Peuter slaapt slecht

Discussie in 'Peuter en kleuter' gestart door Roderoosjes, 22 mrt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Roderoosjes

  Roderoosjes Fanatiek lid

  13 apr 2012
  1.038
  74
  48
  Inmiddels zo ongeveer met onze handen in het haar.

  Onze dochter van 2,5 slaapt (nog steeds) niet door. Er zijn periodes geweest dat het best goed ging. Ze kwam dan 1-2 keer per nacht. Maar nu komt ze gemiddeld 4 keer per nacht. Een paar weken geleden was het zelfs 7-10 keer per nacht.

  We hebben werkelijk al van alles geprobeerd:
  - Lampje aan
  - Ander bed
  - Andere deken/dekbed
  - Andere kamer
  - Lampje uit
  - Laten huilen
  - Niet laten huilen
  - Bij ons in bed
  - Haar zus bij haar op de kamer
  - Slaap trainer olifant
  - Overdag helemaal afdraaien
  - 's Avonds de dag bespreken
  - 's Middags laten slapen
  - Juist wakker houden
  En nog meer dingen die ik nu even niet meer weet.
  (uiteraard wel alles niet 1 nacht maar langer achter elkaar)

  Het is een zeer actief en pienter meisje. Ze praat veel en voert vele discussies met ons, haar zus, de katten en haar speelgoed. Ze speelt ook veel met haar zus en met ons en puzzel graag (puzzels van 30-50 stukjes) Ze heeft geregeld ook driftbuien als er iets niet gaat zoals ze wil. Op die momenten is ze ook bijna niet te bereiken.
  Ze wil overdag ook niet meer slapen.

  Ik wilde met haar naar de huisarts maar nu vanwege de corona crisis stellen we dit nog even uit.

  Wij denken zelf nu dag ze last heeft van haar amandelen, ze eet ook minder en ruikt uit haar mond.

  Maar na al die tijd breekt het ons steeds meer op. Ik loop thuis met burn out klachten (door andere dingen) maar het helpt niet mee.

  Wat ik met dit topic wil bereiken weet ik niet. Maar heel misschien hebben jullie nog ideeën.

  Ik ga weer proberen te slapen. Heb haar net weer in bed gelegd. Heb nog 1 of 1,5 uur denk ik om te slapen
   
 2. pippa26

  pippa26 Fanatiek lid

  14 mrt 2015
  2.390
  1.394
  113
  Prikkelverwerking misschien? Dus toch elke avond de hele dag met haar doornemen zodat ze dit ‘s nachts kan laten rusten? Het zou bij haar persoonlijkheid kunnen horen.

  Is ze s nachts gewoon wakker of echt huilen enz (pijn?)?

  Onze jongste van 2,5 heeft tot 3 weken terug ook niet doorgeslapen. Bij hem werd het toch gewenning weer (vroeger niet, na 2 wel). Dan haalden we hem uit bed (bijv door oorpijn) en dan hadden we weer weken dat jongetje in ons bed...
  Zijn 3 weken geleden verhuisd en nu slaapt hij door :eek:
   
 3. elliepellie

  elliepellie Fanatiek lid

  28 jun 2014
  1.779
  843
  113
  Vrouw
  Pedagogisch medewerkster
  Venlo
  Ik heb 2 slecht slapende kinderen gehad dus ik weet wat het met je doet!

  wij zijn met de jongste bij de osteopaat geweest en uiteindelijk bij een homeopaat.... beide gaven aan dat hij last van zijn darmen heeft (dat terwijl ik een super nuchter persoon ben vond ik dit echt een bijzondere ervaring!). Hij heeft druppels gekregen en zijn darmen werden “los” gemaakt. Nu slaapt hij de hele nacht door... wel om 6:00 altijd wakker maar dat vind ik veel schappelijker dan 5x per nacht.....

  succes!
   
  Vero0504 vindt dit leuk.
 4. Roderoosjes

  Roderoosjes Fanatiek lid

  13 apr 2012
  1.038
  74
  48
  Dank jullie wel voor de reacties.

