Ik kan mij erg boos maken over de discussies over hypotheekrente aftrek! Wij hebben inderdaad een huis van ruim 4 ton, maar realiseer jullie wel dat wij ook ontzettend veel belasting betalen!Zo ongeveer 60%van salaris, verder hebben wij nergens recht op, zoals kinderopvang, toeslagen, noem maar op.Enige belastingvoordeel dat we hebben is inderdaad die hypotheekrente. Als je in een hoog belastingtarief zit "moet" jejuist wel een hoge hypotheek nemen, om niet alles weg te brengen naar de belasting.Verder betalen wij ook naar ratio allerlei andere lasten zoals ww, aow etc.dan zal iedereen wel roepen"dan zal je wel een hoop verdienen"maar realiseer jullie dat er jaren studie aan vooraf gaan, studieschuld, en dat wij door studeren ook later loon kunnen verdienen.De eerste jaren kun je eerst studieschulden aflossen.Als je dan eindelijk leuk verdient, dan komt de belasting om de hoek kijken. Sorry, off topic, maar moest mij van het hart. Over langer verlof: mee eens!
Ik heb niet gestemd en zal dat ook niet doen. Ik het vind het eigenlijk een beetje onzin. Als je extra verlof wil, neem dan een sabatical, maar waarom moet daar de rest van Nederland aan mee betalen. Ik vind het prima dat het geregeld is zoals het nu is. Wij nemen toch kinderen en daar weet je ook de consequenties van. Iedereen moet doen wat hij/zij wil, maar ik wou het toch even van me afschrijven. Gr. Nathasja
Ik ook, en ik vind tot een 1 jaar lang verlof toch wel errug lang hoor! Ik zou me rot vervelen denk ik!
Ik snap je punt, maar als je partner schoonmaker is en jij werkt als voedingsassistente in een bejaardenhuis (bijvoorbeeld) dan denk ik niet dat je je een sabbatical kunt veroorloven.
Belle: Ik kan het me ook niet veroorloven, maar dat bedoel ik ook met je weet waar je aan begint dus moet je de conseqeunties aanvaarden. Groetjes Nathasja
Ik heb ook getekend, als het in andere landen kan, kan het hier ook. Wij hoeven niet de benadeelde partij te zijn.
...dus blijf je werken, krijg je geen kinderen en is er over twintig jaar niemand meer om voor onze ouders te zorgen? ...dus sta je tien weken na de bevalling weer op de werkvloer, trek je het niet, en val je uit door een burn-out? ...dus leg je je erbij neer dat er niets meer te verbeteren valt? Persoonlijk ga ik altijd liever voor 'beter' dan voor 'het is nu eenmaal zo, niks aan te doen'. En ik denk dat tien weken wel erg kort is om volledig te herstellen van een bevalling, te wennen aan het moederschap en je baan weer op te pikken op hetzelfde niveau als voordat je hele lichaam en je hele leven veranderde. Maar goed, ik heb zelf nog geen kinderen, dus ik moet nog ervaren hoe moeilijk of makkelijk het allemaal gaat worden. Belle. (NB: Ik gebruik 'je' in de algemene zin, dus niet persoonlijk.)
Omdat de rest van Nederland er ook baat bij heeft. Er is nu uit onderzoek gebleken dat een groot deel van de vrouwen zich na hun verlof nog ziek melden, omdat ze nog niet geheel hersteld zijn. Van de vrouwen die wel gaat werken voelt een groot deel zich eigenlijk nog niet geheel in staat om te werken. Gevolg: minder prestatie op de werkvloer en wie draaien er voor de kosten op van de vrouwen die nog thuis zitten? Juist... Bovendien heeft Nederland baat bij een gezonde bevolking. Uit ander onderzoek is gebleken dat veel vrouwen eerder stoppen met het geven borstvoeding omdat zij weer (moeten) gaan werken.
In principe zou ik voor zijn, maar uiteindelijk ga je het zelf betalen met een achterafbelasting verhoging. Alles (ook bij andere europese landen) wat "gratis" is van de overheid betaal je zelf 3keer terug. Qua tijd denk ik dus, ja langer zou lekker zijn, maar aan de finaciele kant ben ik het er niet mee eens. Ik heb dus ook niet getekend. We betalen al genoeg en er wordt steeds meer bezuinigd en wie betaald dat? ook wij! En is het niet zo dat een verlof nooit lang genoeg is? Het moment dat je weer moet gaan werken komt ALTIJD te vroeg.
Ik heb er nog een over nagedacht, maar eigenlijk vind ik het prima zo. Ik heb al twee zwangerschappen achter de rug, en ik heb voldoende verlof gehad, vond ik zelf. Ik regelde het wel zo dat ik na 10 weken, nog vakantie opnam, dus kwam je nog aan 14 weken na de bevalling.Ik vond het prima zo.Ik wilde daarna eigenlijk graag aan het werk, want ik heb een leuke baan.Meestal ga je toch partime werken. En je hebt ook nog recht op ouderrschapsverlof, moet je wel zelf betalen natuurlijk. Maar om nu alle kosten op het rijk te verhalen, of op de werkgever.Ik denk niet dat dat zinvol is, je kiest zelf voor kinderen, het is dan ook ons eigen verantwoordelijkheid.