Unilever staakt gebruik plofkip - Binnenland | Het laatste nieuws uit Nederland leest u op Telegraaf.nl [binnenland] Ik hoop dat dit het eerste schaap over de dam is.
Mag aannemen dat dit een grapje is... Ik doe ook graag goedkope boodschappen, maar betaal wel liever iets meer voor mn vlees als ik weet dat ze een beter leven hebben gehad. En misschien zorgt het er ook voor dat mensen eens wat minder vlees gaan eten...
Nou inderdaad, we hoeven echt niet dagelijks vlees te eten.. wat mij betreft mag er ook belasting op vlees geheven worden. Al die antibiotica die we via plofkip binnenkrijgen is ook niet erg goed ivm antibioticaresistentie. En uiteraard moeten de dieren gewoon beter behandeld worden. Het zijn geen plantjes ofzo!!
Ik eet liever de helft van het vlees, dan vlees dat op zo een vreselijke manier is geproduceerd voor de helft van het geld. Van mij mag die manier van dieren houden en vetmesten uberhaupt verboden worden. Het gaat trouwens niet alleen om het dierenwelzijn, ook de kwaliteit van het vlees van plofkippen is veel slechter door het vele water dat erin gespoten wordt. Dan lijkt het goedkoop per kilo, maar het bevat veel minder vlees dan normaal geproduceerde kip.
Bri, je bent me voor. Ik wou ook net zeggen dat plofkippen vol met water gespoten worden. Dan wordt de kip lekker goedkoop per kilo en dat wil de consument graag. Maar vraag je maar neit af wat je dan eet.
Wie bepaald wat een ander kan en mag eten? Als mensen vlees nu gewoon lekker vinden, en een kleine portemonnee? Ja, als ik het geld had zou ik bio vlees kopen, maar dat heb ik niet, dus goedkoop vlees. En nee, vegetarisch is echt niet aan ons besteed, brr...
Dan geef je blijkbaar toch niet om dieren. Als je dat echt deed zou je het ervoor over hebben om meer geld te betalen of een dag/paar dagen geen vlees te eten. Vind ik best egoistisch om zo aan jezelf te denken, omdat jij vlees lekker vindt moet een dier dus maar lijden?
Oh ja, gooi het maar over die boeg Niet iedereen houd van dieren, moet dat dan? Ik hou van de huisdieren die wij gehad hebben, en mijn ouders nu hebben, maar that's it. Ja, ik heb de filmpjes gezien op youtube over de slachterijen, het vervoer ernaartoe, etc. Ook docu's gezien. Maar minder vlees eten daardoor? Nee, waarom? Als het echt zou moeten dan zou ik uiteindelijk ook wel zelf een dier slachten, alleen het echte doden zal wat problemen geven, maar zodra het dood is dan is het vlees.
Oh geweldig dat een bedrijf van het formaat Unilever dat doet. Ik krijg de kriebels van alle antibiotica en gebrekkige voedingstoffen in de levensmiddelen. Reden dat ik (zelfs op een studentenbudget) 90% biologisch eet. Hoewel het af en toe eindjes aan mekaar knopen is, wil ik niet bezuinigen op mijn gezondheid!