Heeft iemand hier wel eens (fruit) azijn gemaakt? @citroenrasp misschien? Ik heb laatst vruchten azijn gekocht ( meeeegaduur, maar erg lekker) ik wil dus zelf fruitazijn maken, dus heb een brouwersemmer besteld. alleen is me niet heel duidelijk hoe het te maken. Het ene recept is eerst met appels, of met suiker, een ander gebruikt dat niet. Er wordt over gist gesproken waar een ander recept dat niet gebruikt maar water.. of wijn, of gegiste appels. Ik kom er niet goed wijs uit Ik hoop dat iemand hier mij op weg kan helpen?
Nee sorry, nog nooit geprobeerd! Maar ik weet wel van een vriendin dat ze het wel eens (heeft ge)maakt, dus ik wil haar wel vragen?
geeft niet, maar dacht “ ik vraag even “ komt: mijn brouwersvaten komen denk ik morgen binnen en je snapt dat ik supernieuwsgierig ben hoe het precies moet
Hmm kan. maar omdat er zoveel verschillende manieren zijn vraag ik liever advies van iemand die het eerder heeft gedaan , of althans: daar een vriendin van
Heb je dan niet eerst een azijnmoeder nodig? Daar heb ik ooit iets over gelezen. Heb zelf nooit azijn gemaakt. Wel mislukte wijn die wat weg had van azijn, maar dat recept zou ik niet aanraden.
Nou dat is dus het probleem: bij de ene manier heb je die nodig, de andere manier weer niet. Bij sommige gebruik je wijn, de ander gebruikt gist… daar raak ik nogal van in de war. Ik wil zoete azijn maken. Maar hoe???
Dit is hoe ik het wilde doen: http://huis-tuin-en-keuken.blogspot.com/2014/11/c-doe-het-zelf-fruitazijn.html