  Ze huilt niet als ze 's nachts komt. Ze staat dan naast mijn bed en wil dan even bij me liggen. Daarna valt ze vaak vrij snel in slaap. Maar soms is ze ook gewoon klaarwakker. Er is dan verder ook niets met haar te doen dan haar vermaken.
  Op andere momenten begint ze te gillen en krijssen als ze weer naar bed moet en wil ze ook niets meer.

  Osteopaat zijn we geweest toen ze een half jaar was. Ze had toen onverklaarbare koortsen wat uiteindelijk, na veel onderzoeken, veroorzaakt werd door diepe oorontsteking. Nu heeft ze buisjes. Na afloop van de buisjes heeft ze nog ruim 8 weken antibiotica gehad.

  Ik zat ook al te denken om naar de osteopaat te gaan. Na deze crisis maar eens een afspraak maken.
   
 5. Miracle1

  Miracle1 Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.225
  177
  63
  Slaapt ze de hele nacht wel door in je bed wanneer ze bij je komt?
  Problemen met amandelen zijn erg vervelend, anders contact opnemen met de kinderarts van de CB? Dat gaat misschien makkelijker dan de huisarts.
   
 6. Roderoosjes

  Roderoosjes Fanatiek lid

  13 apr 2012
  1.038
  74
  48
  Nee, ook dan niet. Ze slaapt dan ook erg onrustig en is steeds bezig je weg te duwen.
  Gelukkig heb ik een huisarts die goed meewerkt en meedenkt en ook mijn mening niet weg duwt.
  Maar ik wil er nu de huisarts niet mee lastig vallen, ze zeggen niet voor niets alleen met spoed contact opnemen.

  Mijn man neemt onze dochter nog wel eens over overdag, hij heeft weinig last van haar 's nachts omdat ze bijna alleen maar bij mij komt.
   
 7. Miracle1

  Miracle1 Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.225
  177
  63
  Door de drukte bij de huisartsen zou ik kijken of de amandelen bij de kinderarts van de CB gecontroleerd kan worden, kun je dat in elk geval uitsluiten als dat het niet is.
   
 8. Paardenbloem

  Paardenbloem Fanatiek lid

  9 jun 2015
  2.591
  2.866
  113
  Is een slaaptrainer nog een idee?
  Onze zoon heeft een half jaar lang ons elke nacht meerdere keren wakker gemaakt. Onrustig slapen, telkens wakker, huilen, bij ons in bed ook, schoppen, huilen etc.
  Sinds een paar maanden hebben we Sam het schaap, en het gaat perfect! Hij heeft nu duidelijkheid, rood is tijd om verder te slapen (in eigen bed), groen is tijd om op te staan/bij ons in bed te komen. Ik had nooit verwacht dat dit zo goed zou werken!
   
 9. Jessi79

  Jessi79 Fanatiek lid

  4 jan 2012
  2.969
  657
  113
  Heel erg herkenbaar helaas. Mijn zoontje is bijna 3 en wordt ook meerdere keren per nacht wakker. Ik vermoed ook dat het door de amandelen komt. We hebben een doorverwijzijg gekregen voor de KNO arts. Na 6 weken op de wachtlijst zou hij vandaag eindelijk de afspraak hebben maar dat gaat dus nog een tijd duren door de coronacrisis.
   
 10. Jessi79

  Jessi79 Fanatiek lid

  4 jan 2012
  2.969
  657
  113
  Bij het cb werken geen kinderartsen maar basisartsen. Onze huisarts vertelde dat alleen de KNO arts de apparatuur heeft om de neusamandelen goed te kunnen bekijken.
   
 11. Tann

  Tann Fanatiek lid

  25 mrt 2015
  1.308
  681
  113
  Ik zou zeker laten kijken naar keel en oren. Zoontje hier heeft 2jaar niet doorgeslapen maar is een echt oren kind(met 10 maanden eerste keer buisjes en z ging het steeds beter gelukkig. Sinds 3 maanden 2e keer buisjes en hij slaapt top! peuterbed (maar die heb je misschien al) Was hier top en een standaard avondroutine en niet teveel veranderingen...
  Ik lees dat je een burn out hebt... sommige kids zijn mega gevoelig voor stemmingen. probeer te ontspannen en misschien wat meer me-time voor jezelf te plannen. Ontspannen ouders zijn heel belangrijk. Succes
   
 12. Roderoosjes

  Roderoosjes Fanatiek lid

  13 apr 2012
  1.038
  74
  48
  Dank jullie wel voor de reacties!

