Passata

Discussion in 'De lounge' started by iMum, Feb 2, 2022.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. iMum

    iMum Bekend lid

    Oct 24, 2019
    646
    567
    93
    Female
    Wat is jouw favoriete recept met passata?

    Ik heb het gekocht om mee te koken, maar ik ben eigenlijk helemaal geen keukenprinses en weet dus niet wat ik ermee moet :roflmao:
     
  2. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik gooi het vooral in pastasauzen en curry's, soms in soepen. Ik gebruikt het regelmatig, maar nog nooit dat ik dat als de basis van een gerecht gebruikte.
     
    Sado likes this.
  3. Sado

    Sado VIP lid

    May 16, 2016
    19,067
    17,022
    113
    Hier hetzelfde :) Gebruik het regelmatig als ingrediënt maar dan is het niet de basis.
     
  4. mamameer

    mamameer VIP lid

    Jan 21, 2014
    8,175
    4,487
    113
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,624
    113
    Adje and Lies1611 like this.
  6. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,321
    10,286
    113
    Wij gebruiken het als basis voor pastasaus.

    Ui fruiten met een teentje knoflook, scheutje balsamico azijn, blikje tomatenpuree even mee bakken ( ontzuren) pakje pasata in de pan. Beetje zout en peper en wat basilicum

    Dit vriezen we ook in kleine zakjes als pizza saus:)
     
  7. Lomo

    Lomo Fanatiek lid

    Jan 17, 2019
    1,182
    1,540
    113
    Female
    Pizzaaaa :roflmao:.
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,270
    25,739
    113
    Ik gebruik het in ieder geval voor bolognese saus en spaghetti & meatballs.
    En volgens mij nog wel voor enkele andere recepten, maar die weet ik nu even niet uit mijn hoofd.
    Voor andere recepten en pastasauzen gebruik ik meestal verse tomaten of tomatenblokjes.
     
  9. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    Feb 1, 2013
    3,689
    2,389
    113
    Female
    Broek
    Ik gebruik het best vaak maar inderdaad als ingrediënt. Ik hou niet van stukjes tomaat dus meestal genruik ik passata daarvoor in de plaats.

    Bolognesesaus
    Pizzasaus
    Gehaktballetjes in tomatensaus
    Lasagne
    Shakshuka (heerlijk met zelfgemaakt flatbread)
    Goulash(soep)
     
  10. siets

    siets Fanatiek lid

    Sep 14, 2009
    1,235
    1,687
    113
    Leiden
    Ik heb het standaard in huis, idd zoals hierboven gezegd voor pizzasaus, basis voor pastasaus, soep, shakshuka, maar ook om Pilav te maken; uitje en knoflook fruiten, kip blokjes meebakken, passata en ketjap manis erbij en stukjes perzik (blik) er door, daarbij dan rijst.
     
  11. Anakin

    Anakin VIP lid

    Mar 17, 2006
    6,694
    301
    83
    Hier ook als basis voor pastasaus. Ik maak altijd een grote pan en dan vries ik porties in, ideaal als je weinig tijd hebt.
     
  12. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    Sep 12, 2016
    2,657
    2,109
    113
    Ik gebruik het in sauzen en soepen.
    Tomaten creme soep met mascarpone of een Bolgnese of Napoletana saus.
     

Share This Page