Als ik verse kippensoep wil maken, dan koop ik bij de AH zo'n kippensoep pakket. Daarin zit kip en groenten. Die kook ik dan, wat peper en zout voor de smaak erbij en vermicelli.
Ik maak idd de bouillon van Jamie Oliver. Alleen niet van kale karkassen maar van kippen met vlees. Wel in stukken, kipfilets houd ik apart rest laat ik meteen al mee trekken, kipfilets iets later toevoegen. Dan daarna het vlees eraf halen en samen met nieuwe verse soepgroenten (kun je zelf kiezen wat je wil) toevoegen. Nog wat verse kruiden aan het eind en succes gegarandeerd! Is de soep de hoofdmaaltijd voor 25 personen? Of gewoon 1 van de dingen binnen het menu? Daar moet je qua hoeveelheid wel rekening mee houden namelijk.
ik maak altijd voor 7 personen (ongeveer). Kilo kippenpoten bij de lidl weg 2 liter water 5 bouillonblokjes (kip) 1 zakje soepgroente en handje vol vermicelli dus alles even x 5 doen dan heb je ruim voldoende.
Ik gebruik voor 4 personen altijd: 4 grote kippen bouten 4/5 kippen bouillon blokjes handje vermicelli Snufje kerrie en wat gemalen knoflook Ik laat de kippenbouten in een ruime hoeveelheid koken, als de kip van het bot afvalt haal ik de bouten eruit en haal ik het kippen vlees eraf. Dat doe ik weer terug in de pan en dan voeg ik de bouillon blokjes en vermicelli toe. Wij vinden groenten in de kippen soep niet lekker dus die voegen wij er niet aan toe.
Ik doe niets met bouillonblokjes. Ik trek gewoon zelf de bouillon van de kippendijen samen met wat zout en groenten waaronder prei en wortel. Heerlijk!
Kip, liefst heel inderdaad of bouten. Als er maar bot aan zit. Zout, soep groenten en veel tijd! Gestolde eiwitten evt regelmatug afschuimen. Een lekkere bouillion heeft wel een paar uur nodig. Daarna kip eruit, vlees plukken en terug erin. Evt wat groente en vermicelli erbij heerlijk! Je kan vam de basis niet teveel maken, kan je super makkelijk invriezen. Als ue dan snel een soepje wilt maken hoef je het alleen maar te ontdooien, vermucelli en groent erin. Ben je zo klaar.