Vraagje ik ben 27 weken zwanger en heb parfait gegeten. Ik wist pas achteraf dat er eieren inzaten. Kan dit kwaad?
uit de supermarkt of bij een restaurant? in een supermarkt zullen ze niet snel rauwe ingrediënten gebruiken ivm de houdbaarheid. in een restaurant zullen ze dit eerder doen. Wat ik op Google vind zou er rauw ei in verwerkt kunnen zijn maar als het uit een restaurant kwam zou je ze dan even moeten bellen. aan de andere kant heb je het nu toch al op dus veel kan je er niet meer aan doen. Het enige wat je dan kan doen is in de gaten houden dat je dit hebt gegeten als je ziek zou worden, dan weet je dat het daar van zou kunnen komen.
Ben je bang voor salmonella? Zoja dan was je nu al hondsberoerd geweest. Zal allemaal niet zo'n vaart lopen. Ik heb tijdens mijn zwangerschappen de schaal met cake beslag leeg staan eten en niet ziek geworden. Kon me niet bedwingen haha.
De kans dat je iets oploopt van een rauw ei is vrij klein; zo'n 2% van de eieren die je in NL kan kopen is besmet, en daarbij gaat het vooral om de buitenkant van het ei en de schaal. In parfait wordt vaak enkel de dooier gebruikt, de kans dat die besmet is is heel klein. Daarnaast; áls je al een besmet ei zou eten, loop je vooral het risico zelf ziek te worden. Dat is heel vervelend, maar voor je kindje niet meteen schadelijk, tenzij je bv uit zou drogen door veel over te geven ofzo. Als je nu nog geen klachten hebt gehad, is er niks aan de hand