  Een slaap trainer hebben we ook geprobeerd maar dat werkt ook niet. Peuterbed hebben we ook. We zijn zelfs een paar maanden terug gegaan naar het ledikant maar ook dat gaf geen verandering.
  Het ritueel voor het slapen gaan proberen we altijd hetzelfde te houden. Rustig naar boven, pyjama aan, tanden poetsen, boekje lezen en dan in bed nog 1 of 2 liedjes zingen. Het naar bed gaan en in slaap vallen is eigenlijk nooit een probleem.

  Het gaat nu een paar nachten redelijk maar dan slaapt ze wel gedeeltes bij mij in bed. Als ze rond middernacht komt neem ik haar bij me in bed en dan slapen we even. Daarna leg ik haar slapend weer terug. De eerste nacht heeft ze bijna de hele nacht bij mij geslapen. Dat werd steeds iets minder. Vannacht is ze maar 1 keer geweest en wilde daarna zelf weer naar bed.

  Ik heb inderdaad een burn out. Het fijne nu is wel dat er niets hoeft, geen kinderen naar school/kinderdagverblijf enz. Dus merk wel dat ik wat rustiger ben. Maar wel moe
   
 13. zonnetje2015

  zonnetje2015 VIP lid

  13 sep 2014
  6.608
  1.496
  113
  Mijn dochter van 3 slaapt sinds kort steeds beter. Nog niet altijd door. Hier ook van alles geprobeerd niks hielp. We doen nu aan co slapen. Haar bedje staat naast dat van ons.
  Nu gaan we heel langzaam toewerken aan slapen in haar eigen kamer.
  Besef wel dat doorslapen lang niet zo normaal is als dat wij er van gemaakt hebben. Slopend ja dat is t. Toen ik me neerlegde bij t feit dat ze t toch niet deed ondanks al onze moeite ging t steeds beter.
  De druk moest er even af. Het ritme van je kindje volgen. Ze doen toch precies wst ze zelf nodig hebben.
   
 14. D3rde

  D3rde Actief lid

  2 mei 2019
  129
  181
  43
  Vrouw
  Regio Zwolle
  Je beschrijft de meisjesversie van mijn zoon. Hij is tot 4 jaar regelmatig wakker geweest snachts en ook nu hebben we nooit garantie op een goede nacht.

  Wat hem heel erg geholpen heeft is dat hij sinds een jaar bij z’n broertje op de kamer ligt. Dus ik denk dat hij ook gewoon niet graag alleen was/is.

  verder zou je eens kunnen kijken of je je dochter herkent in ‘hooggevoelige kinderen met een sterke wil’. Dit gaf mij voor mijn zoon veel handvatten, ook overdag. Ook lees ik wel over verzwaringsdekens, wellicht is dat een optie? Ik legde een handgemaakte sprei over z’n bedje die ik goed kon instoppen. Hij werd snachts namelijk ook vaak wakker omdat z’n deken los was.

  En even inhaken op de amandelen: mijn zoontje blijkt allergisch voor huisstofmijt. Ik heb het vermoeden dat hij daardoor ook veel lichter slaapt omdat hij vooral snachts last heeft van z’n allergie (zijn we mee bezig, maar zou misschien ook nog kunnen)

  Sterkte in elk geval! Het wordt beter, maar kan helaas wel lang duren..
   
 15. Roderoosjes

  Roderoosjes Fanatiek lid

  13 apr 2012
  1.038
  74
  48
  Bedankt voor de reacties.

  Ze heeft ook een tijdje bij haar zus op de kamer geslapen maar ook dan werd ze veel wakker. Ze lag toen nog wel in het ledikant.
  Helaas zijn hun kamers te klein om 2 bedden in te zetten zoals de indeling nu is.

