jaja dames ben een beetje vroeg maja.... ben op zoek naar lekekr borrelhapjes voor kerstavond... das dit jaar hier bij ons m ouders en me broer met vriendin komen! ik wil lekkere hapjes.... warm of koud maakt niks uit! makkelijk moeilijk maakt allemaal niks.... iemand een idee? waarschijnlijk word het in iederegeval; *1 haps sauzijcenbroodjes... *pittige gehaktballetjes met tzatzikie saus
Benodigdheden voor ca. 30 stuks: 1 pakje diepvries bladerdeeg 1 blikje cocktailworstjes (kleine knakworstjes) ontbijtspek of bacon. Plakjes bladerdeeg in 3 schuine repen snijden. Plakje bacon om de worstjes wikkelen. Dit in een reep bladerdeeg wikkelen, ongeveer zoals een croissant. Puntje vastplakken met water. Insmeren met een geklopt ei. Ca. 10 min. in de oven op 180-200 graden bakken. Zowel warm als koud lekker!
hamrolletjes nipper een uitje en roer het door monchou of iets soortgelijks. Smeer vervolgens dit geheel op wat plakken ham. Oprolen en dan eventjes in de koelkasten. Vervolgens in stukjes snijden en opeten. Kan ook met paprika, maar de ui wordt hier altijd favoriet gevonden.
Makklijke hartige, bijzondere taart: Taartbodem bekleden met kant-en-klaar croissantendeeg, Kleine stukjes kipfilet bakken en erover strooien. Pakje kerriesaus aanmaken. Potje uitgelekte kersen over de kipfilet verdelen en kerriesaus eroverheen. Even afbakken en.....
*stukjes stokbrood met vis (makreelsalade, gerookte zalm, paling, garnalen) *gevulde eieren (hardgekookte eieren in de lengte doorsnijden, eigeel eruit halen, dat mengen met mayo, kerrie, peper, zout en bieslook, en weer terug doen in de halve eieren) *kipsaté (blokjes kipfilet bakken en satésaus maken, dit in een schaaltje met prikkertjes of vorkjes erbij) *pizzapuntjes (een bodem kopen in de supermarkt, zelf beleggen met wat je lekker vindt en dan in bijvoorbeeld 8 punten snijden)
Aanvulling op Jopie met de hamrolletjes.. Hier op verjaardagen worden altijd de hamrolletjes met monchou en dan minigesneden augurkjes en peper erdoor als een idioot verslonden. Verder is gevulde ei altijd succesvol (Wel met knoflook) En voor de niet zwangeren: rosbiefrolletjes met hierin filet americain... Ook lekker, kippevleugeltjes. (Kant en klaar te koop en dan in de magnetron opwarmen)
ik zou ook op websites gana zoeken met tapa's. Ikzelf heb er een boek van maar ja dat moet je maar net in huis hebben.
zalmflapjes zalmfilet mozarella zakje geraspte kaas peterselie ei peper bladerdeeg snijd alles (behalve het deeg) in kleine stukjes, mix alles door elkaar, snijd bladerdeeg in vieren, vulling erin en in de oven. Je kan allerlei soorten flapjes maken met gehakt alleen kaas, verschillende vis, bij ons een erg succes
heel gemakkelijk en lekker gekookt ei, met daaromheen een plakje rookworst gedraaid. jammie liefs en smakelijk alvast
(knoflook) olijven en geraspte kaas in een stukje bladerdeeg rollen tot balletje en dan even frituren. Mjammie! (water loopt me al uit de mond)
een schelpje-schuitje van de rauwe witlof afhalen en deze vullen met koude schotel-vleessalade, dit kan ook met een uitgehold stukje komkommer, ziet er grappig uit en is weer eens wat anders. En de oersimpele blokjes kaas en augurkje met boterhamworst blijven hier toch ook favoriet.
Garnalen cocktail: Bakje garnalen 1 ananas 1 appel (beetje zoete) flesje cocktailsaus/whiskeysaus Klein beetje peper Paar stronkjes witlof Ananas op zijn kant leggen,kapje eraf snijden.Vervolgens de ananas uithollen,het vruchtvlees niet weg gooien. De appel in kleine stukjes snijden.garnalen,stukjes appel en stukjes ananas door elkaar mengen en het flesje saus er door mengen.Alles in de uitgeholde ananas stoppen.De ananas op een schaal leggen en de witlof blaadjes er rond omheen leggen.Garnalen mengsel op de witlof scheppen en eten maar
tortillia's kruidenboter blaadjes sla zalm je besmeert een tortillia met kruidenboter doet er de sla en de zalm op je rolt de tortillia op en je snijd hem in 8 tot 10 stukjes wel een prikkertje der door anders rolt tie uit
rol een half plakje snijworst (ik noem dat altijd spikkeltjesworst...) tot een soort patatzakje en dan vullen met sellerysalade...heerlijk!
Sushi! Dat is best een klus, maar je kunt het van tevoren maken. Lekker met gerookte zalm en komkommer, of surimi en avocado, of met zalmmousse (die is extra moeilijk, maar wel mooi), of... Basic tapas zijn ook altijd leuk: Plakjes stokbrood besmeren met tapenade, vijf minuutjes onder de grill en klaar. Ook leuk: Naturel tortillachips op een rooster leggen, een lepeltje salsa erop, een grote druppel creme fraiche en wat geraspte kaas, onder de grill tot de kaas gesmolten is en klaar. Of cherry-tomaatjes, bovenkant eraf snijden, uithollen, blokje feta erin, bovenkant er weer op doen, cocktailprikkertje erin (zodat ze niet uit elkaar vallen) en klaar. Borrelhapjes maken is leuk! Ook erg leuk voor zo'n dag waarop je niet echt een maaltijd eet, maar van hapje naar hapje gaat (bijvoorbeeld oudejaarsdag): Harde broodjes afbakken in de oven, bovenkant eraf snijden, uithollen en vullen met een gebonden soep. Als je het dan gelijk serveert, dan heeft iedereen de soep wel op voordat het broodje doorweekt is. Weer eens wat anders, en het scheelt enorm in de afwas als iedereen zijn soepkom gewoon opeet. Belle, dol op koken en eten.
fetakaas met spinazie in bladerdeeg fetakaas rullen spinazie (gesneden) erdoor mengen bladerdeeg repen snijden en die vullen met feta en spinazie goed de randen plakken en in de oven (tijd zie pakje balderdeeg) smulze
@ Debbie... als ik het goed begrijp gebruik je daar verse spinazie voor? Ik heb het ook wel eens gemaakt maar vond er geen smaak aanzitten. Doe je er verder geen smaakmakers (peper, zout etc) erbij?