hoi allemaal, heb zoontje op schoot dus even met 1 hand typen, zonder hoofdletters heb net een papje gemaakt van rijstebloem om met een lepeltje te geven. 120 cc melk en 4 grote eetlepels rijstebloem. het werd een lekker stevig papje. maar na ongeveer 5 minuten werd het weer heel dun en leek het op het einde net weer op gewone melk. hebben jullie dit ook.? ik heb he wel met enfamil opvolgmelk gemaakt (tegen reflux) zou het hier door komen?
Gebeurt met moederelk ook, masr daar komt het door de spijsverteringsenzymen die in moedermelk zitten. Misschien kun je het oplossen door eerst 2el met de helft melk te maken en de rest pas aan te makan als dat op is, zodat het minder lang staat? O.i.v. speekselrestjes aan de lepel kunnen de laatste hapjes pap van een bordje so wie so dun worden herinner ik me net.
Rijstebloem geef ik zelf gewoon in de fles, van een lepel eten leren ze wel door hun vitamine D en zo nu en dan een groentehap. Granenpap is namelijk makkelijker uit een bordje met de lepel te geven. Ik heb momenteel 't zelfde probleem; de papfles maak ik altijd 't zelfde, 40 seconden in de magnetron, melkpoeder en zoveel schepjes rijstebloem toevoegen. Eerst werd de laatste in de fles altijd dik, nu blijft heel de fles dun. Vreemd.
De Enfamil AR? Die bindt inderdaad minder fijn. Bij moedermelk schijnt de rijstebloem van biobim beter de binden, misschien ook bij de Enfamil. Verkrijgbaar bij de natuurwinkel.