Ouderlijk gezag!

Discussie in 'De lounge' gestart door MamaNiess, 14 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Syane

  Syane VIP lid

  21 aug 2013
  6.179
  2.236
  113
 2. Syane

  Syane VIP lid

  21 aug 2013
  6.179
  2.236
  113
  Hier wordt het idee geopperd om dan 80 km verder te gaan wonen of halverwege. Ik zie daar het nut niet van in. Het kind haal je evengoed uit de vertrouwde omgeving en je verhuist naar een plek waar niemand uit het nieuwe gezin iets mee heeft.
  Verder wordt er gezegd, overdracht op een parkeerplaats bij de snelweg. Dit is voor kinderen vaak ook echt verschrikkelijk.
  Kijk eens op www.villapinedo.nl Daar staan veel goede tips en adviezen op voor gescheiden ouders.
   
 3. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Helemaal mee eens.
  Bovendien: ik vind dat jouw zoon hierin centraal moet staan en niet de baan van je nieuwe vriend. Je zoon moet gemakkelijk contact met z'n vader kunnen hebben en dat gaat niet als zijn vader 200 km verderop woont.
  Ik zou er niet over peinzen om zo ver weg te gaan wonen: nieuwe partner komt maar naar jou toe. Als hij zo'n goeie baan heeft, is hij blijkbaar goed in wat hij doet en vindt hij in jouw woonplaats of omgeving ook echt wel iets soortgelijks.
   
 4. mamabri

  mamabri Niet meer actief

  klinkt precies als mijn ex ;) En nee, je kunt bepaalde dingen niet bewijzen, maar sommige dingen zoals het tekenen voor ID kaart (herkenbaar!! :x) kun je wel bewijzen. Zij moet die nl hebben, als hij weigert stap je naar de rechter. Alimentatie niet betalen? Als dat in het convenant staat, moet hij deze gewoon betalen, zo niet en is hij 30 dagen te laat bel je naar het LBIO, is het binnen 2 weken geregeld. ;)
   
 5. Bootsje

  Bootsje Fanatiek lid

  12 jul 2013
  1.228
  0
  0
  helemaal mee eens!!

  je zet de belangen van jouw vriend nu op de eerste plek !!
  je zoontje hoort daar te staan..

  de relatie tussen vader en zoon is 100x meer belangrijker dan het werk of familie van jouw vriend!

  als jij dit doorzet.. ben jij het schuld dat je zoontje geen goede band met zijn vader kan opbouwen!
   
 6. Allesofniets

  Allesofniets Niet meer actief

  Ik vind het niet netjes als je het wel zou doen..
   
 7. Mams136

  Mams136 VIP lid

  26 jun 2007
  22.837
  0
  0
  achterhoek
  Ik vind dat je het niet kunt maken.
  Om heel veel redenen maar ik denk dat alles al wel gezegd is inmiddels.
   
 8. MamaNiess

  MamaNiess Fanatiek lid

  6 aug 2008
  2.158
  3
  38
  Vrouw
  Volg een opleiding Verzorgende IG
  Paradise.
  Goedemorgen iedereen.

  Bedankt voor de reacties. Even voor de duidelijkheid, ik ben NIET van plan om naar het zuiden te verhuizen, maar ik wou graag duidelijkheid hebben dat het heel moeilijk is om daar toestemming voor te kunnen krijgen om die kant op te willen verhuizen, zoals ik eerder al aangaf wil mijn schoonmoeder graag weten hoe het precies zit. Dus daarom ben ik dat aan het uitzoeken zodat ik kan aangeven dat het niet mogelijk is om hun kant op te gaan verhuizen, ook eventueel niet in de toekomst, omdat er naar het belang van het kind word gekeken, maar mijn vriend die denkt dat ik door mn ex laat bang maken dus daarom zoek ik het allemaal even uit.
   
 9. Evientje

  Evientje Niet meer actief

  Oftewel als je leven veranderd door bijv een nieuwe liefde na je scheiding of uit elkaar gaan, heb je maar pech en mag je dus niet meer hetgeen wat in de grondwet staat! Er wordt hier gereageerd dat het niet eerlijk is en dat er minder naar het kind en zijn belangen gekeken zou worden als je een nieuwe liefde krijgt, maar niets is minder waar! Het is namelijk ook in het kindsbelang om 2 gelukkige ouders te hebben ook al zijn ze dat niet samen. Je laat daarmee namelijk ook aan je kind zien dat het niet altijd fout hoeft te gaan en dat 'fouten' maken mag, maar dat niet betekend dat je leven dan ophoudt!
  Ts heeft wel degelijk het recht om te verhuizen, wat dat betreft ben ik blij dat mijn advocaat mij gewezen heeft op het stukje dat je elkaar na scheiding niet mag beletten om een eigen leven op te bouwen maar ook niet mag beperken in de bewegingsvrijheid! Want dat is hetgeen wat je afspreekt wanneer je een Max aantal kilometers afspreekt om uit elkaar te wonen! Je beperkt elkaar in de bewegingsvrijheid maar ook in de vrijheid om een eigen leven op te bouwen, wat uiteindelijk juist frustrerend werkt op het samen ouders zijn ondanks het uit elkaar zijn en wat dus uiteindelijk ook bij het kind duidelijk wordt!
  Het zal niet de eerste en laatste ouder zijn die na jaren het verwijt van zijn kind krijgt dat het de andere ouder niks gunt en tegenhield in het opbouwen van een nieuw leven!
  Ts mocht je naar de rechter gaan dan zul je aan moeten geven, hoe er aan het belang van jullie kind is gedacht en wat de belangen zijn (van jouw je vriend en jullie kind qua werk, school omgang maar ook gezinssituatie en toekomst daarin), hoe zijn ze verdeeld. En hoe ga je het contact tussen vader en kind in stand houden wat zijn de effecten van het verhuizen en hoe wil je de evt negatieve gevolgen opvangen (het verder rijden voor halen brengen etc). Als je op die manier naar de rechter gaat, als je ex eerst daar niet mee akkoord gaat dan heb je bij een rechter gewoon een kans)
   
