http://www.nvkp.nl/fileadmin/nvkp/pdf/Dos_HepB_201109.pdf Dit gekdt voor baby's geboren na 1 augustus. Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit een aparte prik? Want ik vind hem niet echt nodig als ik het zo lees. Wat was jullie vaccinatieschema? Heb je het rvp gevolgd, of zelf een schema samengesteld? Welke vaccinaties hebben jullie niet gegeven?
volgens mij komt hij bij de vaccinatie van dktp in, weet alleen niet meer zo wanneer deze word gegeven.
Als je het over de vaccinatie van HepB hebt; die zit inderdaad in de DKTP prik. Mijn dochtertje heeft hem al eerder gehad vanwege haar afkomst en het zijn dus niet meer prikken, gewoon 2. Wij volgen het gewone vaccinatieprogramma, er is voor mij geen enkele reden om daar vanaf te wijken. Maar in dit subforum staan verschillende zeer uitgebreide discussies over al dan niet vaccineren.
http://www.zwangerschapspagina.nl/verzorging-veiligheid/298463-vaccinaties.html http://www.zwangerschapspagina.nl/verzorging-veiligheid/303043-vaccinaties-de-huidige-stand-zaken.html
En de NVP kan heel makkelijk doen over HepB maar het is wel een ziekte die een heel belangrijk orgaan, je lever, blijvend kan aantasten en zelfs tot leverkanker kan leiden, wat een vorm is van kanker die vrijwel niet te behandelen is. Het is maar welk risico je wil lopen. Maar gelukkig mag iedereen die keuze zelf maken.
Ons zoontje is geboren in april, en wij hadden toen de keuze er al wel dan niet mee te beginnen. Wij hebben direct ja gezegd. Het zit bij de al gegeven vaccinaties in, dus geen extra prikje. HepB is echt een gevaarlijke ziekte, dus ik ben blij dat het nu bij het programma in zit. (maar daar ging de vraag niet over he?)
En over een paar jaar komt er nog een nieuwe vaccinatie en nog één en nog één, tegen vast en zeker ook HEULE gevaarlijke ziektes. Kom op zeg. Hepatitis B word overgedragen door seksueel contact, of besmette voorwerpen (naalden). Maar als jullie als moeder het gevoel hebben dat je baby'tje binnen de risico groep valt, moet je vooral lekker vaccineren.
Het hepatitis B-virus is een belangrijk gezondheidsprobleem in de gehele wereld. Naar schatting is ongeveer 1/3 van de gehele wereldbevolking, dus ongeveer 2 miljard mensen met het virus in aanraking gekomen. Ongeveer 400 miljoen mensen zijn ook daadwerkelijk chronische geïnfecteerd en hebben dus chronische hepatitis B. Jaarlijks sterven er in de wereld ongeveer 1 miljoen mensen aan de gevolgen van chronische hepatitis B. Minstens 30% van de gerapporteerde hepatitis B-gevallen bij volwassenen kan niet geassocieerd worden met een risicofactor http://nl.wikipedia.org/wiki/Hepatitis_B
Ja sorry, maar wat heeft dit verder te doen met de procentuele kans dat een klein baby'tje (in Nederland) Hepatitis B oploopt? Het feit dat 30% van de gerapporteerde gevallen bij VOLWASSENEN niet geassocieerd kan worden met een risicofactor? Naar SCHATTING is één derde van de wereld bevolking in aanraking gekomen met het virus? Ik blijf erbij dat in mijn ogen de kans dat een kleine baby of een jong kind hepatitis B oploopt in NL, nihil is. En áls iemand het virus al oploopt is de kans dat het chronisch word 10%, en de kans dat daardoor bijvoorbeeld kanker ontstaat ook weer heeel veel kleiner. Maar dat is natuurlijk het sleutelwoord om alle ouders te overtuigen deze prik te laten zetten. Kanker. Mijn god zeg! Wat een bangmakerij weer. Ik vind dit echt bijna op het hypocriete af.
Jeetje Oleander je hoeft me niet zo aan te vallen, ik ben het RIVM niet. Ik weet dat jij je kinderen niet volgens het schema inent; ik doe dat wel, iedereen blij toch? En ja hepatitis KAN leiden tot leverkanker, dat hoef je niet af te doen alsof het niets is, ook al is de kans klein? Iedereen zijn eigen keuze en argumenten, maar je hoeft niet zo minachtend te doen over iemand die een andere keuze maakt dan jij. Bovendien heb ik een extra reden om te enten, niet-enten is voor mij uberhaupt geen optie.
Hoi Meiden, Ik heb het hierover gehad met mijn huisarts. Hij zei het volgende: inderdaad behoren baby's niet tot de risicogroep. Maar de specifieke groep die HepB besmetting oploopt (door onveilige seks of vuile naalden) krijgen ze moeilijk te pakken, vandaar dat er is besloten om alle pasgeborenen te vaccineren. Hiermee is de grootste gezondheidswinst te behalen, dwz. het is goedkoper om alle baby's in te enten, dan om de groep volwassenen die later HepB zal krijgen te behandelen (omdat het een langdurige chronische ziekte is) Ik heb mijn conclusies getrokken toen ik dit hoorde, en besloten dat ik de DKTP cocktail zonder HepB wil voor mijn zoon. Dit is wel mogelijk maar moeten wij zelf betalen. Alleen de cocktail met HepB erbij wordt vergoed. dus je hebt als ouders eigenlijk geen keuze (tenzij je zoals wij, het geld ervoor over hebt om zelf de vaccins te betalen)......
