Warme beenham

Discussion in 'De lounge' started by nicole18, Jan 23, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    Nov 20, 2013
    4,613
    1,155
    113
    Ik heb 1.5 kilo beenham gekocht. Hier wil ik as zaterdag avond broodje warme beenham van maken.
    Nu vertelde ze mij erbij dat ik deze een dag van te voren al moet aanbakken in de oven en dan laten rusten tot zaterdag.

    Morgen dus aanbakken in de braadpan en daarna nog in de oven, dan in de koelkast laten rusten.
    Vrijdag of zaterdag aansnijden?
    En dan zaterdag avond nog even verwarmen in de pan?
    Of hoe zouden jullie dit doen?

    Op een hard broodje of zacht bolletje?

    Honing mosterdsaus erbij, of nog iets anders?
     
  2. Koekie1

    Koekie1 VIP lid

    Jul 31, 2013
    5,678
    2,001
    113
    Female
    Hmm, geen idee maar het klinkt wel erg lekker!

    Ik kom bij jou eten zaterdag :D:D:D
     
    Riette89 likes this.
  3. Mystiek

    Mystiek Fanatiek lid

    Oct 19, 2013
    2,646
    1,529
    113
    OV
    Ik zeg: honing-mosterdsaus en hard broodje, maar niets anders erop. Eventueel wel een groene salade ernaast.
     
    Manolito likes this.
  4. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Hmmmmmm heerlijk, betreft broodjes ligt er denk ik ook aan de leeftijd wie er komt. Sommige van een bepaalde leeftijd hebben in dat soort gevallen liever een zacht broodje. (Mijn voorkeur is hard broodje)

    Betreft saus inderdaad een honing mosterd saus.
     
  5. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Ik zou als je het zaterdag wil hebben de dag er voor braden en pas op de dag zelf snijden anders droogt het uit.

    Met een beetje bouillon de plakjes beenham weer opwarmen.
     
  6. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    Dec 13, 2019
    13,006
    14,668
    113
    Female
    Oh, dat is zo lekker!!
    Eten wij ook af en toe. Lekker met een hard broodje. En wat groene salade erbij. Idd met honing mosterdsaus.
    Ik bereid hem ook altijd in de oven. Eerst aanbraden en dan met braadpan en al in de oven. Maar ik doe het nooit een dag van tevoren.
    Om hem goed door te verwarmen moet hij denk ik nog best een aardige poos verwarmd worden...
    Je kan hem natuurlijk wel voor het verwarmen aansnijden, dan is hij wel snel opgewarmd.
     
  7. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    Nov 20, 2013
    4,613
    1,155
    113
    Hoe bedoel je met bouillon opwarmen? In een pan laten koken/verwarmen

    Ik zal harde en zachte broodjes halen, heeft iedereen de keuze.
    En heb ook nog pulled chicken, dus komt goed denk ik

    Honing mosterdsaus nog regelen dus! Lekker!
     
  8. masami

    masami Fanatiek lid

    Jul 27, 2011
    4,248
    802
    113
    Female
    Sommige mensen vinden pindasaus erop ook lekker.
    Nu heb ik liever honing/mosterd saus, maar om het even mee te geven.
    Qua bolletjes harde en zachte halen.

    En mag ik je adres, kom ik ook :D:p
     
    GossipGirlxoxo likes this.
  9. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo Niet meer actief

    Ik at het inderdaad altijd met pindasaus en op een hard broodje.
     
  10. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    Nov 20, 2013
    4,613
    1,155
    113
    Dankje voor de tip
    Denk dat ik nog maar meer ga halen, stel dat ik te weinig heb :roflmao:
     
    masami likes this.
  11. Bellybell

    Bellybell Fanatiek lid

    Dec 30, 2012
    4,796
    4,582
    113
    Met mayo! Op een hard broodje aub. Hoelaat zaterdag??? ;)
     
  12. masami

    masami Fanatiek lid

    Jul 27, 2011
    4,248
    802
    113
    Female
    Zo te lezen, heb je zaterdag het huis wel vol. :roflmao::roflmao:
     
    Koekie1, Riette89 and GossipGirlxoxo like this.
  13. Zonnetje19

    Zonnetje19 VIP lid

    Jan 26, 2019
    10,611
    8,825
    113
    Female
    Geen idee eet het niet, zou het wel opwarmen en receptje zoeken wat nou het lekkerst is. Zie veel tentjes opbakken in de pan. Beetje knoflook erbij sausie en op een hard broodje:D
     
  14. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,289
    10,261
    113
    Inderdaad een bouillon maken (water/ bouillonblokje) en dan even de plakjes er in, zo zit het vol smaak.

    Pindasaus is ook zeker een goeie tip! @masami
    Zo hebben ze wat te kiezen en ook eenvoudig te maken. (Kan ook van tevoren)
     
    masami likes this.
  15. nicole18

    nicole18 Fanatiek lid

    Nov 20, 2013
    4,613
    1,155
    113
    Oké, morgen aanbraden en de oven in, zaterdag snijden en dan in een pan bouillon verwarmen.

    Met honing mosterd saus, sate saus en mayo ernaast.

    Ik had voor de kindjes broodje knakworst bedacht, tot mn oudste zoon van 7 net thuis komt. Die ziet de beenham liggen en t water loopt al in zn mond geloof ik...
     
    masami likes this.
  16. Lynx

    Lynx VIP lid

    Jul 19, 2008
    8,696
    2,511
    113
    Beenham is super lekker met cranberrysaus.
     
  17. vlinderCN

    vlinderCN VIP lid

    May 21, 2018
    5,336
    1,819
    113
    Female
    Krijg je dan geen hele natte plakken beenham als je ze in de bouillon legt? Of heel lang op heel veel keukenpapier uitlekken?
     
  18. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    Apr 27, 2015
    2,585
    1,247
    113
    Nou inderdaad en het krokante korste uit de oven ben je ook kwijt. Ik zou het koud snijden en dan opwarmen in een goede koekepan/hapjespan die niet aanbrand.
     
  19. mama suus

    mama suus VIP lid

    Aug 18, 2008
    7,510
    188
    63
    somewhere
    Koolsalade erop is ook echt lekker.
    En/of aangevallen ui. En idd de honigmosterd. Al is cocktail ook niet verkeerd.
    Broodjes kan beide, waarbij ik vind dat zachte bolletjes vaak te klev worden.
     
  20. vlinderCN

    vlinderCN VIP lid

    May 21, 2018
    5,336
    1,819
    113
    Female
    Ja dat ook..
    Ik zou m zelf gaar mkn/aanbraden vandaag en dan morgen op lage temp in zijn geheel in oven opwarmen (afgedekt) en dan pas snijden, tegen uitdrogen
     
    Ysabella likes this.

Share This Page