Hallo allemaal, Mijn werkgever heeft mijn contractvermindering afgewezen vanwege zwaarwegende bedrijfsbelangen. Een daarvan was dat ze voor mijn functie een parttimer aan moeten nemen en dat kost geld. De tweede reden was dat de overdracht tussen twee personen de dienstverlening naar de klant in gevaar zou brengen. En een derde reden is dat ik vorig jaar al minder ben gaan werken. Opties die ik kreeg was om gewoon 4 dagen te blijven werken of terug in functie gezet worden zodat en een mindere taak kan uitvoeren (nog niet eens een functie). Voor mij zijn beide geen optie. En ik vind het ook nogal onzin, omdat we de afdeling nu ook al met zijn 3en runnen en zelfs tijdelijk (alvast voor mijn verlof) met zijn 4en. Waar blijft hun punt dan over de overdracht? Ten tweede, als ik de andere taak uit ga voeren nemen ze een nieuwe fulltimer aan (en hebben ze dus ook kosten). Blijft het derde punt over en daar kan ik dus niet onderuit. Oplossing: het aanvragen van ouderschapsverlof voor een jaar. Ik werk nu 4 dagen en wil een jaar lang twee dagen gaan werken. Ik weet al dat ze het niet mogen weigeren en dat er wel onderhandeld over de dagen kan worden en dat we eigenlijk een middenweg moeten vinden als de werkgever niet wil dat ik maar 2 dagen werk. Blijft er een vraag over...in hoeverre staat de wergever sterk dat ze kunnen eisen dat ik in dat jaar alsnog die mindere taak uit moet voeren. Zeker gezien de feiten hierboven die in mijn ogen overkomen als zwangere werkneemster pesten. En heeft iemand ook ervaring gehad met een werkgever die dwars lag.
moeilijk. bij sommige bedrijven mag je miet minder dan aantal uur werken om je functie te behouden. zelf zie ik mn werk ook niet doen met twee dagen per week. zou dan iets anders moeten gaan doen vind ik zelf. zou is navraag doen bij juridisch loket over welke rechten je hebt en wat de werkgever wel mag eisen. anders is miss 3 dagen een optie?
Lastig idd ... je moet je wel eerlijk afvragen in hoeverre jij in staat bent om je werk in 2 dagen te doen, dat is namelijk best weinig. Bij mij zou dat ook niet geaccepteerd worden overigens, en een werkgever mag wel degelijk iets weigeren, als dat het bedrijfsbelang schaadt. Bij ons zou dat ook ongetwijfeld in kosten ook zitten, iemand wordt als parttime gezien als die persoon max 60% werkt, alles daarboven geldt bij ons als een fulltime medewerker. En daar zitten dus hogere kosten aan. Ik denk dat je harder opschiet en minder stress hebt, als je gewoon om tafel gaat zitten met je werkgever en een oplossing zoekt. En misschien betekent dat idd 3 dagen werken ipv 2 dagen. Ik vind het niet klinken als een zwangere werknemer pesten hoor, je kunt misschien niet krijgen wat je wilt ... dat is wat anders. Snap nooit echt goed waarom het altijd 1-richtingsverkeer is met dit soort zaken. Je moet gewoon goed overleggen met je baas.
Begrijp me niet verkeerd, ik wil ook overleggen met met mijn werkgever, maar ben gewoon erg benieuwd hoe het bij anderen gaat. Het is zeker niet de bedoeling om hun dwars te zitten, maar bij hun is het 4 dagen of terug in functie en punt. Geen communicatie mogelijk wat hun betreft. En ik wil wel overleggen, maar als hun dwars blijven liggen wil ik op komen voor mijn rechten. En dat er dan een andere verdeling in dagen komt maakt mij nog niet eens zoveel uit. De reden waarom ik het zie als pesten is dat ik weet dat ik mijn werk in twee dagen kan doen. We nu ook al met zijn vieren hetzelfde werk doen en er nog twee man zijn die kunnen invallen. Wat mij betreft is het dan geen verhaal meer dat een overdracht niet werkt. En wat betreft de kosten voor een tweede partimer...een fulltimer erbij omdat ik in functie omlaag ga kost ook geld. Of ze nu mij voor twee dagen betalen en een fulltimer volledig en mij en een andere parttimer. De loonkosten blijf je houden.
