de mensen die pesten natuurlijk. Ze zijn onzeker en sociaal vaak echt niet sterk. Ik vermijd zulke mensen zo veel mogelijk.
owh ik dacht al haha ik vind die mensen juist wel sociaal sterk altijd een weerwoord etc maar onzekerheid kan wel kloppen dan
als je altijd een weerwoord hebt ben je nog niet sociaal sterk natuurlijk. dan heb je een "houding" maar sociaal sterk ben je pas als je mensen in hun waarde laat en met respect behandeld. niet als je een grote bek hebt.
Heb een half jaar in een winkel gewerkt met alleen mannen. Omdat ik de vrouw was mocht ik de schoonmaak dingen doen. Stond alleen voor terwijl ze achter aan het darten waren. Vreselijk. Voetje voor je voet zodat je op je ... gaat. Gemene en pijnlijke opmerkingen plaatsen. Wat een ellende. En je denkt inderdaad als volwassenen ga je niet zo met elkaar om maar helaas.
ja gebeurd, als je niet mee komt met de rest en een bepaalde onzekerheid over je hebt, dan kan je behoorlijk het haasje zijn.
de mensen die gepest worden zijn vaak ook onzeker en sociaal minder sterk. Zo veranderd een gepeste in een pester. In beide gevallen hadden ze te maken met mensen die niet met ze om wenste te gaan.
mensen die pesten (waar dan ook) getuigen bij mij een gebrek aan IQ ... domme mensen dus, die in hun kleutertijd zijn blijven hangen.
Ik vind zelf niet dat ik gepest word, sta daar boven, maar heb wel een collega die het mij niet gunt dat zo'n jong broekie (zoals zij mij noemt) een hogere functie heeft. Collega's en de manager vinden dat ik er iets mee moet doen, maar vaak heb ik zelf niet eens door als ze me belachelijk maakt en ik gun haar eigenlijk ook niet dat ik er last van heb. Ik heb wel eens gezegd dat zij mocht zeggen wat haar dwars zat betreffende mij, zodat voor haar de lucht was geklaard, echter resulteerde dit in een uren durende kwetsende en verbale uitingen waar je u tegen zegt en ze dacht nog steeds hetzelfde over me, dus nu maar besloten mij er niet veel van aan te trekken. Mijn manager benoemde laatst dat hij het meeneemt in haar functioneringsgesprek..
Pesten op het werk valt onder de noemer onplezierige arbeidsomstandigheden'. Je voelt je niet veilig of wordt vernederd op je werk. Sinds 1994 vallen pestgedrag en seksuele intimidatie onder de Arbo-wet. In artikel 4, lid 2 staat dat de werkgever binnen het algemene arbobeleid een beleid dient te voeren met betrekking tot het beschermen van werknemers tegen seksuele intimidatie en tegen agressie en geweld. Onder agressie en geweld verstaat de wet voorvallen waarbij een werknemer psychisch of fysiek wordt lastiggevallen, bedreigd of aangevallen. En dit onder omstandigheden die rechtstreeks verband houden met het verrichten van de arbeid. Pestgedrag wordt in de Arbo-wet dus opgevat als een vorm van agressie en geweld. De wet legt een verbinding met het 'gewone' arbeidsomstandighedenbeleid. De werkgever moet aandacht besteden aan agressie en geweld bij het maken van een risico-inventarisatie met een plan van aanpak. De Arbeidsinspectie moet de naleving van de Arbo-wet controleren en zonodig een eis tot naleving stellen. De Arbeidsinspectie kan de nalatige werkgever een bestuurlijke boete opleggen. De ondernemingsraad kan ook een beroep op de Arbeidsinspectie doen. In iedere regio heeft de Arbeidsinspectie bovendien een vertrouwensinspecteur aangesteld. Daar kan men met klachten terecht. Ook het Burgerlijk Wetboek (boek 7) kan de werkgever aansporen iets tegen pesten te doen. Zo staat in artikel 611 dat de werkgever en de werknemer verplicht zijn zich als een goed werkgever en een goed werknemer te gedragen.