Hoe maken jullie het liefst de pasta salade? Ik altijd met panne, gerookte kipfilet, olijf, zongedroogde tomaat, tomaat, komkommer, feta kaas en een knoflook dressing. Ben op zoek naar variatie. Voor morgen heb ik er 1 op de planning staan met van die wokkelpasta, puntpaprika, tonijn uit blik en babybladspinazie. Maak ook een pan soep voor als deze tegen valt
Ik heb een soort van basic versie die lijkt op jouw recept, maar dan met uitgebakken spekjes ipv gerookte kip en wij eten er een gekookt ei doorheen. Maar laatst heb ik deze van de AH gemaakt (alleen wel sla aan toegevoegd) en die viel hier ontzettend in de smaak: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190724/pastasalade-met-chorizo-en-mozzarella De tweede keer dat ik deze maakte heb ik de mozzarella vervangen door feta. Vooral die krokant gebakken chorizo en de dressing geven het een heerlijke smaak!
Hier is de gewone simpele met groene pesto, tomaatjes en mozzarella toch altijd wel favoriet. En als ik nog wat meer vulling wil dan gooi ik er ook nog wat hamreepjes doorheen. En ik gebruik dan meestal fusilli. Edit: ook nog pijnboompitjes erin.
Ik maak hem altijd op de volgende manier. Is echt heel lekker. Spiraalpasta, komkommer, maiskorrels, tomaatstukjes, blikje tonijn, mayonaise, azijn en zout en peper
Pasta Tonijn uit blik Mais Fetakaas Zongedroogde tomaat Olijf Rode pesto Olijfolie Peper en zout Rucola Pijnboompitten Hier een favoriet, maar maak hem ook weleens met yofresh, tuinkruidenzakje, mais, paprika, ui, olijfringetjes, tonijn.
Deze is lekker zomers! 1 pak fusilli 1 bakje selleriesalade (als je hier niet van houdt, kan je dit weglaten en een dressing van Griekse yoghurt en citroen erdoor mengen) 1 zakje peen julienne 1/2 blik perzik gezouten cashewnoten 3 stuks bosuitjes gerookte kipfilet in reepjes
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189182/pasta-met-tonijn-spinazie-en-asperges Deze is hier in huis favoriet! Hij is lauwwarm en echt waanzinnig lekker.
Wij maken altijd een pastasalade met rauwe ham, pijnboompitjes, sla, komkommer paprika en wat Parmezaanse kaas. Als je geen fan bent van rauwe ham, zoals parma of crudo ham, dan kan je het ook maken met carpaccio. Als dressing mix ik olijfolie, honing en balsamico azijn.
Vlinder pasta, gesneden cherry tomaatjes, rucola, olijfolie, parmezaanse kaas, citroenrasp, pijnboompitten, zwarte peper uit de molen en grof zeezout.
Zitten genoeg opties bij om te proberen lees ik al. Ik ga de komende weekenden gewoon telkens een andere proberen
Toevallig vandaag pasta salade gemaakt. Normaal gesproken doe ik maar wat, maar volgens mijn man was ie vorige keer helemaal perfect Dus heb 'm precies zoals vorige keer gemaakt! De hoeveelheden zijn een benadering. Omdat ik veel dingen zelf maak (pesto en knoflookpuree bv) of de verpakkingen hier anders zijn, dus dat moet je wel even in de gaten houden. Qua groenten deed ik wortel (in dunne plakjes snijden) en verse doperwten, gaarkoken en laten afkoelen. Daarbij komkommer en romatomaat (binnenste van de tomaat haal ik eruit en bewaar ik voor een ander gerecht), een kleine ui fijngesneden. Dat allemaal bij elkaar doen en vervolgens (ongeveer) een theelepel knoflookpuree, half potje groene pesto, scheutje azijn of citroensap, blikje (of twee blikjes) sardine (uitgelekt), zwarte peper en komijnpoeder, lepel van iets pittigs (harissa gebruikte ik, sambal kan ook) en 2-3 eetlepels mayonaise. Dit allemaal mengen en vervolgens de inmiddels afgekoelde pasta erdoor doen. Voor pastasalade gebruik ik het liefst fussili.
Mag couscous salade ook? Couscous Tomaatjes Komkommer Paprika Noten Gedroogde tomaat Geitenkaas Rucola
Ik krijg hier altijd positieve reacties op: farfalle pasta kipfilet fijngesneden gehalveerde snoeptomaatjes rucola groene pesto strooikaas (Grana Padano of Parmigiano Reggiano)
Koude rijstsalade Met pandanrijst, flink wat kerrie, kerriesaus (van remia geloof ik), appel, augurk, lente ui, kip en eigenlijk alles wat je lekker vindt er bij vind passen. Het is zoooo lekker.
Klinkt heel lekker ben gek op pesto. Minder gek op doperwten. Denk je dat ik die kan vervangen voor maïs? Dat vind ik namelijk wel heel lekker of is dit de combinatie daar niet naar?
Ja dat kan uiteraard, is ook erg lekker! Het is meer dat maïs hier knetterduur is (want geïmporteerd) en vind het de prijs gewoon niet waard. Doperwten uit blik vind ik trouwens ook echt smerig maar de verse smaken zoveel lekkerder.