 10. mamabri

  mamabri Niet meer actief

  Maar wat ik dan niet snap: Als je toch al niet van plan bent om naar het zuiden te verhuizen, waarom je het dan wil uitzoeken? :(

  Als je niet wilt verhuizen zeg je toch gewoon "nee".....Of zie ik dat nu verkeerd?
   
 11. BlijEi

  BlijEi Bekend lid

  27 sep 2014
  657
  0
  16
  Where the heart is
  Ik denk dat als je het zo ervaart, je geen afspraken moet maken over het aantal kilometers. Mocht je daar wel afspraken over maken en dat komt in het convenant te staan, dan heb je je daar (in mijn optiek!) aan te houden. Tenzij er een zwaarwegende reden is om dat niet te doen waar de rechter dan wel in mee zal gaan.

  Waarom maak je afspraken als je, wanneer het je even niet goed meer uitkomt, niet van plan bent om je er aan te houden? Overigens bedoel ik deze laatste zin meer in algemene zin ;)
   
 12. Thunder

  Thunder Bekend lid

  30 apr 2014
  811
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik snap het ook niet. Een "nee, want het belang van mijn kind staat voorop' zou toch voldoende moeten zijn? Het lijkt alsof je vriend en schoonmoeder bewijs willen dat het niet kan.. beetje raar. (of ik lees het verkeerd..)
   
 13. Amethist

  Amethist Niet meer actief

  Tja, zoals ik al zei...dan moet je die afspraken niet maken.

  Ik ben gewoon van mening (als kind van gescheiden ouders) dat het niet in het belang is van het kind om 200 km bij de andere ouder vandaan te gaan verhuizen, ervan uitgaande dat het contact tussen kind en vader (in dit geval) goed en (redelijk) intensief is. Ik had het verschrikkelijk gevonden als mijn moeder mij mee had genomen naar de andere kant van het land en ik niet meer zo dicht bij mijn vader had gewoond.

  Bovendien, zoals ook al eerder aangehaald, zijn er meer opties dan verhuizen naar de andere kant van het land, zoals een nieuwe baan zoeken, of je neerleggen bij een langere reistijd. Als de nieuwe partner alleen een baan heeft die hem/haar bindt aan zijn/haar woonplaats, dan weegt dat m.i. vele malen minder zwaar dan een kind dat door een verhuizing honderden kilometers van 1 van zijn ouders verwijderd is.

  Sommige mensen maken het in mijn ogen wel erg dramatisch; "het de andere ouder niks gunnen" en "tegenhouden in het opbouwen van een nieuw leven."
   
 14. mupet

  mupet Fanatiek lid

  12 jan 2011
  2.182
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik zit in ongeveer dezelfde situatie,

  115 km verder zou ik graag willen gaan wonen bij mijn huidige partner en zijn dochter (moeder ziet haar elke middag)mijn kids zien hun vader 1x in de week Savonds om te eten en om het weekend

  Wij hebben hier geen afspraak over gemaakt km t ouderschapsplan omdat hij dit niet wou, als hij de jackpot zou winnen zou hij willen kunnen wonen waar hij wou

  Moet dit binnenkort ook aan hem voorleggen en vraag me ook af wat mijn kansen zijn als dit tot een rechtszaak komt..

  Maar voor jou ts ik denk dat omdat je deze afspraak hebt gemaakt je je hier aan zou moeten houden, en ook het feit dat hij geen kinderen heeft en dus eigenlijk redelijk makkelijk ( andere baan zoeken) naar jou zou kunnen komen
   
 15. Tigermommy

  Tigermommy VIP lid

  14 jun 2013
  5.350
  1
  0
  Thuisblijfmama van (bijna) 3 kindjes :)
  Ook al zou het wel mogen en kunnen zou je het nog niet moeten willen omwille van je kind, dat zou genoeg voor je nieuwe partner en schoonmoeder moeten zijn als ze zijn bestwil tenminste op 1 hebben staan in plaats van wat zij zelf willen ;)
   
 16. Mrs Hair

  Mrs Hair Fanatiek lid

  9 jun 2010
  3.330
  0
  0
  Jurist
  Zwolle

Deel Deze Pagina