Ik kom, helaas vaker dan goed is, producten in de kast tegen waarvan de verpakking nog dicht zit, maar waarvan de houdbaarheidsdatum al een paar dagen is verstreken. Aan de ene kant denk ik: "weggooien!" Aan de andere kant twijfel ik, want er staat toch "tenminste houdbaar tot" op de verpakking.. Nu heb ik een ongeopend pakje gerookte zalmfilet gevonden met als datum 21-01-10 en een ongeopend pakje runderrookvlees met als datum 22-01-10. Zien er beiden nog oke uit, maar wat moet ik ermee? Wat zouden jullie doen? Weggooien of opeten?
10? Dus oktober? Das wel een beetje te vind ik. ALs het koek of snoep oid is dan kan t wel maar niet met vlees en vis enzo. Paar dagen oke maar niet paar maanden
Ik sluit me bij Roodkapje aan... met vlees en vis zou ik erg oppassen! Helemaal als het van 21-10!! is.
Ik ben over het algemeen ook niet zo "spastisch" met houdbaarheidsdata, maar inderdaad oktober....gaat me toch net iets te ver geloof ik. Karnemelk bijvoorbeeld drink ik gerust nog een week na de datum. Melk is weer iets 'tricky-er", dan ruik ik eerst eens goed.
Sorry dames, ben vergeten de maand ertussen te zetten! Hahahaha! Nee joh, als het oktober was geweest had ik dit topic niet eens geopend! Nee, het is van 21 en 22 januari 2010!
Met vlees, vis en zuivel ben ik ook voorzichtig. Dat is toch vochtig en kunnen bacterieen makkelijk in groeien. In droge producten zoals koekjes is dat een ander verhaal. Maar als de datum echt oktober (10) is ipv januari (01). Dan zou ik het echt niet doen. Een dag gaat nog wel, maar veel meer moet het niet worden met dat spul..
Een paar daagjes(21-01-'10 en 22-01-'10 (is niet oktober, datum staat duidelijk vermeld in haar tekst) maken niet zoveel uit dacht ik. Als het er nog goed uitziet en niet raar ruikt kun je het best nog eten. Helemaal als je het in de koelkast had en het goed dicht zat.
ik gooi vis en vlees sowieso weg, de rest ruik ik, en als het ok ruikt, proef ik eventjes. Smaakt het goed, eet is het gewoon op hoor. Maar een tip: Check een keer in de twee weken/maand je producten eens op datum, en schuif de dingen waarvan de datum dichtbij komt eens naar voren!!
Gewoon opeten! Je ziet/ruikt het wel als het niet meer goed is. Producten zijn altijd iets langer goed dan de datum die op de verpakking staat, je zegt het zelf: 'tenminste'.
Ik eet het meestal wel gewoon op als het 1 of 2 dagen over de datum is, en het nog goed ruikt en er goed uitziet. Het is echt niet zo dat die zalm om klokslag 00.00 uur denkt: "Hè, ik ben over de datum, laat ik eens bederven..." Gewoon je GBV gebruiken (Gezond Boeren Verstand), meestal klopt dat wel..