pangasius en tilapia

Discussion in 'De lounge' started by tuc, Jul 17, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik lees er verschillende dingen over...zijn pangasius en tilapia nu echt gekweekte rioolvissen die je liever niet meer binnenkrijgt??
     
  2. Ytest

    Ytest VIP lid

    May 11, 2012
    13,444
    9
    38
    Wat is überhaupt het verschil? :);)
     
  3. lauraa

    lauraa Actief lid

    Nov 17, 2010
    230
    17
    18
    Panga en Tilapia zijn wel kweek vissen. Maar van riool is geen sprake! Er zijn hele mooie grote kweekvijvers in Vietnam.
     
  4. potjesoep

    potjesoep Bekend lid

    Apr 13, 2014
    713
    0
    0
  5. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Zolang ze uit de mekong delta komen.. Weiger ik om ze te eten :)

    Willekeurig of de rest van de verhalen klopt.
     
  6. tuc

    tuc Niet meer actief


    Nou die mekong delta waar ze uit komen schijnt 1 groot riool te zijn
     
  7. minon

    minon Niet meer actief

    Ik eet ze niet. Waar rook is is vuur en er bestaan mij teveel zulke verhalen over die twee soorten vis. Ik neem dan altijd schol ofzo mee.
     
  8. danip

    danip Niet meer actief

    Hier ook! Ik eet echt geen Panga meer, tenzij ik zeker weet dat het daar niet vandaan komt. Jammer want ik vind het heerlijk. De Mekong Delta is een extreem vervuilde rivier.
     
    Kimm24 likes this.
  9. Cygnet2

    Cygnet2 Niet meer actief

    beter kweek vis dan wilde vis..
     
  10. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Al zou maar een kwart waar zijn...

    Niet in mijn keuken dus.
     
  11. Kaboutermeis

    Kaboutermeis Fanatiek lid

    Apr 16, 2013
    4,184
    1
    0
    Hier ligt ie toch rustig af en toe in de pan. De (diepgevroren) panga-filet dan toch. Om één of andere reden raakt de tilapia nooit in huis.
     
  12. Saskia78

    Saskia78 Niet meer actief

    Volgens mij is er ooit ook aandacht aan besteed door keuringsdienst van waarde..
     
  13. tuc

    tuc Niet meer actief


    Ja daar las ik het;)
     
  14. Oedy

    Oedy Actief lid

    Aug 22, 2013
    326
    17
    18
    NULL
    NULL
    Heb wel eens gehoord dat er heel veel antibiotica wordt gebruikt bij het kweken van deze vissen...
    Ik koop ze in ieder geval niet meer, te veel rare verhalen....
     
  15. draak86

    draak86 VIP lid

    Mar 7, 2008
    5,427
    0
    0
    Thuisblijf mama
    Noord-holland
    Tja eerst had ik er lak aan maar op een gegeven moment hoor je zoveel slechte verhalen erover (en ja, verhalen zijn geruchten maar toch;)) dat ik het maar laat liggen. Neem nu schol mee, dat zie je gelukkig steeds vaker diepvries.
     
  16. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
  17. Luuz

    Luuz VIP lid

    Aug 16, 2008
    23,842
    2,610
    113
    Hier
    Ik vind wilde vis veel lekkerder. Vind kweek vis echt nergens naar smaken:D

    Zolang ik geen verse tilapia krijg eet ik het niet. Panga heb ik nog nooit gehad, maar zolang dat onder dezelfde omstandigheden gekweekt wordt hoef ik het niet.
     
  18. Beatissimam

    Beatissimam Fanatiek lid

    Sep 23, 2013
    4,559
    0
    0
    NULL
    NULL
    Wwt bedoel je met 'vers'?
     
  19. lauraa

    lauraa Actief lid

    Nov 17, 2010
    230
    17
    18
    Ik weet zeker dat ze uit Vietnam komen. Waar andere visboeren het vandaan halen weet ik niet.
    Overigens is panga en Tilapia altijd diepgevroren, anders kan het niet zo ver de wereld over vliegen.
    Bepaalde zalm krijgt ook antibiotica trouwens!
     
  20. Luuz

    Luuz VIP lid

    Aug 16, 2008
    23,842
    2,610
    113
    Hier
    Ik eet bijv geen vis uit de supermarkt of van de visboer.
    Mijn man is visser, misschien is het dan wat duidelijker. Hier ligt op dit moment de vriezer vol met kreeft. Als hij op vrijdag thuis komt is de bak met kreeft de avond ervoor gevangen (uiteraard gekoeld met ijs aan boord). Op het moment dat het bij de visafslag ligt (voor de verkoop), ligt er een deel bij mij in de pan. En dat is zoveel lekkerder dan de kreeft (of kabeljauw, schol, tong etc) van de visboer.

    Dus eigenlijk eten we, op kibbeling na, alleen 'verse' vis.

    (In geval van tilapia is wild misschien een beter woord)
     

Share This Page