Ik wil vandaag alvast de spinazielasagne voor morgen maken zodat man het in de oven kan schuiven. Nu gaat er alleen spinazie uit de vriezer door. Als ik de basis saus laat afkoelen en dan de spinazie laat ontdooien en dan pas samen voeg, kan ik de lasagne dan alvast voorbereiden? Of kan ik het gewoon warm bij elkaar voegen, laten afkoelen en morgen in de oven schuiven? Dit ivm het twee keer verwarmen van de spinazie.
Doe ik altijd wel hoor Van het Voedingscentrum: Kan ik spinazie opnieuw opwarmen? Ja, dat is veilig. Het is wel belangrijk dat je restjes spinazie na de eerste bereiding snel laat afkoelen en in de koelkast bewaart, bij 4 °C. Zo krijgen bacteriën die nitriet produceren, minder kans om te groeien. Bewaar restjes niet langer dan 2 dagen in de koelkast.
Oh dan durf ik het wel aan! Ik laat de saus alvast wat afkoelen voor ik de spinazie erbij doe en dan meteen de koelkast in. Dank voor je reactie!