Pcos??

Discussie in 'MMM clubs' gestart door wendypas, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. wendypas

  wendypas Actief lid

  5 mei 2011
  105
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik zal eerst even iets over mezelf vertellen. Ik ben 30 en heb een geweldige zoon van 2 jaar. Ik ben van hem op een natuurlijke wijze zwanger geworden na 7 maanden proberen. Nu willen we over een tijdje gaan proberen voor een broertje of zusje. Nu ben ik een paar weken geleden bij de huisarts geweest voor een uitstrijkje. Hij was bang dat ik misschien pcos had. Ik heb overgewicht, last van acne en zeer onregelmatig ongesteld. Gelukkig dan weer geen last van overbeharing. Hij wilde me voor de zekerheid naar de gynaecoloog sturen. Hij wilde dat als er iets aan de hand was, dat we dan wel alle informatie hadden om onze keuze te maken. Nu heb ik dus binnenkort een afspraak om verder te kijken. Wie kan me vertellen wat dit onderzoek precies inhoudt? Krijg ik ook een inwendig onderzoek? Vind het allemaal maar eng en spannend. Ik krijg de laatste weken echt zo'n benauwd gevoel opeens. Hopelijk kan iemand me verder helpen!
   
 2. ikenjij

  ikenjij Lid

  19 sep 2013
  6
  0
  1
  NULL
  NULL
  Hoi Wendy,

  Ik zou me zeker nog niet druk gaan maken over het onderzoek, dat is echt niet nodig. Wees blij dat ze de boel even checken. In mijn geval hebben we eerst een gesprek met de gyn gehad en hebben ze een inwendige echo gemaakt. Kenmerkend voor mensen met pcos is een grote hoeveelheid eiblaasjes en dat kunnen ze alleen checken dmw een inwendige echo. Ik kan me voorstellen dat je daar nog niet echt op zit te wachten, maar het went :). En het doet geen pijn!
  Ik ben vervolgens doorgestuurd naar een zgn COLA-spreekuur. Daar nemen ze een hele vragenlijst met je door en bij mij zijn vervolgens een aantal buisjes bloed afgenomen om te onderzoeken op hormonale afwijkingen. Die uitslag duurt 6 weken, dus dat wordt grondig gedaan. Ik bleek inderdaad ook pcos te hebben, in een lichte vorm. Ik heb geen last van overgewicht, maar worstel al jaren met acne en heb een onregelmatige cyclus. Ik ben daarna begonnen met het slikken van Clomid, dat zijn medicijnen om je cyclus regelmatig te krijgen (minder dan 35 dagen).

  Maar, je bent al een keer uit jezelf zwanger geworden, dus je weet in ieder geval dat het kan! Daar zou ik me maar even aan vasthouden. Succes!
   

Deel Deze Pagina