jouw babi ketjap recept

Discussie in 'De lounge' gestart door Jet83, 6 jan 2015.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Jet83

    Jet83 Bekend lid

    15 aug 2012
    536
    0
    16
    NULL
    NULL
    Zoals de titel al zegt ben ik nieuwsgierig naar jouw babi ketjap recept. Het liefst zonder pakjes. Het lijkt me vooral lekker met vlees dat wat langer de tijd nodig heeft, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
     
  2. Eylem

    Eylem Niet meer actief

  3. Jet83

    Jet83 Bekend lid

    15 aug 2012
    536
    0
    16
    NULL
    NULL
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Dank je wel! :)
     
  5. Kolovski

    Kolovski Niet meer actief

    Recept van oma:

    1½ kg varkenskarbonade en 4/5 lapjes spek
    4 eetl. olie
    3 eetl. water
    3 uien gesnipperd
    4 teentjes knoflook geperst
    ½ theel. peper
    4 stukjes verse djahé (gember)
    1 theel. gemberpoeder
    3 eetl. azijn
    5 eetl. ketjap manis
    zout


    Snij het vlees in iets grotere blokjes en het spek in reepjes. Bestrooi het met peper en zout, gemberpoeder en een scheutje ketjap. Laat dit ca 2 uur trekken.

    Doe de olie in de wadjang en bak het vlees aan. Steeds kleine beetjes in de wadjang doen, anders gaat het vlees koken en wordt het taai. Doe de uien en de knoflook in de pan en bak dit even mee.

    Voeg nu het water, de verse djahé, azijn en de ketjap toe.
    Laat het vlees ca 20 min sudderen met eventueel een deksel op de wadjang.
    Haal na 20 min de deksel eraf en laat de saus wat indikken.

    Lekkerste is een dag later eten na het maken :D
     
  6. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
  7. soepstengel

    soepstengel Fanatiek lid

    1 jul 2009
    2.310
    0
    0
    Oei ik geloof dat ik de komende weken eens lekkere dingen van jou site ga maken :D
    Ziet er echt allemaal heerlijk uit!
     
  8. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ik vind het het lekkerst met speklap (hier in Indonesie helaas vrijwel geen varkensvlees te koop, dus kan dit alleen in Nederland maken).

    Ik maak een marinade van dikke zoete ketjap (haal je bij de toko, de nieuwe van Gotan is ook OK), dat dunne maggi-achtige spul van Conimex geeft absoluut niet de goede smaak, gember, ketoembar, djinten en gemalen steranijs of ik gebruik ketjap en five spice powder (bij de chinese winkel of toko).

    Ik snij de speklap in blokjes, en laat het een nacht marineren. Ik bak de blokjes kort, met gesnipperde ui en knoflook, en dan gaat de marinade erbij met wat water, en ik laat het dan stoven tot het vet komt bovendrijven.
     
  9. Jet83

    Jet83 Bekend lid

    15 aug 2012
    536
    0
    16
    NULL
    NULL
    Speklap! Dat ik daar niet eerder aan gedacht heb! En het recept van oma lijkt me ook erg lekker. Maar ik weet niet of ik een dag kan wachten hoor! HAha
     
  10. Kolovski

    Kolovski Niet meer actief

    Doe ik ook nooit hoor:D
     
  11. Pluisjee

    Pluisjee Fanatiek lid

    15 mrt 2012
    4.592
    20
    38
    Vrouw
    Noord Holland

Deel Deze Pagina