Onze passiebloem zit vol met vruchten, heeft iemand een idee wat ik ermee kan doen? Of ik het ergens doorheen kan verwerken?
Je kunt hem zo eten (met een lepeltje het vruchtvlees en de zaadjes eruit lepelen) of anders in een (fruit)salade of taart verwerken. Of in combinatie met ijs. Lekker. Weet je wel zeker dat het passievrucht is? Ik heb dit type nog nooit gezien. Het lijkt wel een granaatappel.
Zoek even uit of dit de eetbare soort is. Er zijn heel veel soorten passievrucht en er zijn er maar een paar die lekker zijn. En die variant is een éénjarig als je hem in je tuin hebt staan. "Wanneer een passiebloem is bestoven zal na een week de gevormde vrucht zichtbaar worden en vrij snel uitgroeien tot z'n uiteindelijke formaat. Het rijpen kan echter nog enige maanden in beslag nemen. Bij veel soorten zal aan het eind van dit proces de vrucht verkleuren en dan afvallen. De eetbare soorten zullen nu nog wat zuur smaken. Tegen de tijd dat ze wat gaan inschrompelen zijn ze het best op smaak. Vrijwel alle passievruchten zijn eetbaar zoals ook de vruchten van onze bekende P. caerulea. Helaas is eetbaar niet hetzelfde als lekker! Er zit maar weinig smaak aan deze oranje vrucht. Bekende soorten die vanwege de eetbare vruchten worden gekweekt zijn: P. edulis (paarse en gele), P. quadrangularis (de oorspronkeliike soort heeft vruchten zo groot als een meloen, 30 cm, bekend in Indonesië), P. mollissima (uit de Tacsonia-groep met een vrucht in de vorm van een banaan, veel gekweekt in Colombia). Overigens benoemt men in de landen van oorsprong niet de verschillende soorten passiebloemen maar de vruchten. De vruchtennaam wordt vaak gevolgd door het gebied waar hij gekweekt wordt of groeit (6.v. Granadilla del Monte, Maracuja, Tacso, Markoeso, Curuba etc.). U kunt Passifloras goed als kuipplant kweken en ze s zomers buiten plaatsen. Maar om er vruchten van te oogsten vereist een mooie, maar vooral range zomer, anders moeten de vruchten in een serre of kas nog uitrijpen." Misschien ook lekker om jam van te maken als je er veel hebt?
Het is zeker weten een passievrucht, ze groeien aan onze passiebloem . In ieder geval alvast bedankt voor de tip
Jam is ook nog een goeie. Het vruchtvlees is best wel zoet. Ik had inderdaad ook al gelezen dat normaal gesproken de vruchten niet goed rijp worden zo in de tuin, maar dit jaar hebben we echt heel veel rijpe vruchten!
Bij ons groeien ook vruchten aan onze passiebloem en als ik kijk op het etiket dan staat daar op dat de vruchten niet eetbaar zijn. Ik zou als ik jou was daar even goed naar kijken.
Dit zijn in ieder geval niet de passievruchten zoals ze verkocht worden om te eten. Geen idee of deze ook eetbaar zijn.
Dat zet het tuincentrum bijna altijd op planten, ook al zijn wel eetbaar. Heb het zelfs wel eens op kruiden gezien... Is ook om zich in te dekken.
Sowieso een goed vruchtenjaar. Wij hebben een vijg in de tuin staan en ik weet inmiddels van gekheid niet meer wat ik er mee moet. Dus heb ik met meerdere recepten jam gemaakt. Lekker bij een stukje kaas.
Dit zijn inderdaad de vruchten can de passiflora. Vruchten zijn eetbaar maar zit weinig smaak aan. Wij hebben dit jaar ook voor het eerst vruchten van de passiflora
Deze vruchten komen aan de paarse passies en zijn zeker eetbaar. Ik heb deze ook. Inderdaad zo uitlepelen, over ijs of salade. Lekker hoor.
Jeetje, die bloeit bij ons uitbundig maar nog geen vrucht gezien! Ik zal eens kijken als ik thuis kom.