  D3dre, dank je wel. Ik heb er even over gelezen en zie inderdaad wel overeenkomsten. Mijn man moet ik nog even overtuigen om ook te gaan lezen want hij ziet niet echt dat ze meer reageert op prikkels. Maar ik ga me er wel in verdiepen.

  Ik denk dat we zo nog even doorgaan, dat ze 's wat vaker bij mij ligt, en dan na deze crisis naar de huisarts en de osteopaat gaan. Ze schokt soms ook in haar slaap, alsof ze dan haar spanning kwijt raakt. We hebben nu wel iets aan het bedritueel toegevoegd, we zingen samen nog 2 liedjes. Daarna ga ik ofc mijn man weg en zingt ze nog een liedje voor haar knuffel. Dat vindt ze heel fijn.
  Schaapje, schaapje, heb je witte wol is haar favoriete liedje.
  Er verandert daardoor niets in haar slaappatroon maar het is wel even gezellig voor het slapen gaan.
   
 16. Vero0504

  Vero0504 Fanatiek lid

  17 nov 2016
  4.063
  1.474
  113
  Hier een prikkelgevoelig kind, sinds de kerst 4-5 keer per nacht was normaal. En het was echt een top slaper, afgezien het nachtelijke entertainment om 03:00/04:00 dat ze ff alle liedjes en danspasjes afging, jokie de schuld gaf dat het écht slaaptijd was, maar goed dat viel wel mee en zolang we er niet heen hoefden was dat 5 minuten party en ging ze weer slapen. Was er echt wat, dan gingen we er heen, gingen nog even sterren kijken, of wolken (ze is gek van de maan en sterren) en zongen heel zachtjes twinkel twinkel kleine ster, zwaaiden ze weltrusten, legde haar in bed en deed dr muziekdoosje aan (nog een trekdoosje van dr vader van vroeger)

  Met de Kerst is ze opgenomen geweest en sindsdien is t bal. Eerste weken werd ze gillend en krijsend wakker van een "slak", geen idee. Waar zij aanwees een slak te zien was er niks (geen schaduw of wat dan ook). En toen ze de deurklink ontdekte was de rooftocht begonnen. Daar konden we dus echt niks mee.

  Je HOEFT echt niet wakker te worden hoor, graag niet zelfs, dan heb ik het heeeeeele rijk alleen voor ontdekking. Moehahahaha.

  Heel stilletjes doet ze haar deur open, wacht even om te luisteren, trippelt naar de deur van onze kamer waar mn man slaapt (wij slapen apart ivm zijn gesnurk) doet die heeeeel zachtjes dicht. En gaat dan op de gang liggen met de hele bende aangezien de badkamerdeur van buitenaf op slot zit en de logeerkamer zonder deurklink is inmiddels.

  Daarvoor was t alle kleding uit de lades, al het speelgoed en luiers door de kamer...katten die in de gordijnen hingen ("het monster is looooos!") en onze slaapkamer die geplunderd werd en alles in de vensterbank want dan stond ze sterren te kijken achter t rolgordijn. Inmiddels is ze er achter dat papa dan uiteindelijk tóch wakker daarvan wordt dus is die tactiek aangepast naar stilletjes deur dichtdoen. Tis net een ninja, de babyfoon ligt op de gang namelijk maar ook ik hoor haar zelden in mn slaap en hij staat op max. Paar keer in de ochtend een kind aangetroffen met dr deken en dr belangrijkste knuffels op de overloop. Goeie vraag waarom, we hebben werkelijk geen idee.

  Van de week hebben we dr een nijntje lamp gegeven die aanblijft en die ze mee kan nemen waar ze ook gaat. Is gewoon een Led ding die ik tegenkwam bij de Kruidvat of trekpleister.

  Sindsdien gaat het goed. 1-2x boeit niet zo, maar op interval basis van een kwartier/half uur uitbreken vanaf 01:00-03:00 en 04:00-06:30 dat werd te gek. Ze blijft nu ook in dr kamer, niet altijd in dr bed want ze lag eergisteren op de grond naast dr bed met t hele span. Zag er best gezellig uit maar of dat nou zo lekker ligt...
   

Deel Deze Pagina