Ik heb hier nog wat bloemkool liggen van gisteren en die wilde ik vanavond eigenlijk nog oppeuzelen. Nu zegt mijn moeder dat je bloemkool niet op mag warmen. Maar hoe zit het dan met de potjes Olvarit en de prakjes die je zelf maakt en invriest? Daar zit toch ook bloemkool bij?
Ik maak al Serjenka haar groentehapjes op voorhand, dus ook bloemkool en dat vries ik dan in. Ik zou eigenlijk niet weten waarom het niet mag. Als iemand het wel weet, dan zou ik het graag ook wel weten hoor, waarom.
Ik hoorde van mijn moeder en mijn hubbie dat t niet mocht. Ik heb het voor de zekerheid dan ook maar niet opgegeten.
Volgens het voedingscentrum mag het wel... wat je moeder bedoelt gaat over nitraatrijke groenten. Volgens het voedingscentrum valt bloemkool daar niet onder en mag dat dus wel... "Nitraatrijke groenten zijn andijvie, rode bieten, bleekselderij, Chinese kool, koolrabi, paksoi, postelein, raapstelen, waterkers, alle soorten sla, spinazie, spitskool en venkel"
Zelfs nitraatrijke groenten mag je tegenwoordig weer opwarmen, alleen zou ik het dan nog niet aan een kleintje geven.
zonde meid had je een lekker hapje kunnen hebben, ik warm bloemkool ook gewoon op hoor, en vroeger warmde ik spinazie ook gewoon op (voor mezelf) maar spinazie mag eigenlijk niet omdat er dan een teveel aan nitriet in zit en dat is niet goed voor je, maar ja ik had zoiets van als ik ziek wordt merk ik het wel maar wat bloemkool betreft geen probleem hoor... dus de volgende keer gewoon lekker prakkie eten