@Manque als ik naar je tekening kijk hoef je maar 2 punten te laten meten en zou het verder in 1 lijn moeten zijn. De 2 punten zijn de voorzijde bij de inrit/oprit en de achterzijde. De erfgrens is bij jullie anders als de afscheidingen. Het lijkt mij de moeite waard om dit voor te stellen aan je buurman evt buur 2 (kosten te delen) en het kadaster voor te laten komen. Evt wijzigingen van eigenaar omdat er over de erfgrens is gebouwd moet overigens wel via een notaris, omdat de akte van de woningen dan officieel veranderd.
Nadeel is dat wanneer je je auto voor een oprit parkeert je doorgaans op een plek staat met np (niet parkeren) dan mag je dus weggesleept worden en zijn de kosten bovendien ook nog op de eigenaar van de weggesleepte auto te verhalen. Maar tenzij je je grond afsluit doormiddel van een hek of opklapbaar hekje (aanzienlijk goedkoper) en je zorgt dat deze aantoonbaar afgesloten opgeklapt is mag ieder willekeurig persoon op jouw grond parkeren. Ben (ondertussen) jaren geleden bezig geweest dat bijvoorbeeld notarissen en makelaars hier kopers op attenderen want wanneer er iemand zijn auto parkeert met een (flinke) olielekkage ben jij als eigenaar van de grond wel verantwoordelijk voor de milieu schade. 9 van de 10 particuliere opritten heeft geen speciale laag onder de bestrating daarvoor namelijk (is ook een duur grapje om te doen).
Sja, hier zijn het openbare parkeerplekken dus ik kan de plekken niet claimen, ook al is het voor mijn deur. Het is niet mijn erf. Als dat betekent dat ik een stuk moet lopen, so be it.. Ik parkeer ook waar ik parkeren kan. In mijn geval dus de stoep omdat wanneer ik na mijn werk thuis kom alles al bezet is..