Weten jullie lekkere smeersels voor op brood? Mijn dochter houdt niet van brood (en rijstewafels, roggebrood, volkoren knackebrod, ontbijtkoek). Ik wil proberen om het wat op te leuken met wat lekkers. Cashewpasta geprobeerd = geen succes, idem voor appelstroop. Smeerkaas kan niet vanwege KMA en smeerworst wil ik nog niet geven. Tips zijn welkom!
Jam misschien? Je zou ook vegetarische smeerworst kunnen proberen. Een plakje jonge geitenkaas, is wel geen smeersel maar met een beetje boter blijft het best goed plakken Je hebt ook iets als perenstroop, misschien vindt ze dat lekkerder
Geitenkaas mag ook nog niet nu he, bij een KMA? Hier blijven we eigenlijk hangen bij appelstroop en zonnatura jam...
Hier smeren we tahinpasta, appelstroop, boter, avocado en banaan. En roomkaas, huttekase en geitenkaas, maar daar kun je niet veel mee natuurlijk. Bij de naturwinkel heb je jam zonder toegvoegde suikers, of pindakaas. Lust ze wel geroosterd brood? *probeert mee te denken*
Jam zonder suiker heb ik nog niet geprobeerd, dat zal ik eens halen. Ik heb ook wel eens een prutje van fruit op d'r brood gedaan, maar dat is ook geen succes. Geitenkaas is inderdaad geen optie. Perenstroop en tahin zal ik ook eens halen. Geroosterd brood beland ook op de grond.
Amandelpasta kan ik ook wel eens proberen. Papje maken van bv gaat niet lukken. Ik ben bijna door m'n voorraad heen en ga daarna niet meer kolven. En een papje eet ook zo moeilijk met d'r handjes.
Heb je al eens krentenbol geprobeerd? Of misschien een witte boterham? Een bruine/volkorenboterham is natuurlijk te verkiezen boven wit, maar misschien valt dat haar te zwaar of vindt ze het mondgevoel (wat soms wat korrelig is) niet lekker.
Bestaan er melk, ei en sojavrije krentebollen? Dat zou voor mij ook wel weer eens lekker zijn! Witbrood eigenlijk nog nooit geprobeerd, dat eet ik ook nooit. Zal eens kijken of er witbrood is wat ze mag.
Linnie, is zelf bakken een optie voor je? Is niet moeilijk vind ik, zeker niet als je van iemand een brood bak machine zou mogen lenen om het te proberen. Dan kan je zelf lekker bruin brood met rozijnen, abrikozen en eventueel noten maken wat je gewoon op je dieet mag eten. Ik kom net de voordelen van schapenkaas tegen. Nu zitten hier in de regio 2 schapenkaas boerderijen en die schrijven ook beiden dat het voor mensen met een koemelk allergie een uitkomst is. Nu lees ik bij de ene wel dat het kaas van rauwe schapenmelk is, dus ik ga over 2 weken eens bij de dietiste vragen of dat een optie is voor mij dochter! Qua brood zijn wij verwend, mn man is bakker en maakt speciaal voor ons meisje casino brood van Zeeuws Vlegel of spelt meel, een casino brood eet ze veel liever als een "gewoon" brood dan gaan er echt 2 boterhammene + korst op tegenwoordig en van gewoon brood veel minder. Ik vrees dat jullie te ver weg wonen van ons Zeeuwse om voor jullie eenzelfde broodje mee te nemen? Normaal zou natuurlijk 1 speciaal brood super veel extra kosten maar nu doet hij het gewoon zelf tussendoor maken.
Suusjeuh, ik heb ooit in een kerstpakket een broodbakapparaat gehad, maar nog nooit gebruikt, erg he?! Ik zou best eens kunnen kijken of tie het nog doet! Mijn moeder heeft een kaasspeciaalzaak en verkoopt ook schapenkaas. Ik was eigenlijk in de veronderstelling dat dat ook niet zou mogen. Zou je het willen laten weten als je het er met je dietist over hebt gehad? Dat brood klinkt goed! Handig hoor, een man als bakker! Wij wonen in Gouda, ik weet niet waar jij woont?
Sandwich spread misschien? Dochterlief vindt dat in elk geval ook wel lekker (maar die lust écht bijna alles). En alle soorten 'jam' (ongezoete fruitspread, bedoel ik eigenlijk) gaan er hier ook altijd goed in. Aangezien je kindje een voedselallergie heeft, zou ik persoonlijk wel terughoudend zijn met dingen als pindakaas, cashewpasta en amandelpasta. Dat zijn nogal ernstige allergenen. De allergieën zijn zeldzamer dan KMA, maar de gevolgen kunnen vele malen ernstiger zijn.
Ik gooi echt alles op brood, vooral omdat meneer na een paar happen avondeten er vaak al klaar mee is. Maar als ik het dan op brood aanbied, eet hij gewoon weer verder (rare vent...). Meestal hou ik het dan bij alleen de groente (dat maak ik dan iets fijner voordat ik het op brood doe), maar laatst ook z'n couscous/courgette/paprika/koriander prutje, hup zo op brood. Maar 'normaal' hou ik het bij boter, appelstroop, avocado (favoriet hier), banaan. Maar ik was ook op zoek naar alternatieven omdat ik hem niet alleen maar zoet wilde geven (en ik hem te klein vind voor smeerkaas en smeerworst). Dus heb ik gisteren een tomaat ontveld (zo gebeurd) en daarna nog even ik het van de kook af water laten liggen zodat de tomaat een beetje warm is. Daarna geprakt (zonder pitjes) en op brood gesmeerd. Het brood word er wel een beetje sompig van, maar het is wel lekker! En gisteravond is zijn pompoen op brood beland.
Ja brood bakken is echt een uitkomst hoor bij allergieen! Gewoon ergens ( natuurwinkel? Ik haal het direct bij de molen en de boerderijen hier in Zeeland ) volkorenbloem halen en lekkere dingen er doorheen doen. Gebruik ( zonnebloem ) olie ipv boter en even het boekje lezen voor recepten mbt rozijnenbrood etc... Ook voor jouzelf heerlijk! En dan kan je misschien zelf eens heeeeel voorzichtig schapenkaas provoceren en kijken of ze daarop reageert in je BV? Het is alleen inderdaad een kwestie van "Gaat het goed"? Schapenkaas