Gewoon uit nieuwsgierigheid, voor degenen die potjes geven en geen zelfgemaakte hapjes. Wat is de reden daarvoor? Tijdgebrek? Hekel aan koken?
Het is gemakkelijker denk ik. Ik geef alleen potjes op reis, maar mijn dochter heeft ze nooit echt zo goed gegeten als vers. Nu ze sinds een paar weken steeds meer met ons mee-eet, krijg ik er echt geen potje meer in. Hekel aan koken vind ik geen argument, want met een gezinsleven is lekker en gezond koken toch een vereiste...
Maar dan kan je er nog wel een hekel aan hebben Hier overigens ook een groot voorstander van vers. Ik vind het zelf heerlijk om bezig te zijn met hapjes voor mijn zoontje (en voor onszelf natuurlijk) Daarbij vind ik zelf blik/pot groente echt veel minder lekker, dus kan me voorstellen dat dat met babyvoeding ook zo is (is mijn simpele gedachte) Kan me wel voorstellen dat je een potje handig vind voor de momenten dat je geen vers kunt aanbieden door omstandigheden.
Mijn zoon krijgt en kreeg heus weleens een potje hoor! Terwijl hij aardig mee eet met de pot zijn er toch een hoop dingen die hij nog niet mee mag eten omdat ik dat voor hem nog niet zo geweldig vind. Meneer hapt dan mee van wat hij wel mag en krijgt een potje. Bijv als wij Chinees halen oid. En ik haal juist eten omdat ik geen zin heb om te koken die dag. En ik voel me dan niet ineens een ontaarde moeder hoor..
Hier in principe vers maar heb ook potjes in de voorraadkast voor de makkelijke dagen, gister gingen wij frituren en hij heeft twee patatjes gegeten en een potje...
Potjes zijn gemaksvoeding, hetzelfde dat je voor jezelf een magnetronmaaltijd haalt (qua smaakbeleving ook vergelijkbaar) Maar er is ook een groep die gelooft dat een baby beter geen gewoon eten mag, maar beter af is met potjes. Wat de reclames van nutricia ons wijs wil maken zeg maar.
Ik denk dat een potje babyvoeding qua voedingswaarde niet vergelijkbaar is met een doorsnee magnetronmaaltijd. Een potje is in principe gewoon prima eten. Alleen is de smaakt deels 'verpest' en is de structuur anders dan vers eten. Een magnetronmaaltijd zie ik toch als een minder gezonde maaltijd en dat is babyvoeding uit een potje echt niet.
Thirza at niet wat ik zelf maakte. Bleken achteraf de oorproblemen te zijn: moeite met kauwen en slikken en de potjes-zooi kon ze blijkbaar gemakkelijker wegkrijgen. Dus nee: 't is niet altijd een gemakzuchtige reden.
Het is hier de enige manier om er nog iets van groente in te krijgen. De oudste is altijd heel makkelijk geweest en heeft nauwelijks potjes gehad, alleen als het keer makkelijk was voor buiten de deur. De jongste schuift alle verse groente opzij (en dan die blik erbij!) En het is ook niet zo dat we zomaar alles kunnen geven. Nee het moet een specifieke smaak van een specifiek merk zijn. We blijven proberen hoor en nu begint het erop te lijken dat we in ieder geval met andere smaken kunnen combineren. Verder bieden we alles aan wat we zelf ook eten. Sommige dingen gaan prima: pasta, rijst aardappels, bijna alle soorten vlees, maar alle groente worden er tussen uit gepikt. Ooit zullen we er wel vanaf komen, maar tot die tijd potjes.
Ik was ook van het zelf koken. Maar ja, als je kind het niet wil eten, maar wel moet gaan eten (sondevoeding), dan liever potjes dan niets. Ze at 4 maanden later met de pot mee.
waarom bevat een magnetronmaaltijd (bijv zo'n stampot/worst plastic bakje van AH) minder voedingsstoffen als een stamppotje uit een potje? wat is het verschil?
Ik denk dat het wel vergelijkbaar is. Beiden bevatten meer dingen die niet nodig zijn dan wanneer je gewoon zelf kookt. Kant-en-klaar stamppot bevat doorgaans meer vulmiddel (aardappel) en zout dan zelfgemaakt. Potjes bevatten veel meer water en vulmiddel (rijstebloem of aardappel) dan gewoon verse groente. Daarom denken sommige ouders dat hun kinderen pot lekkerder vinden dan vers: ze eten er meer van. Maar dat is omdat je er meer van moet eten om verzadigd te raken. Niet omdat het lekkerder is. Van 2 of 3 lepeltjes verse wortel zit een kind voller dan van een half potje wortel (met water, rijstebloem en zoetmiddel in de vorm van appelsap)
Voor mij is het geen geldig argument als je een gezin hebt. Natuurlijk kan je koken gewoon niet leuk vinden, maar je kind kan maar tot 12 maanden (in theorie) uit een potje eten. Daarna zul je toch elke dag weer aan de bak moeten (of je man natuurlijk, dat maakt niet uit), en er wat energie in stoppen omdat gezond eten gewoon belangrijk is, zeker voor kinderen.
Hekel aan koken en geen energie voor. S'middags wel een hele banaan gewoon in kleine stukjes Maar s'morgens een potje 200 gram.