Ik heb ooit in een bedrijfsrestaurantje gewerkt en daar mochten we halal vlees niet als halal vlees verkopen omdat het in dezelfde frituurpan ging als het gewone vlees en dus niet meer halal was. Vandaar mijn vraag.
Geen idee de basisschool wasr mijn zoontje heen gaat zitten genoeg kindjes op van hindoetaanse/marrokaanse/turkse/poolse/weet ik het wat voor afkomst op. En ben dan wel benieuwd of dat mag.. Maar nu gaat om de gastouder..
Ik zou wel rekening met allergie houden maar niet met religie. Ik houd me daar ook helemaal niet mee bezig, ik trakteer zoiezo niet op vlees In de klas van mijn dochter en mijn zoon zitten geen kindjes met een andere religie,dus hoef ik ook nergens rekening mee te houden.
juist op een openbare school zit van alles. al valt het hier bij ons mee. paar Turkse en een verdwaalde chinees geloof ik.
Ik heb niks met religie, maar mijn vriend is Hindoestaan. Hij eet geen rund dus. Bij Hindoes is de koe heilig. Dus die eet je ook niet op.
precies, en een grote moeite is het niet de juffen hebben namelijk vaak op papier de allergieën staan. En als ik weet dat een kind geen halal worst mag hou ik daar ook rekening mee, ik respecteer ieder zijn keuze daarin en haal dan gerust nog een blik gewone knakworstjes uit de super op naast de halalworstjes.
En wat als je kindjes kaasblokjes geeft en die hebt gesneden met een mes waarmee je soms ook je gewoon vlees mee snijd ? Mogen ze ook geen kaas dan? Mijn vraag komt misschien dom of sarcastisch over maar ik vraag het me nu wel echt af
zolang je niet net daarmee varkensvlees hebt gesneden wel. Tenminste ik zou daar absoluut niet moeilijk over doen.
Mijn zoon heeft coeliakie én is lactose intolerant. Hij mag dus veel niet. over het algemeen genomen wordt daar maar weinig rekening mee gehouden. Pas toen ik een mailing heb laten rondgaan(ondanks dat hij bij sommige van die kindjes al 3 jaar in de klas zit) werd er een beetje rekening mee gehouden. Hij heeft dan ook een eigen trommeltje op school. Voor mij maakt het persoonlijk niet zo uit of er wel of niet aan hem wordt gedacht. Eerlijk gezegd heb ik liever dat hij neemt wat ik heb meegegeven want ik weet zeker dat daar geen gluten inzitten. Maar voor hem is het HEEL belangrijk. Hij is zo vaak de uitzondering en wordt zo vaak vergeten/overgeslagen door zijn ziekte dat hij mij vroeg waarom er niemand eens aan hem dacht. Nu wordt dat meer gedaan gelukkig, maar nog niet zoals het zou horen, mensen denken vaak heel moeilijk, raken in paniek bij het idee van een gluten intolerantie terwijl ze juist zo veel wel mogen. Ik hou wel rekening met kindjes die of allergieën hebben of iets niet eten vanwege hun geloofsovertuiging.
achos! en dat is nou voor mij een reden om me 'in bochten te wringen' om voor iedereen iets te trakteren wat kan en mag.
Een vriendje van mijn dochter heeft ook die 2 dingen en is daarnaast allergisch voor soya. Van die moeder hoeven wij er echt geen rekening mee te houden en hij vind het zelf ook helemaal niet erg om zijn eigen 'traktatie' te eten, want hij weet dat hij daar niet ziek van wordt. Maar als een kindje dat zelf wel moeilijk vind dan lijkt mij dat heel lastig. Persoonlijk zou ik dan wat simpele dingen opsommen en dat doorgeven aan de ouders. Zodat ouders ook in gevallen van extremere allergieen weten wat ze kunnen halen. Ik denk dat het dan ook vaak zo verwarrend is voor ouders die dat niet gewend zijn om iets passends te vinden. Lastig lijkt het mij wel.
Ik vind wel dat sommigen hier ver gaan met hun redenen om geen rekening te willen houden met geloven. Als ik bij mensen ga eten en aan geef dat ik vegetarisch eet, houden ze daar altijd rekening mee. Ik heb werkelijk nog nooit meegemaakt dat iemand zei: nou sorry, maar dat is een keuze, je krijgt er niks van als je een beetje vlees binnenkrijgt, dus ik ga daar geen rekening mee houden. Maar als iemand geen (varkens)vlees eet vanwege zijn geloof is het ineens wel ok om daar bewust geen rekening mee te willen houden? Want dan dringt iemand zijn geloof aan jou op? Ik snap dat je je niet in honderd bochten wil wringen voor een leuke traktatie, maar als je weet dat er kindjes zijn die jouw traktatie niet mogen, is het toch een kleine moeite om een variant op je traktatie te regelen? Ontopic: Ik heb mijn dochter pas twee keer laten trakteren. De eerste keer heb ik er totaal niet bij stil gestaan, dus ook geen rekening mee gehouden. Dat is geen onwil; ik heb er gewoon niet aan gedacht. De tweede keer heb ik wel gevraagd naar allergieën, maar niet gedacht aan geloven. Dus weer geen onwil, maar inderdaad geen rekening mee gehouden. Nu weet ik dat ik dat volgend jaar ook even na moet vragen. (Al denk ik dat als er kindjes waren met een dieet vanwege een geloof de leidster het vast wel had verteld op het moment dat ik mijn vraag over de allergieën stelde.)
Mijn zoon is nu 7 en dit jaar is het pas voor het eerst dat hij zich er aan stoort. Hij wil gewoon net zo zijn als anderen en dat begrijp ik. Net na de zomer vakantie werd er 2,5 week elke dag getrakteerd (allemaal jarig in de vakantie)en geen enkele keer is er met hem rekening gehouden. Dat doet wel wat met zo'n klein manneke.
Ik word even nieuwsgierig: mensen die uit principe geen rekening willen houden met eetgewoontes die andere mensen uit principe hebben: jullie geven een vegetarische familielid/vriend dan ook uit principe vlees ? Puur omdat het een keuze is en hij/zij er niet ziek van zal worden? Ontopic: ik trakteer alleen fruit en/of groente, en vraag hierbij naar allergieën of andere wensen. Als een kind bijv alleen biologisch fruit mag zou ik daar best rekening mee houden. Is voor de rest ook beter