Verdeling ouderschapsverlof in overleg met werkgever Uw werkgever mag bezwaar maken tegen uw voorstel voor spreiding van het ouderschapsverlof als dit het bedrijf in ernstige problemen brengt. In dat geval bespreekt uw werkgever een andere verdeling van de verlofuren met u. Komt u er samen niet uit? Dan mag uw werkgever zelf de spreiding van de verlofuren vaststellen. Dit kan tot 4 weken voor de ingangsdatum van het ouderschapsverlof. Als u het echt niet eens bent met de verdeling, kunt u de zaak voorleggen aan de rechter. Hoe kan ik mijn ouderschapsverlof opnemen? | Vraag en antwoord | Rijksoverheid.nl Dus... je opties zijn: - het voorstel van je werkgever aannemen - advocaat inschakelen om jouw voorstel er misschien door te drukken, de slaagkans acht ik zeer klein, want je werkgever heeft een zwaarwegende reden om bezwaar te tekenen. Klanten willen zo veel mogelijk 1 vast contactpersoon hebben. Meerdere contactpersonen, en het risico op slechte overdracht, maken het minder prettig voor de klant. En, ontevreden klant = verhoogd risico op omzetverlies.
Dank voor de uitleg en link zover. Vraag ik me nog steeds af of het wel,echt zwaarwegend is, want wij hebben geen klantcontact. Ik werk als planner in een beveiligingsbedrijf en wij hebben alleen contact met medewerkers die wij inplannen. Werk dat niet door een en dezelfde persoon gedaan hoeft te worden. Sterker nog we doen het al met zijn 3 en en zelfs tijdelijk met zijn vieren.
Overigens gaat de vraag nu ook niet over de verdeling, maar over het terugplaatsen in functie en dat mag dus blijkbaar niet zomaar...
Terugplaatsen in functie mag alleen als je beiden akkoord gaat geloof ik. Anders het juridisch loket of de vakbond bellen? Het lijkt me wel vervelend als je werkgever zo moeilijk doet.
Je moet je denk ik afvragen wat je wilt ... 2 dagen werken met deze zekerheid van een baan, of perse je baan willen houden, vechten voor je 2 dagen en dan maar hopen dat het lekker gaat lopen met je werkgever ... Overigens is een wel of niet zwaar wegend bedrijfsbelang niet iets wat jij beslist ... misschien zijn ze al niet blij met de huidige situatie maar tolereren ze die, omdat het nu eenmaal zo is gegroeid. En kunnen ze met zo'n arbeidsvermindering, dat niet langer meer tolereren. Daarbij is continuïteit voor een bedrijf ook belangrijk. Dus er spelen meer belangen mee dan wat jij ziet en meemaakt op de vloer. Een demotie mag onder bepaalde omstandigheden geloof ik, bv. als je een beperkte belastbaarheid hebt of als je niet mee kunt in je huidige functie. Technisch gezien is beperkte belastbaarheid bij jou van toepassing, je wil 2 dagen gaan werken.
Ik ga sowieso het gesprek aan en er valt met mij ook te onderhandelen alleen vier dagen is teveel en een lagere functie neem ik niet zomaar aan. Ik weet wel een beetje wat er speelt in het bedrijf en dat is ook de reden dat ik me afvraag of het wel zo zwaarwegend is. Natuurlijk bepaal ik dat niet, maar ik mag wel mijn vraagtekens zetten lijkt mij. Wat betreft de belastbaarheid, ja die is minder, maar geld dat niet voor iedereen die ouderschapsverlof wilt. Welke indeling dan ook? Daarbij is het niet zo dat mijn werk niet afkomt of blijft liggen. Of ik nu twee, vier of vijf dagen werk, mijn werk is iedere dag klaar als ik de deur uitloop. Maar het is en blijft een discussie waar misschien moeilijk uit te komen is. Natuurlijk wil ik graag mijn indeling erdoor hebben en de wergever zijn indeling. Maar waarom zou ik ja en amen moeten zeggen terwijl we elkaar misschien ook halverwege tegemoet kunnen komen. En hier komt het nu misschien over als ik wil ik wil ik wil, maar het enige wat ik wil is een beetje voorbereid zijn en ook voor mijn eigen rechten opkomen.
Staat er iets over in je cao? Bij ons staat het er zelfs in dat je vanaf bepaalde schaal niet minder dan zoveel procent mag werken. Moet zeggen dat ik het in mijn geval reëel vind, als ik eens een keer maar drie dagen werk, heb ik meteen de hele week het gevoel dat ik achter de feiten aanren.
Staat niks in de cao hierover. Ik heb het inmiddels aangevraagd en dat hadden ze wel verwacht maar ze begonnen niet gelijk met allerlei uitvluchten. Wel de vraag hoe ik het dan over een jaar wilde doen, maar heb geantwoord dat ik dat nog niet weet. De situatie kan (voor beide partijen) zo anders zijn. Nu afwachten of ze alsnog met een tegenvoorstel komen of dat het officieel wordt goedgekeurd.