Spinazielasagne voorbereiden

Discussie in 'De lounge' gestart door Luna86, 27 nov 2024.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.792
    9.310
    113
    Gelderland
    Ik wil vandaag alvast de spinazielasagne voor morgen maken zodat man het in de oven kan schuiven.

    Nu gaat er alleen spinazie uit de vriezer door. Als ik de basis saus laat afkoelen en dan de spinazie laat ontdooien en dan pas samen voeg, kan ik de lasagne dan alvast voorbereiden? Of kan ik het gewoon warm bij elkaar voegen, laten afkoelen en morgen in de oven schuiven? Dit ivm het twee keer verwarmen van de spinazie.
     
  2. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.091
    7.843
    113
    Doe ik altijd wel hoor

    Van het Voedingscentrum:
    Kan ik spinazie opnieuw opwarmen?
    Ja, dat is veilig. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 °C. Zo krijgen bacteriën die nitriet produceren, minder kans om te groeien. Bewaar restjes niet langer dan 2 dagen in de koelkast.
     
    Luna86 vindt dit leuk.
  3. Luna86

    Luna86 VIP lid

    11 jan 2009
    14.792
    9.310
    113
    Gelderland
    Oh dan durf ik het wel aan! Ik laat de saus alvast wat afkoelen voor ik de spinazie erbij doe en dan meteen de koelkast in. Dank voor je reactie!
     

Deel Deze Pagina