parketvloer in de keuken

Discussie in 'De lounge' gestart door Alita, 26 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Bri

    Bri Niet meer actief

    Ik geloof inderdaad dat lamelparket de juiste term is voor het type dat wij hebben. Een gelakte vloer vind ik makkelijker schoon te houden dan een geoliede vloer. Het enige probleem blijft dat als de vloer beschadigd is (deuk, kras), dat je daar niets aan kunt doen (behalve als het massief hout is, dan zou je het een keer helemaal kunnen schuren en opnieuw lakken, maar dat is érg veel werk). Met olie of wax kan dat wel wat makkelijker.
    Een keer in de week dweilen met parketreiniger lijkt mij trouwens geen probleem bij een gelakte vloer; je moet het niet té nat doen, dat is het belangrijkst.
     
  2. Alita

    Alita Niet meer actief

    Met dat lamelparket heb je verschillende diktes 3-4-6mm en dat kun je idd maar een keer schuren;)
    Maar dat doe je toch pas na 10 jaar eens of niet?

    Idd niet te nat...maar dat is nu ook met de laminaat natuurlijk dus ben het gewend:D
     

Deel Deze Pagina