Hoe maak je nou de lekkerste gehaktbal!

Discussie in 'De lounge' gestart door roever, 3 okt 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. roever

    roever Niet meer actief

    Zoals titel al aangeeft, ik ben op zoek naar dé lekkerste ballen!
     
  2. Lindy92

    Lindy92 Bekend lid

    5 okt 2020
    642
    323
    63
    Scheutje ketjap, thee lepeltje Chili saus, gesnipperd uitje, wat rozemarijn kruiden en gehaktrkuiden. Iedereen vind ze hier lekker
     
  3. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.068
    3.862
    113
    Standaard:
    Gehakt
    Ei
    Beschuitje
    Gehaktkruiden

    En wat ik er ook nog al eens door doe is ui, een beetje sambal en nasikruidenmix.

    Tussendoor met bakken het vet/kookvocht regelmatig over de ballen doen met een lepel.
     
  4. tantetoos

    tantetoos Bekend lid

    17 nov 2010
    619
    530
    93
    Met nasikruiden! Altijd een hit hier!
     
  5. Palmpje

    Palmpje VIP lid

    8 jul 2017
    8.986
    6.984
    113
    Vrouw
    wishfulthinking vindt dit leuk.
  6. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Ja die maak ik ook altijd! Maar dan doe ik er ook nog een gesnipperd uitje door
     
    Palmpje vindt dit leuk.
  7. Sado

    Sado VIP lid

    16 mei 2016
    19.070
    17.026
    113
    Uit de slowcooker :D
     
  8. Neilia

    Neilia Niet meer actief

    Ik houd het vrij simpel en iedereen vind ze altijd lekker.

    gehakt half om half
    Ei
    Scheutje melk
    Gehaktkruiden
    Paneermeel

    en ik gebruik jus van de Sligro om ze in te laten sudderen.
    Heb even geen idee hoe die heet, mijn moeder neemt altijd een doos mee waar ik minimaal een jaar mee doe :p
     
  9. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Oh ja net als @Lotion laat ik ze na het aanbraden ook sudderen in jus. Ik gebruik daar meestal de rundvleesjus van Maggi voor maar ik neem aan dat elke wel lekker is.
     
  10. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Oei, die maakt mijn moeder ;)
    Haar ouders hadden een slagerij vroeger (inmiddels met meerdere vestigingen in de familie gebleven) en daar heeft zij lange tijd zelf ook gewerkt.
     
  11. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.804
    4.585
    113
    Zuul vindt dit leuk.
  12. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
  13. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    30 dec 2012
    4.804
    4.585
    113
    Ennnn wat hier ook goed bevalt is
    500 gr half om half van de slager
    1 ei
    4 eetlepels paneermeel
    peper
    zout
    gehaktkruiden
    2 theelepels ketjap manis
    1 theelepeltje sambal

    En dan een blokje kaas, daar gehakt omheen rollen en dan bakken.
    Offfff een gekookt ei, daarom heen gehakt en een bal van rollen

    Hier thuis echte gehakt-eters :)
     
  14. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.237
    1.891
    113
    Vrouw
    Met zout (niet teveel), peper, knoflook, tuinkruiden bouillonpoeder, eitje en paneer.
    Paar uur id koelkast laten liggen, worden ze lekker stevig van.

    Dan aanbraden, sjalotje erbij, vuur lager en beetje water erbij met 1/2 blokje rundvleesbouillon erdoor verkruimelen.
    De laatste minuten doe ik er wel eens een beetje ketjap manis bij. De jus is dan top!
     
  15. roever

    roever Niet meer actief

    Oh boy!

    ik zie het al!

    ik moet een weekend ballen gaan draaien en maar een ballen-proefmiddag houden met het gezin :)

    heel erg bedankt alvast voor de input!
    Zoveel smaken, zoveel mensen en zoveel wensen…. :D
     
    owly vindt dit leuk.
  16. artie

    artie Fanatiek lid

    27 sep 2021
    3.579
    3.911
    113
    Vrouw
    Met Parmezaanse kaas en Italiaanse kruiden door (en een ei, en amandelmeel voor de binding)ook een succes!
     
  17. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.325
    10.294
    113
    Ik ga ook wat recepten testen!!

    Wat wij er altijd in stoppen is gevriesdroogde ui. Hebben we standaard in huis en is eenvoudig toe te voegen. Gewoon een potje van de aldi. Ideaal!
     
  18. Ysabella

    Ysabella VIP lid

    27 jan 2017
    9.043
    16.550
    113
    Half om half gehakt (1 kilo)
    2 eetlepels mosterd
    3 eetlepels sojasaus
    2 uien fijn gesneden
    3 teentjes knoflook
    1 ei
    Peper
    2 theelepels cayennepeper
    Op gevoel paneermeel

    Aanbakken in de pan en daarna voor 5 uur in de slowcooker. :D
     
    Sado vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina