borrelhapjes

Discussie in 'De lounge' gestart door anniek, 21 nov 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    jaja dames ben een beetje vroeg maja....

    ben op zoek naar lekekr borrelhapjes voor kerstavond...
    das dit jaar hier bij ons m ouders en me broer met vriendin komen!

    ik wil lekkere hapjes.... warm of koud maakt niks uit! makkelijk moeilijk maakt allemaal niks....

    iemand een idee?

    waarschijnlijk word het in iederegeval;
    *1 haps sauzijcenbroodjes...
    *pittige gehaktballetjes met tzatzikie saus
     
  2. jopie

    jopie VIP lid

    10 aug 2006
    6.030
    1
    0
    Putten
    Benodigdheden voor ca. 30 stuks:

    1 pakje diepvries bladerdeeg
    1 blikje cocktailworstjes (kleine knakworstjes)
    ontbijtspek of bacon.

    Plakjes bladerdeeg in 3 schuine repen snijden. Plakje bacon om de worstjes wikkelen. Dit in een reep bladerdeeg wikkelen, ongeveer zoals een croissant. Puntje vastplakken met water. Insmeren met een geklopt ei.

    Ca. 10 min. in de oven op 180-200 graden bakken.

    Zowel warm als koud lekker!
     
  3. anniek

    anniek VIP lid

    5 feb 2006
    8.512
    0
    36
    begeleiding
    nl
    jep dit ken ik.. vroeger op school geleerd! hihi
     
  4. jopie

    jopie VIP lid

    10 aug 2006
    6.030
    1
    0
    Putten
    hamrolletjes

    nipper een uitje en roer het door monchou of iets soortgelijks. Smeer vervolgens dit geheel op wat plakken ham. Oprolen en dan eventjes in de koelkasten. Vervolgens in stukjes snijden en opeten.

    Kan ook met paprika, maar de ui wordt hier altijd favoriet gevonden.
     
  5. jopie

    jopie VIP lid

    10 aug 2006
    6.030
    1
    0
    Putten
    Makklijke hartige, bijzondere taart:

    Taartbodem bekleden met kant-en-klaar croissantendeeg, Kleine stukjes kipfilet bakken en erover strooien. Pakje kerriesaus aanmaken. Potje uitgelekte kersen over de kipfilet verdelen en kerriesaus eroverheen. Even afbakken en.....
     
  6. Anabella

    Anabella Fanatiek lid

    2 feb 2006
    2.742
    1
    0
    *stukjes stokbrood met vis (makreelsalade, gerookte zalm, paling, garnalen)
    *gevulde eieren (hardgekookte eieren in de lengte doorsnijden, eigeel eruit halen, dat mengen met mayo, kerrie, peper, zout en bieslook, en weer terug doen in de halve eieren)
    *kipsaté (blokjes kipfilet bakken en satésaus maken, dit in een schaaltje met prikkertjes of vorkjes erbij)
    *pizzapuntjes (een bodem kopen in de supermarkt, zelf beleggen met wat je lekker vindt en dan in bijvoorbeeld 8 punten snijden)
     
  7. daphne78

    daphne78 VIP lid

    10 mei 2006
    7.311
    0
    0
    Nijmegen
    Aanvulling op Jopie met de hamrolletjes..
    Hier op verjaardagen worden altijd de hamrolletjes met monchou en dan minigesneden augurkjes en peper erdoor als een idioot verslonden.

    Verder is gevulde ei altijd succesvol (Wel met knoflook)

    En voor de niet zwangeren: rosbiefrolletjes met hierin filet americain...

    Ook lekker, kippevleugeltjes. (Kant en klaar te koop en dan in de magnetron opwarmen)
     
  8. Inky

    Inky Fanatiek lid

    12 mei 2006
    3.195
    0
    0
    Leerkracht
    ik zou ook op websites gana zoeken met tapa's. Ikzelf heb er een boek van maar ja dat moet je maar net in huis hebben.
     
  9. lintjezuur

    lintjezuur Actief lid

    5 nov 2006
    430
    0
    0
    zalmflapjes

    zalmfilet
    mozarella
    zakje geraspte kaas
    peterselie
    ei
    peper
    bladerdeeg

    snijd alles (behalve het deeg) in kleine stukjes, mix alles door elkaar, snijd bladerdeeg in vieren, vulling erin en in de oven.

