Ik zou graag met onze zoon (groep 4) wat extra willen oefenen, vooral met rekenen. Hij wil dit zelf ook graag. Het liefst oefeningen die vergelijkbaar zijn met de Cito-toetsen. Dit omdat de vraagstelling hier vaak anders is en juist dit soms een struikelblok voor hem is. De juf opperde het volgende; Demo Squla voor groep 4 t/m 8 | Squla Hier hoor ik echter op school wisselende verhalen over, ook van een juf uit groep 5, waardoor ik een beetje twijfel of ik dit wel moet doen. Ik zou graag van een andere juf een objectieve mening willen en ook graag nog tips, suggesties voor andere mogelijkheden om te oefenen. (twijfel een beetje of dit topic wel in de lounge thuis hoort... mocht dit niet het geval zijn mag deze uiteraard verplaatst worden)
Ik ben geen leerkracht maar heb ook een zoon in groep 4. Ik heb daar ook al eens een vraag over gesteld. http://www.zwangerschapspagina.nl/schoolkinderen-pubers/483102-ambrasoft-squla-ervaringen-gevraagd.html Ik vind zelf de site Meestermichael.nl ... De site voor het basisonderwijs. Voor leerlingen, leerkrachten en het digibord wel fijn voor mijn zoon (en hij ook trouwens)
Andere ouders met tips/suggestie/ervaringen zijn natuurlijk ook van harte welkom om deze hier te delen! Dank hiervoor! Ik ga deze site eens uitgebreid bekijken! Ik kende het nog niet. Bedankt!
Ik sta voor de klas, vorig jaar groep 4, nu 7. Als kinderen meer willen/moeten oefenen maak ik altijd iets op maat voor hen. Meestal aan de hand van de laatste cito en toetsuitslagen. Maak er dan een boekje van die ze eventueel ook bij mij in kunnen leveren. Dan kijk ik de bladzijdes na zodat ik er ook zicht op heb. Dat zou je ook aan de leerkracht kunnen vragen. En na de cito (of heeft ie m net gehad?) Kun je weer precies zien waar hij op uit valt.
Ik heb groep 4. Het lastige aan de Cito toets rekenen is, is dat het een voorgelezen toets is. De kinderen zien een afbeelding en horen daar een vraag bij. Naast dat het dus iets van hun rekenvaardigheden vraagt, vraagt het ook veel van het begrijpend luisteren en uit een verhaal een som kunnen halen. Als ouders willen oefenen maak ik meestal zelf een boekje. Op internet zijn er veel sites waarop je de tafels kan oefenen of hoofdrekensommen. Automatiseren (het snel een antwoord weten op een som) is vaak nog een struikelblok in groep 4 en is thuis vrij eenvoudig te oefenen. Denk aan sommen zoals 4+8, 12-5 enz. Tot de 20 maar wel over een tiental heen. Verliefde harten zijn ook altijd handig om te weten. 1 is verliefd op de 9, 2 op de 8, 3 op de 7 enz. Samen vormen ze een tiental. Dit hebben ze nodig om de komende maanden op een getallenlijn te kunnen werken. Succes!
Dank voor je reactie! Hij heeft idd. de Cito-toets net gehad. Met best een goed resultaat. Hij heeft alleen moeite met de vraagstelling. Dat maakt hem onzeker. Daarom willen we graag wat extra met hem oefenen. De juf geeft hem soms wat oefenmateriaal mee, maar dat is slechts een A4-tje met werk. Hij wil graag thuis met de computer aan de slag. Vandaar dat ik op zoek ben naar een goede site oid.
Het is wel in het Engels, maar sommige dingen heb je geen taal voor nodig, en je kunt gratis proberen: IXL Maths | Online maths practice and lessons
ah vandaar.. mijn zoon zei dat hij een toets had gehad net zoals dat in groep 2 ging. Ik laat hem dus een beetje los op meester michael omdat het op school té makkelijk is voor hem wat rekenen betreft en ze hem nu geen ander werk willen/kunnen geven.