pasta pesto welk recept is te lekker

Discussie in 'De lounge' gestart door marilouise, 12 jun 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    Ik wil morgen pasta pesto maken
    wie heeft het ultieme recept wat te lekker is.

    ow en geen champignons die blieft mijn man niet:D
     
  2. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Ehm gewoon, pasta koken en afgieten, paar lepels pesto over de warme pasta, en eventueel nog wat parmezaanse kaas er over. Ik snap die champignons niet zo?
     
  3. rijtjes

    rijtjes Niet meer actief

    Ik vind pasta met pesto, gerookte kip en pijnboompitjes echt super lekker! Gewoon de pasta koken, pijnboompitjes roosteren en de kip snijden. Daarna husselen, geraspte parmezaan en lekker op eten. Een uitje en gourget erdoor voor de groente vind ik zelf ook altijd erg lekker ;)
     
  4. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    gourget?
     
  5. dirksmama

    dirksmama VIP lid

    29 aug 2007
    22.170
    34
    48
    mens
    Meestal in de wolken
    Zucchini.
     
  6. Leeuwtje83

    Leeuwtje83 VIP lid

    8 mei 2008
    9.079
    313
    83
    Vrouw
    Software Engineer
    Nieuw-Zeeland
    Courgette :)
     
  7. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    ik was vanmiddag inspiratie aan het opdoen op internet en kwam mega veel champignons tegen die erin moesten dan he.
     
  8. miis

    miis VIP lid

    8 mei 2012
    5.229
    1
    0
    kookroom, parmezaanse kaas, groene pesto, peper en zout, eventueel spaans pepertje, nootmuskaat, gamba's, wilde spinazie en cherrytomaatjes...dit met penne of fusilli, ehct TE lekker
     
  9. Saz667

    Saz667 Fanatiek lid

    24 nov 2008
    4.841
    177
    63
    Een salami worst in de lengte doormidden en dan in plakjes. Dit even aanbakken (geen boter of olie gebruiken). Een zak verse spinazie er bij en een bakje gehalveerde cherrytomaatjes. Als er veel vocht in de pan zit ff afgieten. Dan beetje room (hier gewoon de ongeklopte slagroom) er bij en een lading pesto.

    Wij eten dit altijd met penne wat we na het koken gewoon bij de saus in de pan doen.
     
  10. sanell

    sanell Bekend lid

    16 dec 2008
    628
    0
    0
    Eerst zelf pesto maken natuurlijk:D

    Pasta koken en afgieten.
    Pijnboompitjes roosteren.
    Bakje cherrytomaatjes halveren
    Wok pakken en pesto verwarmen, tomaatjes mee bakken tot ze wat zachter worden, pasta erbij doen en ook even lekker meebakken tot de saus er goed omheen zit. Pijnboompitjes erbij.
    Beetje parmezaan er doorheen roeren. Bovenop een paar plakjes mozarella neerleggen zodat die even een beetje doorwarmen en serveren maar. Lekker met nog extra parmezaan eroverheen en een tomatensalade. Of iets van sla en komkommer!

    Eetse alvast voor morgen en goed idee om weer eens te maken;)
     
  11. rijtjes

    rijtjes Niet meer actief

    woeps!! :) heb het ook gewoon altijd verkeerd geschreven!!
     
  12. Lucia

    Lucia VIP lid

    6 sep 2005
    12.287
    6
    38
    Thuishulp
    België
    Ow tuurlijk :)
     
  13. evi83

    evi83 Fanatiek lid

    10 apr 2011
    2.748
    0
    0
    NULL
    NULL
    Men neme (voor 2-3 personen):

    200 gram groene tagliatelle
    200 gram kipfilet
    1 courgette
    1 klein potje groene pesto (bv c1000 of ah eigen merk)
    125 ml creme fraiche (evt light)
    geraspte kaas
    zout
    peper
    knoflook

    Tagliatelle koken
    Kipfilet kruiden met zout en peper
    Aanbakken in een pan met de knoflook erbij
    Courgette in halve schijven snijden en meebakken als de kip bijna gaar is.
    Pesto en creme fraiche erbij, goed roeren
    Ovenschaal nemen, laagjes maken met de pasta en het pestomengsel, of pasta door mengsel roeren en alles in de ovenschaal doen.
    Kaas erover en een kwartiertje op 175 c in de oven.

    Heerlijk, vanavond nog gegeten!
     
  14. Sallie

    Sallie VIP lid

    27 sep 2008
    8.257
    292
    83
    Voor de klas
    Noord-Holland
    Die laatste ga ik morgen ook doen hmm!
     
  15. mamavanmeisje

    mamavanmeisje Fanatiek lid

    17 jan 2010
    3.076
    0
    0
    Dit heb ik vanavond gegeten en is mijn supersnelle 'ik heb weinig tijd' recept, ik ben er gek op!

    hamreepjes
    ui - paprika - courgette - (champignons)
    eetlepel pesto voor mij en geraspte kaas voor mijn dochter
     
  16. Kruimelmuis

    Kruimelmuis Bekend lid

    4 jun 2011
    672
    28
    28
    Vrouw
    Moeder. Student social work (AD)
    Emmen
    Oh yumm!

    Ik wil alleen ff zeggen; proef de euroshopper pesto vd Albertheijn!
    die is geweldig! ^^
     
  17. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Sowieso de pesto zelf maken idd;)

    Ik maak het meestal zo:

    Voor de pesto:

    -50gr basilicumblaadjes
    -1 teentje knoflook
    -2 el geroosterde pijnboompitten
    -3 el versgeraspte parmezaanse kaas
    -zout en peper
    -1,5 dl olijfolie

    Dit doe je allemaal in de keukenmachine,op het laatst nog een eetlepel van het kookvocht van de penne bij de pesto.

    Ik eet het dus met penne en daarbij vaak nog kip.

    Is een recept wat een keer in een boekje van de keurslager stond en vind het nog steeds heerlijk!
     
  18. zogelukkig

    zogelukkig Niet meer actief

    Zelf pesto maken inderdaad.

    Dan bak ik kipfilet in blokjes, 250 gram ongeveer.
    Rode ui in ringen erbij en dan rode paprikareepjes, dan gedroogde tomaten (op olie) en op het laatst gehalveerde cherrytomaatjes.
    Als je ziet dat die bijna kapot koken, de verse pesto erbij, snel doorwarmen, over de pasta gieten. Nog wat parmesan, geroosterde pijnboompitjes en wat rucola erover en eet smakelijk!
     
  19. marilouise

    marilouise Niet meer actief

    ik maak hem normaal
    500 gram kipfilet,
    6 tenen knoflook
    1 ui
    4 eetlepels (verse) pesto
    olie

    kipfilet in blokjes, olie verhitten
    knoflook en ui snipperen deze mee bakken als de kip gaar is
    4 eetlepes pesto erbij
    zachtjes laten pruttelen
    als laatste iets inbinden (water en maizena)

    pasta erbij en klaar
     
  20. Mygirl

    Mygirl Lid

    9 mei 2012
    23
    0
    0
    Ik maak em altijd als volgt: pasta koken en afgieten. Pesto erdoor roeren en in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes. Deksel ff op de pan om warm te laten worden. Wat veldsla of rucola op een bord, pasta eroverheen, blokjes mozzarella erover en evt rauwe ham in reepjes. Evt geroosterde pijnboompitjes erover: Nom nom nom! Supersnel ook, helemaal als je koelverse pasta neemt.
     

Deel Deze Pagina