    Je kan allerlei soorten flapjes maken met gehakt alleen kaas, verschillende vis, bij ons een erg succes
     
  10. mama van noa

    mama van noa Actief lid

    29 jun 2006
    217
    0
    0
    verpleegkundige
    eindhoven
    heel gemakkelijk en lekker
    gekookt ei, met daaromheen een plakje rookworst gedraaid.
    jammie

    liefs en smakelijk alvast
     
  11. minni

    minni Fanatiek lid

    13 mei 2006
    3.607
    0
    0
    verweggiestan
    (knoflook) olijven en geraspte kaas in een stukje bladerdeeg rollen tot balletje en dan even frituren. Mjammie! (water loopt me al uit de mond)
     
  12. Sientje

    Sientje Fanatiek lid

    4 mei 2005
    2.747
    0
    0
    Mama
    een schelpje-schuitje van de rauwe witlof afhalen en deze vullen met koude schotel-vleessalade, dit kan ook met een uitgehold stukje komkommer, ziet er grappig uit en is weer eens wat anders.

    En de oersimpele blokjes kaas en augurkje met boterhamworst blijven hier toch ook favoriet.
     
  13. Yentl

    Yentl Fanatiek lid

    30 aug 2006
    2.445
    0
    0
    Culemborg
    Garnalen cocktail:

    Bakje garnalen
    1 ananas
    1 appel (beetje zoete)
    flesje cocktailsaus/whiskeysaus
    Klein beetje peper
    Paar stronkjes witlof

    Ananas op zijn kant leggen,kapje eraf snijden.Vervolgens de ananas uithollen,het vruchtvlees niet weg gooien.
    De appel in kleine stukjes snijden.garnalen,stukjes appel en stukjes ananas door elkaar mengen en het flesje saus er door mengen.Alles in de uitgeholde ananas stoppen.De ananas op een schaal leggen en de witlof blaadjes er rond omheen leggen.Garnalen mengsel op de witlof scheppen en eten maar :D
     
  14. yake

    yake Fanatiek lid

    25 jun 2006
    2.791
    0
    0
    Half open gesneden gedroogde vijgen met walnoot er tussen!
     
  15. Sjaaak

    Sjaaak Bekend lid

    6 jul 2006
    509
    0
    0
    Assen
    tortillia's
    kruidenboter
    blaadjes sla
    zalm


    je besmeert een tortillia met kruidenboter doet er de sla en de zalm op

    je rolt de tortillia op en je snijd hem in 8 tot 10 stukjes wel een prikkertje der door anders rolt tie uit :p
     
  16. Anakin

    Anakin VIP lid

    17 mrt 2006
    6.694
    301
    83
    rol een half plakje snijworst (ik noem dat altijd spikkeltjesworst...) tot een soort patatzakje en dan vullen met sellerysalade...heerlijk!
     
  17. Otje

    Otje Fanatiek lid

    10 apr 2006
    4.703
    0
    36
  18. Belle

    Belle Fanatiek lid

    7 nov 2005
    1.380
    1
    0
    Verpleegkundige, columniste
    Amsterdam
    Sushi! Dat is best een klus, maar je kunt het van tevoren maken. Lekker met gerookte zalm en komkommer, of surimi en avocado, of met zalmmousse (die is extra moeilijk, maar wel mooi), of...

    Basic tapas zijn ook altijd leuk:

    Plakjes stokbrood besmeren met tapenade, vijf minuutjes onder de grill en klaar.

    Ook leuk:

    Naturel tortillachips op een rooster leggen, een lepeltje salsa erop, een grote druppel creme fraiche en wat geraspte kaas, onder de grill tot de kaas gesmolten is en klaar.

    Of cherry-tomaatjes, bovenkant eraf snijden, uithollen, blokje feta erin, bovenkant er weer op doen, cocktailprikkertje erin (zodat ze niet uit elkaar vallen) en klaar.

    Borrelhapjes maken is leuk!

    Ook erg leuk voor zo'n dag waarop je niet echt een maaltijd eet, maar van hapje naar hapje gaat (bijvoorbeeld oudejaarsdag): Harde broodjes afbakken in de oven, bovenkant eraf snijden, uithollen en vullen met een gebonden soep. Als je het dan gelijk serveert, dan heeft iedereen de soep wel op voordat het broodje doorweekt is. Weer eens wat anders, en het scheelt enorm in de afwas als iedereen zijn soepkom gewoon opeet. :D

    Belle, dol op koken en eten.
     
  19. Deb

    Deb VIP lid

    19 jul 2005
    7.394
    0
    0
    Noord- Scharwoude
    fetakaas met spinazie in bladerdeeg

    fetakaas rullen spinazie (gesneden) erdoor mengen

    bladerdeeg repen snijden en die vullen met feta en spinazie

    goed de randen plakken en in de oven (tijd zie pakje balderdeeg)

    smulze :)
     
  20. Toys

    Toys Fanatiek lid

    21 jul 2006
    3.326
    0
    0
    @ Debbie... als ik het goed begrijp gebruik je daar verse spinazie voor? Ik heb het ook wel eens gemaakt maar vond er geen smaak aanzitten. Doe je er verder geen smaakmakers (peper, zout etc) erbij?
     

Deel Deze Pagina