voelt.:(
   
 10. Lieverding

  Lieverding Bekend lid

  9 jun 2019
  648
  222
  43
  Vrouw
  het is niet zo zeldzaam volgens mij. Veel vrouwen hebben iets mer stollings er wordt alleen niet veel onderzocht ervoor. Mijn gyn zei dat bij stollingsproblemen komen vaak pre eclampsie en hellp etc en placenta problemen.
  Inderdaad een trombofilie zorgt ervoor dat je baby kan weinig tot helemaal niets voedingstoffen krijgen. Ik heb twee miskramen gehad om die reden. Ze konden verder niet iets afwijkend zien aan placenta op dit termijn maar ik kan ook 1e kind pre eclampsie. Twee de gezonde kind niets. Dus het kan beide kanten op maar ik krijg dus inderdaad aspirine ter preventie ( mocht er toch iets zijn met hoge bloed druk of placenta).
   
 11. Mw1980

  Mw1980 Actief lid

  15 jan 2017
  273
  99
  28
  Moest het even terugzoeken in mijn bevallingsverslag, maar bij mij was er wel iets bijzonders aan de hand. Velamenteuze insertie. Komt maar in 1-2% van de zwangerschappen voor.
  https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/zwangerschap/28348-afwijking-aan-de-navelstreng-velamenteuze-insertie.html
   

Deel Deze Pagina