Nou ik heb d'r nog wel honing doorgedaan.. Anders smaakt het echt net alsof ik die droge havermout door m'n strot wil duwen Vond het nog niet super lekker, maar morgen gaat er ook fruit door, miss dat het dan beter smaakt
Net gemaakt. Lekker man! Kreeg het niet op, is ook niet echt een late-night snack. Maar als ontbijt is het vast super!
Hier staan twee porties in de koelkast nu, ben benieuwd! Havervlokken, chia-zaadjes, lijnzaad, beetje cacao-nibs, kokosrasp en flinke snuf kaneel met amandelmelk. Morgen bosbessen, banaan en walnoten erbij.
Oh ik heb het vandaag (nouja gisteren) ook gemaakt! met kaneel, rozijnen, yoghurt en een beetje stevia (anders was het mij te zuur) Maar dit ga ik zeker vaker maken! Vind het echt superlekker. kijk al uit naar morgenochtend
Ik vind het te lekker! Heb de havermout maar weer weggegeven anders zit ik hier de hele dag van te vreten en ben op dieet...
Was een succes vanmorgen! Man en ik hebben allebei zitten smullen! Voor morgen doe ik er iets meer kaneel door en ik denk dat ik er wat meer kokosrasp door doe nog. Qua fruit wordt 't weer banaan en bosbes, maar ga daar zeker meer mee variëren! Zit ook nog te denken aan wat toevoegingen als goji-bessen, morgen eens naar de bio-supermarkt om te kijken wat ze hebben Hier gewoon een pak ongezoete amandelmelk van Alpro, kost 2 euro.
Ik ga vanavond een portie in de koelkast zetten. Gewoon heel simpel met havermout, melk, kaneel en banaan. Als ik het lekker vindt ga ik meer recepten uitproberen, ben benieuwd!
Klinkt goed hoor, sommige combinaties. Ik wil het al langer gaan proberen en ben nu wel overstag! Bedankt meiden!
Door dit topic net havermout pannenkoeken gemaakt. Echt super lekker! Hoe: 1 kom met melk en havermout 3 min op 650 wat in de magnetron. Daarna 2 eieren, snuf zout, scheut olijfolie, en een paar scheppen bloem. Door elkaar mengen, en aanlengen met melk tot de gewenste dikte. Aanrader!
Nee, iig niet als je havervlokken gebruikt. 't Is niet zo pappig, meer soort vochtige muesli. Dat klinkt viezer dan het is Porties voor morgen staan weer in de koelkast Nu met wat meer cacao nibs, kokos en ook wat sesamzaadjes. Oh, en flink wat kaneel! Verheug me er nu al op
Gisteren voor het eerst overnight oat gemaakt voor onze kleine man. Ik heb 40 gr havermout, 300 ml melk en een halve banaan gebruikt en de hele nacht laten staan. Vanochtend de andere helft vd banaan en een beetje kaneel erbij. Zoontje vond het erg lekker, maar voor mij viel de dikte erg tegen!! Het was gewoon nog bijna vloeibaar Zat nu te denken om er lijnzaad bij te doen en wat minder melk (250 ml?), zou dat genoeg zijn om het in te dikken?
Ik gebruik voor 40 gram havermout 150 gram griekse yoghurt en 50/60 gram melk. Ik denk dat het met alleen melk nooit heel dik wordt, die havermout kan gewoon niet zo veel melk opnemen. Als je echt alleen melk wil, zou ik fors minder nemen 200 ml oid. Je zou er ook nog wat rozijnen in kunnen doen, die nemen ook vocht op.
Deze variant is ook erg lekker: Banaan met stuk of 6/7 frambozen (kan ook uit diepvries) samen prakken. 1 ei kloppen in een mok. Dan de banaan/framboos erbij doen. Dan doe ik 2 eetlepels havermout, 1 eetlepel lijnzaad en 1 eetlepel geraspte kokos. Even door elkaar roeren en dan ong. 3 min in magnetron. Erg lekker in combi met griekse yoghert
Ik gebruik bij 40 gram havermout, maar ca. 175 ml vocht. Ik doe een combi van yoghurt en karnemelk. Als je 300 ml melk neemt dat is het dus wel logisch dat het nog bijna vloeibaar is. Ik doe het zo dat de havermout en banaan net onder het vocht staan.