lekker pasta saus.

Discussie in 'De lounge' gestart door Majel24, 21 sep 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Dag dames.
    Ik wil van het weekend zelf pastasaus gaan maken en ben eens aan het kijken naar een recept. Er staan er alleen zoveel op internet dat ik door de bomen de pastasaus niet meer zie;).
    Wie heeft er een heerlijk recept die gedeeld mag worden? O ja niet pittig ( houdt ik niet van).
     
  2. Jel

    Jel Niet meer actief

    Ik heb geen recept voor je, ik doe het altijd met honig zakjes of zakken van Bertolli en zo. Dus daar heb je niks aan. ;)
     
  3. sab1988

    sab1988 Niet meer actief

    Ikzelf vind het heerlijjk pastasaus te maken met verse tomaten, uitje, championnetje, kleine stukjes wortel en evt. courgette enzo.
    Daarna kruiden erbij, zowiezo (veel) basilicum!

    MMM lekker
     
  4. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Ja dat heb ik ondertussen ook wel onder de knie:D. Ik heb alleen nooit iets gevonden wat we echt lekker vinden dus ga het nu zelf proberen.
     
  5. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    Oke...komt ie:

    Zorg voor een grote (creuset)pan. Iets waar VEEL in kan en lang kan sudderen.

    Benodigdheden:
    -2 blikken gepelde tomaten (of verse tomaten, zelf ontvellen. Ongeveer 10-15 stuks.
    - 2 blikken tomatenpuree
    - 2 courgettes (fijnsnijden)
    - halve zak wortels/bospeen (fijnsnijden)
    - 2 preien (fijnsnijden)
    - kilo gehakt
    - peper/zout
    - bouillonblokjes (stuk of 4/6)
    - thijm (eetlepel)
    - basilicum (eetlepel)
    - italiaanse kruiden (eetlepel)
    - knoflookteentjes (ik doe er meestal een stuk of 5)
    - 4 uien (Fijn snijden)
    - 2 glazen rode wijn


    Eerst de uien klein snijden en fruiten in olie.
    Daarna prei meebakken, wortels meebakken (hoog vuur)
    Daarna de courgette meebakken, knoflook er overheen persen.
    Alle kruiden erbij, gehakt erbij en dan blijven roeren totdat je ziet dat het gehakt gaar is. Dan de gepelde tomaten eroverheen, tomatenpuree erbij, 2 glazen rode wijn (alcohol vervliegt hoor).

    Alles goed blijven doorroeren. Dan moet het 3 uur sudderen.

    Een hele gezonde pastasaus!
    Zelf tussendoor even proeven of er nog meer kruiden bij moet (ik hou van wat kruidiger).

    Wat ook lekker is, is in het begin bij de ui nog wat spekjes meebakken. Eventueel nog een rode paprika en wat champignons.

    Vaak maak ik pastasaus als ik veel groente overheb :)

    Dit is trouwens ook een hele lekkere tomatensoep :D Wat je dan doet is niet het gehakt erbij, maar achteraf gehaktballetjes erin gooien. En natuurlijk eerst door de blender halen.
     
  6. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Hmm female klinkt goed en lekker veel.
    Neem aan dat dit recept ook goed in te vriezen is?
     
  7. Bkoenen

    Bkoenen Niet meer actief

    Jazeker! Je moet ook wel, want hier eten wij meestal een stuk of 4 keer van :D
    Dit krijg je nooit in 1 keer op!

    Invriezen trouwens nooit met pasta he! Alleen de saus invriezen.
     
  8. Majel24

    Majel24 Fanatiek lid

    21 mei 2007
    2.779
    0
    0
    pedagogisch medewerker
    Bemmel
    Nee zonder pasta anders krijg je zo' n babyhapje.
     
  9. Bri

    Bri Niet meer actief

    Rode saus? Doe ik als volgt

    Gehakt rul bakken in klein beetje olijfolie
    uitje erbij
    knoflook erbij
    (eventueel gesneden champignons of andere paddenstoelen, vind ik erg lekker maar hoeft niet)
    groene 'droge' kruiden erbij (ik vind tijm en oregano lekker, maar andere kruiden kunnen ook heel lekker zijn)
    peper erbij
    (ik vind een beetje chili erbij ook lekker, maar jij houdt niet van pittig - en mijn kinderen ook niet dus dat doe ik niet meer in de pan)
    pak gezeefde tomaten of een blikje gepelde tomaten erbij; of verse in stukken gesneden tomaten (kilootje ongeveer)
    laten sudderen
    dan nog eventueel in stukken gescheurde verse basilicum erbij (die niet te lang laten meesudderen)
    over/door de pasta, parmezaanse kaas erop en klaar ben je
     
  10. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    ik koop altijd zo'n kartonnen doosje tomatensaus
    pizzakruiden
    champignons
    1 paprika
    peper en zout

    voldoet als mjammie
     
  11. Missy29

    Missy29 Bekend lid

    6 feb 2010
    729
    4
    18
    Naar boven verhuisd.
    Pasta tri colore met boursinsaus!! Hmmmmmm, gaan wij vanavond eten! :D
     
  12. tulip

    tulip Niet meer actief

    klinkt heel lekker female!

    hier mijn recept:

    1 blik gepelde tomaten
    1 blikje tom. puree
    italiaanse kruiden
    paprika (1,5 ongeveer)
    1 ui
    2 teentjes knoflook.
    1/2 courgette

    De ui fruiten en dan de paprika eventjes meebakken met de knoflook. Dan de tom. puree even meebakken een minuutje ongeveer. Dan het blik gep. tom. erbij en even laten pruttelen, dan de italiaanse kruiden om op smaak te brengen. Op het laatst de courgette nog.
     
  13. tulip

    tulip Niet meer actief

    haha en ik zie nu dat ik in mijn recept de gehakt vergeten ben. Ik neem 500 gram en dat bak ik als de uitjes gefruit zijn.
     
  14. zogezegend

    zogezegend Niet meer actief

    ik haal vaak goedkoop potje en dan doe ik er een scheut kookroom doorheen maakt de smaak wat zachter, en maak het met kip, beetje knoflook zout peper italiaanse kruiden....en strooi op het laatst wat pijnboompitjes..
     

Deel Deze Pagina