hoi dames, Mijn vriend en ik twijfelen of we willen trouwen, belastingtechnisch gezien is dit beter voor ons. We hebben ook gekeken naar een samenlevingscontract of geregistreerd partnerschap.. maar beiden kosten flink wat. Dus we willen misschien op een maandag ochtend gratis trouwen. Natuurlijk wil ik wel een echte grote mooie bruiloft met alles er op en er aan maar dat doen we dan later wel eens een keer over. De gemeente waar we nu wonen is Arnhem. Is het dan ook de bedoeling dat we hier trouwen? Wie kan mij er meer over vertellen, en wat zijn de kosten ongeveer bij elkaar? We willen dus nog geen feest, helemaal niets. Liefs.
Je moet in dit geval trouwen in de gemeente waar je woont. Wanneer het gratis is hangt af van de gemeente. De enige kosten zijn volgens mij je trouwboekje en die kost zo een 16 euro.
Dit is niet meer zo, je mag in iedere gemeente trouwen, maar moet aangifte doen in de gemeente waar 1 van het bruidspaar woont. Verder betaal je idd je trouwboekje en van beiden de geboorteakte. Je bent dan denk ik totaal rond de 50 euro kwijt., ligt idd beetje aan de gemeente waar je woont. hoewel misschien heeft merryl gelijk dat je in eigen gemeente moet trouwen, aangezien je het gratis wil doen, dat weet ik eigenlijk niet zeker, normaal mag je wel kiezen.
Jah, je moet trouwen in je eigen gemeente of dat van je partner. Wil je zelf getuigen uitzoeken bijv. ouder of wil je getuigen van de gemeente huren? In het laatste geval betaal je dus de kosten van de getuigen en het trouwboekje. Dat is in elke gemeente weer verschillend in bedrag.
Mijn vriendin woont ook in Arnhem, die zijn ook in een andere stad getrouwd. (Gratis). Alleen hun ouders mochten mee naar binnen, en die waren dan ook getuigen. Bij ons is het met het gratis trouwen zo dat je dan geen eigen getuigen mee mag brengen, en alleen even 'snel een krabbel zet'
Geregistreerd partnerschap is toch ook gratis? Een paar jaar geleden hebben we dat gedaan op de gratis dinsdag hier.. Maar dan is het gezag van de kinderen niet altijd direct geregeld.
Wij zijn ook gratis getrouwd op maandagochtend. Duurde 10 minuten en we mochten wel zelf getuigen meenemen. Wat wij nog wel hadden gedaan is ringen kopen en we wilden huwelijkse voorwaarden dus we moesten ook een notaris betalen. Samen was dat alsnog 800 euro maar dat vonden wij niet erg. We hadden toen nog geen kinderen, 2 uur later wel een huis
bedankt voor jullie reacties. Ik bel van de week de gemeente hier op om het een en het ander na de vragen.. Het is hier geloof ik op een maandag ochtend. Kost t ondertrouw nog iets? Onze ouders worden ook de getuigen als we dit gaan doen.
Heel veel gemeentes stoppen dit jaar met gratis trouwen ivm misbruik hiervan. Verder is het erg uitgedund. Zo mogen alleen de getuige naar binnen en als je de getuige huurt volgens mijn enkel ouders of niemand. Ook is het tekenen en naar huis. Letterlijk 5 minuten werk ( was enkele jaren terug nog iets gezelliger) Ik zou is gaan nakijken of gratis trouwen nog wordt aangeboden in de gemeente. Scheelde wel veel geld en als je geen uitdraai nodig hebt voor de ondertrouw ( zoals bijv Tilburg) kost ondertrouw niks en betaal je enkel het boekje ( prijzen tussen 7,50 en 20 euro?) . Wij trouwen op een vrijdag en dat kost 420 euro. Vond het vrij prijzig voor een kleine zaal.
de vader moet bij/na het sluiten GP nog wel altijd de kinderen erkennen, daarna is het gezag wel direct geregeld.
Wij gaan as woensdag gratis geregistreerd partnerschappen. Dus dat kan wel. Hier kan je op woensdagochtend tussen 9 en 10 gratis terecht.
Wij hebben maandagochtend geregistreerd partnerschap gedaan. Juist omdat we nog graag een keer willen trouwen met een feest en alles erop en eraan. Wij waren 11 euro kwijt voor alles. Dan kan je ook nog voor het "echhie" trouwen maar heb je wel al de belastingtechnische voordelen.
Ondertrouw kost niks, dan kies je je trouwboekje uit (welke kleur) en kiest de datum wanneer je daadwerkelijk wilt trouwen. Het gratis trouwen verschilt per gemeente welke dag/tijd dat is. Wij zijn ook gratis getrouwd was hier op de woesdag, en konden kiezen tussen twee tijdstippen nl. 9.00u of 9.15u. Getuigen hadden we zelf, en er mochten ook mensen mee naar binnen om te kijken. Ceremonie duurt dan zo'n 10 min.
Gratis trouwen kan niet afgeschaft worden, het is wettelijk verplicht dat gemeentes dit aan moeten bieden. Wij hebben gratis geregistreerd partnerschap gedaan. Daarvoor hebben we alleen de kosten van het uitreksel uit de gemeentelijke basisadministratie (of zoiets) moeten betalen. Die moet je halen bij de gemeente waar je geboren bent. Verder stelde het niks voor. We werden nog wel kort welkom geheten met onze gasten (wij hadden ieder onze ouders & broer bij ons, dus 6 gasten in totaal.) toen was het tekenen, feliciteren en klaar. We stonden in een kwartier buiten.
In onze gemeente wordt er onderscheid gemaakt tussen "gewoon" gratis trouwen en gratis trouwen voor mensen met een inkomen rond bijstandsniveau. Als je een inkomen hebt rond bijstandsniveau mag je wel in de zaal trouwen met gasten. Als je "gewoon" gratis wil trouwen, mogen alleen de getuigen mee, je krijgt geen toespraak, er mogen geen ringen uitgewisseld worden en er mogen geen foto's gemaakt worden. De "ceremonie" is ook niet in een zaal, maar in een klein kamertje. Ik stel me zo voor dat het tekenen is en wegwezen.
Bij ons wel in de trouwzaal, geen rode loper ook geen toespraak. Mchten wel foto's gemaakt worden. De ringen mochten we wel uitwisselen, maar dit hebben wij in de kerk gedaan