Recept vertalen

Discussion in 'De lounge' started by Amare, Sep 18, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Amare

    Amare Niet meer actief

    Is er iemand die onderstaan recept voor me kan vertalen.
    Ik kan wel wat Engels maar zit ook met de eenheden, bijvoorbeeld: 1/2 C All-purpose flour.

    De juiste vertaling krijgt een cupcake thuisgestuurd:p
     
  2. Amare

    Amare Niet meer actief

  3. Maaik79

    Maaik79 Actief lid

    Apr 11, 2009
    466
    2
    18
    c = cup, omrekentabellen hiervoor kun je vinden op smulweb.

    tsp en tsbp zijn theelepel en eetlepel.
     
  4. novaa

    novaa Fanatiek lid

    Dec 28, 2009
    3,286
    0
    36
    C = cup, omzetten via een converter naar ML
    Tbsp = eetlepel
    Tsp = theelepel
    Oz = ounce en die kun je makkelijkste even door een converter halen op internet > ounce naar gram
    Yolk= dooier
     
  5. Linana

    Linana Niet meer actief

    De eetlepel en theelepel is niet letterlijk vertaald naar "onze" eet- en theelepels...
    Dat zijn echt speciale maten in Amerika. Volgens mij kan je de cups, tbs etc kopen in een setje bij de Hema.
    Nooit meer gedonder met omrekenen
     
  6. Maaik79

    Maaik79 Actief lid

    Apr 11, 2009
    466
    2
    18
  7. Tamy

    Tamy Actief lid

    Nov 22, 2010
    181
    0
    0
    Cups is een volumemaat van 250 ml. Makkelijkste is kop of glas waar 250 ml is pas. Longdrinkglas is er erg geschikt voor. Even 250 ml ingieten en dat is je cup.

    Ik gebruik zelf wel gewoon theelepel/eetlepel.
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ja voor die cups kun je echt het beste gewoon een setje cups en teaspoons/tablespoons (die zijn ook heel anders dan wat wij in de keukenla hebben liggen) kopen. Ik geloof dat ik gisteren bij de Blokker nog een heel mooi setje zag liggen. Voor een paar euro ben je klaar.

    Wat betreft de ingredienten:

    1/4 C Boiling water = kokend water
    3/4 tsp Instant espresso powder = kant-en-klaar espresso poeder
    1 oz Dark chocolate chips = pure chocolade stukjes; ik hak altijd gewoon een reep in stukken. Die chips zijn hier bijna niet te krijgen en bovendien duur
    2 tsbp Sour Cream at room temperature = zure room op kamertemperatuur
    Yolk from 1 large egg = eigeel van een groot (l / xl ) ei
    1 tbsp Vegetable oil = plantaardige olie, bv zonnebloemolie
    1/2 tsp Pure vanilla extract = puur vanille-extract
    1/2 C All-purpose flour = normale bloem
    1/3 C Sugar = suiker
    1/8 tsp Baking soda = natriumcarbonaat, NIET vervangen door bakpoeder! Je kunt dit kopen bij de toko of apotheek (maagzout heet het dan geloof ik, Etos verkoopt het ook).
    1/8 tsp Salt = zout

    Als je nog iets anders niet begrijpt moet je even een gil geven...
     
  9. Islah

    Islah Niet meer actief

    Een 'large egg' in Amerikaanse recepten is vaak ook wat kleiner dan een Nederlands XL-ei, heb ik me laten vertellen... Dus de gewone supermarkteitjes, maat M ofzo volstaan dan ook (heb ik tenminste wel ondervonden als ik dingen als pancakes maak).
     
  10. Maedra

    Maedra Fanatiek lid

    Oct 29, 2009
    1,558
    0
    36
    Rotterdam
    En let op: cup is een volumemaat, dus een cup water is niet hetzelfde gewicht als een cup bloem. Dus met omrekenen moet je daar goed op letten. :)
     
  11. Tinkerbell81

    Tinkerbell81 Fanatiek lid

    Dec 20, 2005
    3,152
    0
    36
    Mmm krijg wel trek als ik die foto zie zeg! Mjom wat ziet dat er goed uit! Show je de jouwe ook ff?!jammer dat d'r hier kg af moeten anders had ik ze ook nog eens graag geproefd voor je:p
     

Share This Page