pannenkoekenbeslag maken zonder klontjes

Discussie in 'De lounge' gestart door dochters, 2 okt 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sanne1985

    Sanne1985 Niet meer actief

    Hier ook gewoon bloem, melk, 2 eieren een een beetje zout. Vind het lekkerder dan een mix!

    En dan bakken in spekvet, je weet wel, zoals de meeste oma's het in onze jeugd ook deden ;) Yum!!
     
  2. Miekoe

    Miekoe Fanatiek lid

    9 aug 2012
    1.908
    502
    113
    Vrouw
    op de verpakking staat dat je de melk aan de mix moet toevoegen. Ik doe het andersom, omdat ik anders ook dikke kloeten krijg.
    Melk in een kom en al mixend voeg ik langzaam de mix toe..
    Nooit klontjes :D
     
  3. Bluesky

    Bluesky VIP lid

    1 okt 2007
    5.941
    0
    36
    Verzorgende-IG
    Heerewaarden
    Ik zeef de bloem altijd voor ik de melk erbij doe. Ik heb eigenlijk nooit klontjes.
     
  4. Islah

    Islah Niet meer actief

    Dit is mijn recept:

    750 ml. melk
    375 gram bloem + 1 tl. bakpoeder
    75 gram boter, gesmolten en afgekoeld
    3 eieren (of 2 als het grote zijn)
    1 zakje vanillesuiker

    Nadat het gemixt is even 10 minuutjes laten staan. Ik bak het in olie, maar dat komt omdat ik benauwd word van de geur van bakken met boter. Pannenkoeken gebakken in boter vind ik wel wat lekkerder.
    Voorheen bestond mijn beslag gewoon uit bloem, 1 ei en melk maar bovenstaande vind ik toch net wat lekkerder! Je kan i.p.v gesmolten boter trouwens ook een flinke scheut vloeibare margarine gebruiken.

    Valt me op dat veel hier zo'n mix gebruiken. Lijkt mij best onzin (heb het nooit gebruikt en mijn moeder ook niet) want dat bestaat uit niet veel meer dan bloem.
     
  5. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Meel in de kom, helft van de melk er door (met garde goed roeren tot alle klontjes weg zijn), dan de rest van de melk er door en dan de eieren.
     

Deel Deze Pagina