We hebben het hier over bijdragen per jaar... valt echt wel mee. Ken ook mensen die hun kinderen naar de 'eliteschool' brengen, oftewel de vrije school en dat soort bedragen zijn dus per maand en dan niet betalen. (Of een klein percentage daarvan. Allemaal onder het mom van we kunnen het niet missen... breng ze dan ook niet naar de vrije school want dat weet je dat dit veel geld kost.
Elke school heeft jammer genoeg die activiteiten, onnodig veel feestdagen die gevierd worden mijnsinziens maar daar ontkom je niet aan. Als k voor de christelijke school had gekozen krijg je er ook nog Sint maarten bij. Over anderhalf jaar komt er een school die wel precies aansluit bij mn ideeen dus daar gaan mijn kinderen dan ook naar toe. Soms heb je de school die je wilt niet in de buurt van je woonplaats
Ik vraag mij ook af op wat soort school jouw vriendin dan werkt? MIjn moeder zit ook in het onderwijs en koop regelmatig van haar eigen geld nieuwe knutselspullen of andere leuke dingen voor in de klas, omdat er simpelweg geen budget voor is. Dus ja, ik betaal uiteraard de ouderbijdrage. Ik ben het wel met je eens dat het vrijwillige wel kan worden weggelaten, want dat is het m.i. niet bepaald.
Nee hoor, er zijn ook scholen zonder al die feestdagen. Op de school van mijn oudste wordt echt geen sinterklaas en kerst gevierd
Wat is dat voor school dan? Hier doet enkel de islamitische school daar niet aan mee. Niet echt handig in ons geval dus.
Bij onze school moet de schoolreis apart betaald worden. Vorig jaar had 1 meisje niet betaald en de vader werd daar op de dag van vertrek op aangesproken in de klas. Bleek dat hij dacht dat moeder had betaald (zijn gescheiden).
ik heb dat geprobeerd taliaa, maar dat was geen doen om zo ver te rijden. Er kon geen busvervoer geregeld worden dus we moesten zelf 4 x rijden elke dag dat nam 3 uur in beslag. Dat kan eslem maar hier in de buurt heb je die niet.
Ja dat zal best... Maar als ik al niet zo'n behoefte had aan een christelijke school.... Zit islamitisch er nTuurlijk helemaal niet in. Denk ook dat ze vreemd zouden kijken als ik mijn dochter zou aanmelden
Hier ook veel mensen in het onderwijs om mee heen en ik hoor ook alleen maar dit soort verhalen. Ik betaal de ouderbijdrage dan ook met liefde em gelukkig doet 85% bij ons op school dit. Ze doen zo veel leuke activiteiten, daar ben ik alleen maar blij om
Onze dochter zou ook eerst in de wijk naar school gaan, een school die dus niet helemAl aansloot bij onze wensen. we hebben vooraf een gesprek met de directie gehad over de verschillen en wat er mogelijk was. Dus er kan veel!!! ik vind het behoorlijk 'aso' om zomaar geen ouderbijdrage te betalen. Ik zou daarover in gesprek gaan. Daar 'win' je veel meer mee dan met zomaar niet betalen. en over rijden. Hier blijven ze op school. Dus ik rijd t maar 2x per dag. Maar laatst mocht ik 8 weken niet rijden, toen was t een hoop geregel. Maar toch. Toch ben ik zo blij met onze schoolkeuze. Ze groeit er zo!
Nee maar jij bent toch ook tevreden met de huidige school. Dus uberhaupt niet aan de orde. En overigens zijn kindjes van alle achtergronden welkom op een isl. school, alleen moet je natuurlijk wel de basisovertuigingen onderschrijven.
Precies! School is voor de kids een geheel aan ervaringen. Niet alleen leerzame, maar ook gewoon leuke, spannende dingen. Zoals carnaval, sinterklaas, koningsdag etc.. Het hoort er allemaal bij en dragen bij aan hoe een kind school beleeft. Dus inderdaad, als je het kan missen: gewoon betalen! En waar het idee vandaan komt dat scholen geld van de overheid krijgen en "dus"genoeg hebben... De kleutergroepen (2) werden hier zo overvol...30+ en toen waren ze nog maar op de helft van het schooljaar. Maar er was eigenlijk geen geld meer om een apart klasje te beginnen. Toch is dit klasje er gekomen, voor de kaboutertjes die vanaf januari begonnen (waaronder mijn jongste dochter). De juf heeft mij verteld hoe dit precies in zijn werking is gegaan. Namelijk: zij doet het voor een minder salaris (draaien met uren en voila). Maar voor haar was het zo belangrijk dat deze groep er kwam! Dus het idee dat er genoeg geld is....nou nee.
Dat begrijp ik. Maar TS zegt dat scholen genoeg geld krijgen van de overheid, ik zou dan dus juist benieuwd zijn naar hoe dat zit. Hoeveel geld ze binnen krijgen en hoeveel geld er naar 'vaste lasten' gaat en hoeveel er dan overblijft voor andere dingen, zoals kerst en Sinterklaas. Dan pas kun je beoordelen of de ouderbijdrage 'noodzakelijk' is voor extra dingen of niet. Daarom vroeg ik het. (Niet dat het mij wat boeit qua wel/niet betalen, maar ik vind het in het algemeen wel interessant. )
Maar vind dat zo vreemd, hier zijn 5 kleuterklassen met max 23 leerlingen, zonder morren. En weet dat school een paar ton reserve heeft.
Als je nagaat dat je voor de peuterspeelzaal 60 euro per maand betaalde, wat is dan die 45 euro per jaar? Zo heb ik geredeneert en ik betaal het dan ook keurig. Ik ben allang blij dat het niet duurder is.
Ik vind het echt niet kunnen als je je ouderbijdrage niet betaald terwijl je dit wel kan missen. We praten over 60 per jaar of zo. Ik heb zelf in de ouderraad gezeten en weet dat scholen het echt niet makkelijk hebben. Daarnaast denk ik kijk ff op de middelbare school daar zijn de kosten pas hoog en die moet je betalen mijn dochter gaat naar de Ardennen op werkweek nou das verplicht dus ook de 265 die het kost je kan eventueel in 2 keer betalen maar het moet. Wij hadden ook ouders op school die geen ouderbijdrage betaalde maar je zag ze wel met de nieuwste mobiel op het schoolplein staan of de kinderen liepen elke week met nieuwe schoenen maar die 60 euries konden ze niet missen yeah right!
Absoluut Overigens kun je bij ons op school wel godsdienstlessen krijgen in elke gewenste overtuiging ondanks dat het een openbare school is. Maar onze dochter gaat naar "humanistische vorming" ipv naar godsdienstlessen. (Andersom eigenlijk... Volgens mij gaan alle kinderen uit haar klas naar humanistische vorming ipv godsdienstles) Dat gaat meer over hoe je met elkaar om gaat en dat het geen probleem is dat niet iedereen gelijk is. Spelen ook situaties na en discusieren over onderwerpen die ter sprake komen in de loop van de week of tijdens de les. Schijnt heel leuk te zijn ook.