Weet je eigenlijk zeker dat je oude pannen het niet doen op inductie? Het is namelijk een fabel dat pannen die voorheen op gas zijn gebruikt het per definitie niet doen op inductie. Het verhaal is namelijk dat een pan op gas krom kan zijn getrokken. Maar zelfs iets krom maakt niet uit, de afstand tussen de pan en de plaat mag zelfs iets afwijken, het blijft magnetisch binnen een bepaalde afstand. Het enige wat echt nodig is, is dat de pan van een metaal moet zijn dat magnetisch is. Zelf heel eenvoudig te testen met een magneetje, om te kijken of deze aan je bodem blijft plakken, zoja dan kan hij op inductie. Bij ons waren, op twee na, al mijn pannen nog bruikbaar toen we op inductie overgingen (en sommige al 20 jaar op gas gebruikt ). Alleen de poffertjespan en een ander pannetje niet, die waren van aluminium en dus niet magnetisch.
Seriues?! Dat zou een hoop geld schelen! Ik ga het eens uitproberen bij mijn zus, die kookt op inductie
Als je iets van een koelkastmagneetje hebt kun je die ook gewoon tegen de onderkant van je pan houden om het te testen . En is je pan verder op het oog gewoon recht dan is er ook geen probleem (ik snap die theorie overigens al nooit want een 'kromme' pan zou ik op gas ook irritant vinden en wegdoen want dan wiebelt hij toch? ).
Misschien lukt het zo wel: https://www.ah.nl/digitaalsparen/overmaken/35/eb60e628-d9b4-4ea1-a808-c36d173a0254
Mocht iemand nog zegels over hebben, dan zou ik ook graag willen hebben. Dacht de actie aan mij voorbij te laten gaan, maar zet net ineens dat mijn koekenpan helaas ineens erg slecht wordt.
Als iemand er nog wat kan missen, heel graag. Zie dat er 3 van mijn pannen de teflonlaag begint los te laten dus ze moeten vervangen worden... Wil je me helpen met sparen? https://www.ah.nl/digitaalsparen/overmaken/35/23efdf01-cbb4-477d-ba31-e1cb1f3f9c8d