As zondag vieren we hier Sinterklaas met mijn ouders, mijn zussen broer en aanhang voor onze dochter. Nu wil ik graag lekkere hapjes zelf maken en heb al een paar receptjes: - Geitenkaasjes met ontbijtspek ( even bakken in de koekenpan ) - Champignons gevuld met roomkaas ( eventjes in de oven ) - Cherrytomaten gevuld met roomkaas ( eventjes in de oven ) - Gehaktballetjes met shaormakruiden ( bakken in de pan en koud serveren ) - Tortilla's met roomkaas, zalm en sla. ( even in de koelkast daarna in plakjes snijden ). Heeft iemand nog meer lekker receptjes?
Kleine stukjes turksbrood met ...? of deze even met tomatenpuree, kaas en ham en/of ananas in de oven zetten. Lekker snel en makkelijk?
mijn schoonmoeder had laatst dadels met spek en roomkaas erg lekker (Recept Dadels Met Roomkaas En Spek | Smulweb.nl) en zelf haal ik veel recepten van deze tapa site :Tapas Recepten ~ De lekkerste hapjes en tapas maak je zelf!
Gevulde eitjes? Zo makkelijk, eitjes koken (hard), in twee snijden, geel eruit halen en mengen met mayo en kruiden, geel weer in de halve eitjes en mmmm!
variant op het eerder beschreven dadel hapje: dadel beetje open snijden en beetje monchou en een stukje chorzio worst erin doen, dan spek er om heen, even bakken in de koekepan en dan warm serveren....Mjam zo onwijs lekker!
Bladerdeegplakjes, mengsel van witte kaas (turkse kaas, feta, whatever) en (platte) fijngehakte peterselie opdoen, dichtvouwen en de randen aanduwen met een vork, evt. bestrijken met wat eigeel en bestrooien met sesam en/of nigellazaadjes, 20 minuten in de oven en klaar zijn je hapjes . Je kunt de bladerdeegplakjes ook eerst doormidden snijden, dan heb je wat kleinere hapjes. Of op dezelfde manier maar dan met appelvulling zelf appelflappen maken....heerlijk! Dan bestrooien met suiker voor ze in de oven gaan.
komkommer met paturain een driehoek reep uit de komkommer snijden, daar paturain in smeren en dan in plakjes snijden mmmmm jum @sweetlove80 idd bladerdeeg met cocktailworstjes lekker hoor!! bladerdeeg met gekruide kip erin of kaas of gekruid gehakt jummmm
Bladerdeeg insmeren met pesto, oprollen als een wokkel.. in de oven en klaar.. mmmm krijg honger als ik er aan denk!
Cheesecake Benodigdheden: Boterkoek vorm Bladerdeeg +- 5 plakjes per taart 2 dl koffie melk 3 grote eieren Peper Ontbijtspek Kaas. Bereiding: Bedek de boterkoekvorm met bladerdeeg en prik er met een vork wat gaatjes in. Meng de melk goed door de eieren en voeg hier wat peper aan toe. Bedek nu de bladerdeeg bodem met een laag spek, dan een laag kaas, weer een laag spek en de laatste laag is weer met kaas, gooi hier het melk mengels overheen en zet hem ongeveer 45 min in een voorverwarmde oven van 180 graden. Als je bovenlaag bruin is dan is hij goed. Je kan hem als hij afgekoeld is in de koelkast doen en de volgende dag in stukjes snijden en warm of koud serveren.
Zalmrolletjes: Benodigdheden: Wraps IJsbergsla Zalm Kruidenboter Wrap besmeren met kruidenboter. Daarna wat zalm eroverheen en wat ijsbergsla. Oprollen en in reepjes snijden.
Laats ben ik dr ook n topic over begonnen, staan heel lekkere bij. Zie de link. http://www.zwangerschapspagina.nl/de-lounge/317652-lekkere-hapjes.html
k keek ook altijd beetje argwanend naar dadels maar de receptje wat ik eerder opschreef is echt niet te versmaden!!!! Dat is dan ook wel gelijk de enigste keer dat ik dadels gebruik