Gelukkig zijn het maar sommige en de meesten niet Je kunt altijd nog iets melden bij een directeur he als je vindt dat de leerkracht niet goed handelt. Bij ons op school was besloten dit keer geen oudergesprekken te doen, alleen op verzoek van de leerkracht (bij leerlingen waarbij een gesprek belangrijk is). Daar kwam veel reactie op van ouders dat ze het jammer vonden en toch wel graag een gesprekje wilden met de leerkracht om het jaar af te sluiten. Toen hebben we alsnog besloten alle ouders toch de mogelijkheid te geven in te schrijven voor een gesprek als ze daar behoefte aan hadden.
Ik heb besloten het idd toch even aan te geven. Als het nu tot 18.00 uur was geweest had ik er wel begrip voor op kunnen brengen, maar tussen 14.30 en 16.0p uur is te beperkt
Bij ons wordt je gewoon ingedeeld, zoveel mogelijk je kinderen na elkaar. En de ene keer zijn er alleen smiddags gesprekken en andere keer alleen avond. Ik vind het prima zo
Hier normaal trouwens aan het eind van het jaar alleen gesprekken als het nodig is (van de kant van ouders of leerkrachten) en dus in groep 7. Ik vind een rapportgesprek ook zelden echt boeiend...ze hebben me nog nooit iets nieuws verteld. Ik draaf overigens altijd netjes op, hoor.
Hier alleen oudergesprekken aan het begin en halverwege het schooljaar. Aan het eind alleen bij bijzonderheden. Het kennismakingsgesprek doen wij altijd met zn tweeën, dus in de avond. Halverwege het jaar ga ik vaak alleen in de middag. Ik zou het erg vreemd vinden als het niet in de avond kan. Hoeft niet tot 21 uur, hoeft ook geen 5 avonden. Maar 1 of 2 avonden tot 19 uur ofzo moet gewoon kunnen. Overigens snap ik dat dat dan een lange dag is voor de leerkracht. Dat vind ik ook als ik na mn werk nog een bijscholing of rondleiding moet doen. Of gewoon overwerken, omdat het nog niet klaar is. Maar het hoort gewoon bij een functie (in het algemeen, niet specifiek alleen bij leerkrachten) en komt een aantal keer per jaar voor. Ik zou dus contact opnemen met de leerkracht. Onze dochter zit ook in groep 7. En no way dat ik het adviesgesprek zonder mijn man zou doen (of andersom). Als het goed is krijgen wij ook binnenkort nog een gesprek. Maar ze zijn vanuit school nog aan het kijken hoe ze dat dit jaar gaan vormgeven. Dus dat wordt ook een last minute verhaal (wat ik natuurlijk begrijp in deze vreemde tijd).
Ik denk dat je veel ouders hiermee overschat. Onze dochter scoort nogal verschillend tussen taal en rekenen, dus ik heb echt geen idee. En ik ben volledig op de hoogte van haar scores de afgelopen jaren. Het zal geen VMBO kader/basis worden. Maar alles daarna is wat mij betreft mogelijk. Ik weet niet waar een advies op gebaseerd wordt. Ik ben geen leerkracht, en ik heb daar totaal nog geen ervaring mee. Wij zijn begin dit jaar dus alleen op scholen wezen kijken waar VMBO/HAVO en VWO gegeven wordt, gewoon omdat we nog geen idee hebben. Ik vind het voorlopig adviesgesprek in groep 7 dus heel belangrijk. En ik hoop dat de leerkracht dat ook belangrijk genoeg vindt om alle ouders de kans te geven er bij te zijn.
Precies. Hoe kun je dat ook als ouder precies inschatten? Hier maken ze gebruik van de plaatsingswijzer en een deel eigen interpretatie heb ik het idee, maar dat kun je toch niet inschatten?
Mijn dochter (nu groep 7) krijgt adviesgesprek ergens in november, begin groep 8 dus. Hoe/wanneer weet ik nog niet. De cito's wijzen in richting van HAVO/VWO. De meeste oudergesprekken zijn hier na school tot ongeveer 18:00 uur. Bij sommige leerkrachten ook na 18:00 uur, het wisselt. Voor de zomer zijn er altijd oudergesprekken op aanvraag. Als je zelf wilt, kun je met juf een afspraak plannen. Tenzij de juffen graag met ouders willen praten, dan nemen ze contact op om een afspraak te maken. Voor mijn oudste dochter hebben we geen gesprek aangevraagd, ze doet het prima en we zien in het rapport wel meer details. Voor de jongste dochter hebben de juffen ons zelf uitgenodigd, omdat er discussie was of ze over kon en er problemen in klas zijn.
Zelfs dat niet altijd (je schrijft ook vaak, dat heb ik gelezen ). Tuurlijk zal 'echt VMBO' en 'echt VWO' vast duidelijk zijn, maar er zit zo'n enorme grijze massa tussenin waarbij dat minder duidelijk is. Of kinderen waarbij zoveel factoren meespelen, dat het ook niet zo duidelijk is.
@Kache: Het definitieve advies krijgen ze hier ook bij het eerste rapportgesprek in het nieuwe schooljaar (in groep 8 dus), maar in groep 7 krijgen ze hier een voorlopig advies. Oudergesprekken zijn hier dan voor alle jaren op aanvraag, behalve voor groep 7 (ivm het voorlopig advies dus).
Tja laag kader, basis, hoog havo of vwo? Zo simpel vind ik het niet. Zit nog wel veel verschil tussen.