Hoe maken jullie lekkere pastasaus met verse tomaten??? Lijkt me veel lekkerder dan pakjes,zakjes en kant en klare sausjes. Vertel me jullie succes recept!
Hoi hoi, Ik maak eigenlijk altijd mijn pasta saus zelf. Veeeeeeeel lekkerder vind ik: - uitje snipperen en glazig bakken - 4 tomaten (zonder velletje) in blikjes snijden. Het liefst lekker rode rijpe tomaten (trostomaten of roma tomaten) - blikje tomatenpuree - kruiden (pasta kruiden/tijm/basilicum) - geroosterde pijnboompitjes - teentje knoflook - beetje water bijvoegen, mocht het een beetje te droog worden en dan doe ik er doorgaans nog een scheut rode wijn doorheen, maar dat hoeft niet. Ik maak dit doorgaans als ik ravioli maak en geen gehakt gebruik. en anders bak ik het gehakt in een andere pan rul en voeg het later bij de saus.
Rundergehakt rul bakken in de pan, ontvelde tomaten in stukjes erbij doen, in stukjes gesneden paprika erbij. In aparte pan champignons in plakjes bakken. Deze er ook bij doen, vervolgens op smaak brengen met gedroogde italiaanse kruiden, peper en zout. Afhankelijk van de hoeveelheid 1 of 2 blikjes tomatenpuree toevoegen. Saus minimaal uurtje laten koken. Hier wordt de saus altijd een dag vantevoren gemaakt zodat alle smaken lekker intrekken! Aan het eind doen wij er nog wat creme fraiche bij om de saus romig te maken en te binden.
tomaten in 4 parten snijden, laten stoven met scheutje water tot het smurrie is. Dit zeven ( ik heb een zeef met zo'n handvat eraanzodat je het echt door de zeef heen draait) dit is dan tomtatenpuree, vervolgens beetje olijfolie in een pan hierin knoflook bakken, heel kort anders verbrand de knoflook das niet lekker, en een hand verse basilicum, en zout en peper toevoegen mmmmmmmmmm. Je kunt erbij gooien wat je wil, maar dit is een mooie basissaus. Je wilde perse verse tomaten, maar je kan het ook met zo'n pakje gezeefde tomaten doen, of tomatenblokjes.................
Of even in de blender of pureren... Verse pastasaus is ook veeeeel lekkerder. Tomaten ontvellen en pureren. Gehakt rullen, groentes erbij, tomatensap erbij. Om het te landen binden nog even wat Italiaanse kruiden, bouillonblokje en beetje bloem.. mooi inkoken en je hebt een heerlijke pastasaus!
Denk dat ik deze maar eens ga maken, en dan met italiaanse kruiden erdoorheen. Lekker,nu al zin in. Ipv van door de zeef pureer ik m wel ff met de staafmixer. Hoe lang moet ik m ongeveer laten stoven, om smurrie te krijgen? Komt niet precies, maar t gaat er om dat ik een indicatie heb. Iedereen bedankt voor de tips, k ga weer lekker pruttelen van de week!
voor de tomaten laten pruttelen trek ik ruim de tijd en als ik wat meer haast heb zet ik hetgas wat hoger haha, als je van half uur uitgaat zit je goed denk ik. Als het allemaal zacht is gaat het door de zeef, ik hou niet echt de tijd bij