Sinds waneer is dit eigenlijk bekend?? Want ik ben met mijn zoontje maandag nog bij het cb geweest en hij heeft toen weer zijn prikjes gekregen,maar hun hebben niks verteld over hepb. Niet dat ik het erg vindt,ik persoonlijk volg het vaccinatie schema. Dus ik zou zelf wel voor hepb gaan. Ook omdat we in de toekomst graag met onze zoontje op vakantie willen,en voor sommige landen wordt het dan weer geadviseert (zelfs voor turkije waar we graag weer eens terug willen )
Agnes, voor reizen naar Turkije wordt HepA geadviseerd, niet HepB . Daar is mijn dochtertje ook voor ingeent, dat is echt wel aan te raden als je naar Turkije op vakantie gaat, ook voor jezelf overigens, want HepA loop je heel makkelijk op via besmet eten (dus bv een besmet iemand die zijn handen niet wast nadat hij naar de wc is geweest en dan jouw eten maakt - dan kan dat eten er al voor zorgen dat je besmet raakt). Juliette, bedankt voor de uitleg!
Ik volg gewoon netjes het RIVM schema. T. is na 1 augustus geboren en dan zit het standaard in het vaccinatieprogramma. Ik heb besloten dat ik me hierbij het beste voel en respecteer anderen die er anders over denken. Ik verwacht van die anderen dat ze mij ook respecteren voor de keuze die ik bewust heb gemaakt.
Ik vind dat ook wel een logische redenering. Ik bedoel: wij kunnen het ons niet voorstellen dat onze lieve schattige onschuldige baby'tjes ooit drugs zullen spuiten of onveilige seks zullen hebben. Maar dat konden de ouders van huidige junks ook niet... en onveilige seks komt ook in de beste families voor. Ik zie het ook niet gebeuren dat een puber of volwassene bij de HA naar binnen loopt met het verhaal dat hij van plan is vuile naalden te gaan gebruiken, of binnenkort onveilige seks verwacht, en of hij dan maar even een HepB prik mag omdat hij nu ineens wel tot een risicogroep behoort...
Inderdaad, deze groep is niet te vaccineren. Maar het geeft mij een beetje vreemde bijsmaak dat kleine baby's nu moeten 'opdraaien' voor die groep mensen die onzorgvuldig omgaan met hun lijf en gezondheid. Daarom heb ik besloten geen HepB te willen voor mijn zoon. Nu moet ik erbij zeggen dat hij uberhaupt al slecht reageert op prikken, dus vandaar dat mijn bezorgdheid iets groter is dan de gemiddelde moeder...
Ik deel dat 'vreemde gevoel' wel met je, zeker als je het zo formuleert. Al kun je ook wel in aanraking komen met HepB zonder dat je onverantwoord met je lijf omgaat. Veel mensen zijn te goed van vertrouwen t.o.v. hun seksuele partner(s) en weten dus niet wat die allemaal meebrengen op het moment dat je kiest voor onbeschermde seks. En dan heb je nog het risico dat onvrijwillige seks met zich mee kan brengen, of van per ongeluk in aanraking komen met een vuile naald die op straat ligt. Ik weet niet hoe groot die risico's zijn, maar moet er níet aan denken! Maar dan snap ik eigenlijk het oude beleid niet; waarom werden kinderen van ouders uit een 'risicogebied' al gevaccineerd? Hebben die meer kans op besmetting met een vuile naald of onveilige seks, of zijn er toch ook nog andere manieren om besmet te raken?
Eylem, sorry als ik vijandig naar jou overkwam, zo bedoelde ik het absoluut niet, ik heb het over het algemeen, dat deze prik word ingevoerd. Dat vind ik hypocriet. Absoluut niet jou keuzes omtrent het wel of niet vaccineren van je kind(eren) dat moet je helemaal zelf weten! Dus nogmaals sorry dat je het zo opgevangen hebt, niet zo bedoeld!
Volgens mij uit voorzorg omdat HepB ook van moeder op kind kan worden overgedragen en/of met het idee dat als de ouders besmet zijn het kind in ieder geval beschermd is. Precies weet ik het ook niet eerlijk gezegd. Maar omdat wij elk jaar naar Turkije op vakantie gaan vind ik het sowieso wel prettig in ons geval. Oleander, bedankt voor je uitleg en geen hard feelings hoor Agnes, ja, hepatitis A is een andere variant dan hepatitis B en kun je makkelijker oplopen, bijvoorbeeld via besmet eten. Dus mocht je nog een keer naar Turkije gaan, dan zou ik zeker een HepA inenting overwegen.