de laatste week of 2 lees ik hier echt veel op het forum dat brie niet zou mogen! nu weet ik niet wie dat aan jullie verteld heeft maar die persoon heeft zeker jaren onder een steen geleeft! brie en al dat soort kaasjes mag je gewoon eten. zo lang als er geen "au lait cru" opstaat mag je het gewoon eten. harde kazen mag je ook eten ookal zijn ze van rauwe melk gemaakt.
Helemaal mee eens! Brie is heerlijk en mag gewoon! Alleen als je echt bij een kaasboertje/boerderij gaat kopen heb je kans op kazen met áu lait cru'. Bij de supermarkt is alles van gepastauriseerde melk. Relax! Zwanger zijn moet gewoon leukblijven
In nederland is het verplicht dat het erop staat. Maar in restaurants, en het buitenland kun je het beter even navragen als je het niet zeker weet..
Helemaal mee eens gewoon ff verpakking lezen en niet alle horror verhalen lezen want dan kan je net 9 maanden lang vloeibaar eten. Ik eet brie en kruidenkaas nu juist lekker veel
Hihi goeso Amfy, dat je dit topic hebt geopend. Ik las het idd ook al dat iemand compleet verbaasd was dat iemand hier brie had gegeten. Ik eet ook gewoon brie, ook schimmelkaasjes en laatst zelfs buffelmozzerella!! Mjammie!! Gewoon ff checken of het van gepasteuriseerde of pasteuriseerde melk is gemaakt en heerlijk smullen maar!! Ohja, zelfs als een zwangere een keertje perongeluk wat van ongepaseuriseerde melk binnen krijgt is er nog niet direct man over boord. Niet in de stress schieten en voortaan gewoon proberen te voorkomen dat je ongepasteuriseerde kaas eet. Geniet van de zwangerschap!!
Als je de hele lijst gaat na lopen van dingen die je beter niet kan eten tijdens je zwangerschap dan mag je bijna niets meer eten. Iemand ooit gedacht aan kant en klare pannenkoeken en/of poffertjes die je niet mag eten ? Nee vast niet nah volgens t beroemde lijstje mag dat ook niet.. En zo zijn er nog tig dingen.. 2 dingen die ik laat zijn Geen alcohol (en ook dat is geen heel erg drama , VK zegt nl dat 1 glas rose of witte wijn helemaal niet erg is per dag) en niet roken. Voor de rest eet en drink ik alles wat ik normaliter ook eet. Toastje met brie of filet american heerlijk , het is niet zo dat ik de hele bak met filet american op(vr)eet. Er zitten meer bacterien aan een winkelwagentje of deurklinken dan in etenswaren tegenwoordig.
het mag gewoon al er maar geen "au lait cru" op staat!! En ook al staat t er wel op dan kan je t ook gewoon eten , in Frankrijk doen ze nl niet anders. Daar zijn baby's ook gewoon geboren en niet ziek.Idem dito met de moeder.
Maar ik neem niet aan dat jij aan een winkelwagentje of deurklink gaat likken en zo dus de bacteriën binnen krijgt . Ik ben echt niet paniekerig met eten, maar filet americain e.d. laat ik dus echt wel staan. Ik ga dat niet bewust eten met het risico (hoe klein ook) op een listeriabesmetting. En jouw vk zegt misschien dat 1 glas wijn per dag niet erg is, maar bij mijn vk-praktijk denken ze daar toch heel anders over. En zolang de meningen er nog over uiteen lopen en het effect van 1 glas alcohol per dag dubieus is laat ik ook de alcohol staan... Je kan er m.i. ook weer te makkelijk over denken....
Hoe vaak pak je een deurklink vast en wrijf je daarna even aan je neus ? of veeg je je mond af ? En in rauwe groenten en fruit kan ook de listeria bacterie zitten.. !!!! Maar we eten allemaal een lekker stukje fruit tijdens onze zwangerschap. Niemand die t stukje banaan eerst even aan de kook brengt toch ?
Nou, groente was ik en kook ik daarna. Fruit was ik ook en om een banaan zit een schil . Maar goed, iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt. Voor mij betekent dat dus o.a. geen rauw vlees eten en geen alcohol drinken. En deurklinken vastpakken....brrrr nee, alleen die in mijn eigen huis. Maar daarin ben ik dan weer een beetje doorgeslagen .
mermaid.. ik was en kook ook mijn groenten.. Maar wanneer ik bv wortels was en in de pan doe dan glipt er ook wel eens een wortel ongekookt naar binnen. Gewoon omdat ik dat gewend ben , idem dito met boontjes e.d. Komkommer , tomaten dat eet je gewoon zo ff onder de kraan gewassen en dan hupsa stukje afsnijden en in je mond. Fruit was je , appel e.d. maar ook al was je het dan nog kan er listeriabacterie in zitten. Je zal t eerst moeten koken op min 75graden wil die bacterie er uit gaan. Gaat knap lastig met appels en peren en bananen en al t andere fruit.
Anyway....je maakt mij niet wijs dat het risico op het oplopen van een listeriabacterie net zo groot is bij het eten van fruit en groente als dat je rauw vlees gaat eten. Maar zoals ik al zei, iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt...
ehm.. en al die keren dat je met een deurklink word geconfronteerd buitenshuis... dan wacht je tot deur vanzelf open gaat? de lijst met "verboden" etenswaren is sinds ik voor eerst zwanger werd 16 jaar geleden en 2008 toen ik zwanger werd van nr 3 wel vertienvoudigd.. Toen mocht ik geen rauw vlees en geen alcohol.. dus toen ik opnieuw zwanger werd en op de lijst gewezen werd met wat allemaal niet meer mocht... je kan er in doorslaan.. lijst wordt jaarlijks langer en als je over 15 jaar zwanger bent mag je idd bijna niets meer..
Dat is niet helemaal waar hoor, sommige soorten parmezaan van AH zijn wel rauwmelks. Misschien handig om te weten voor degenen die er wel heel secuur op letten