Mijn zoontje is onlangs bij de logopedie van het academisch ziekenhuis geweest. Dit om een verbale ontwikkelings dyspraxie uit te sluiten. Waar hij idd kenmerken van heeft. Heeft het echter niet in hevige mate, maar logopedie moet gericht zijn op de dyspraxie. Ongeveer 1.5 jaar geleden heeft hij een mri scan gehad van zijn hoofd. Hier was een opvallende assemytrie te zien. Zijn neuroloog heeft dit besproken in het academisch zh. Ze zei tegen ons dat het verder geen gevolgen heeft. Dat het wel mogelijk is dat zijn taal hierdoor later op gang is gekomen. De assemytrie zit bij het taalgebied. De logopediste heeft met de neuroloog, van het academisch zh, besproken of dit invloed heeft op de taalproblemen van ons zoontje. Ze zei als dit niet zo was, we niks zouden horen en anders zou ze contact opnemen. Nu belde ze vorige week of de neuroloog zijm gegevens mocht opvragen bij de behandelende neuroloog. Nu kregen we vandaag een oproep voor de neuroloog van het academisch zh. Nu gaat er weer van alles door mijn hoofd. Waarom die oproep? Heeft het toch invloed?? Of willen ze gewoon onderzoeken of er nog steeds sprake is van de assemytrie?? Bah vind het vreselijk die onzekerheid. Al meer dan 1.5 jaar zijn we aan het dokteren en er lijkt maar geen eind aan te komen. Wil rust voor mijn mannetje!! Geen zh en onderzoeken meer! Weet niet wat ik wil met mijn verhaal, wilde het even kwijt. Maandag ga ik sowieso bellen om te informeren waarom wij deze oproep krijgen.
Joh, kan me zo goed voorstellen dat je nu onzeker wordt en je van alles in je hoofd haalt. Het is ook niet niks en jullie hebben al een lange zware tijd achter de rug. Verstandig om te bellen en te vragen naar het hoe en waarom. Probeer rustig te blijven en niet in paniek te raken, grote kans dat ze dingen willen uitsluiten. Is alleen maar zorgvuldig. Maar ik weet dat ik makkelijk praten heb. Hopelijk heb je een goed weekend met veel afleiding en krijg je maandag meer te horen!
In paniek raken zal niet zo snel gebeuren Ben alleen een denker, dus de vragen zullen wel geregeld door mijn hoofd komen. Ik vind het ook alleen maar goed dat ze dingen uit sluiten. Alleen balen, elke keer als je denkt, zo nu kunnen we de onderzoeken afsluiten, alleen nog maar controles, komt er weer van alles vanuit andere hoeken erbij. Ik vind dat zo vervelend voor ons zoontje, nu in 2 maanden tijd weer 6 keer naar het zh. Verschillende artsen en ziekenhuizen.
ja, snap ik. wij zijn het eerste jaar van ons zoontje ziekenhuis in en uit gegaan en dat vond ik al slopend. (nu alles ok hoor). Ik wens je veel sterkte. En je zoontje ook.
snap je helemaal meid! Hier met 2 kids ziekenhuis in en uit nu al bijna 4 jaar lang. En nog steeds geen duidelijkheid. Erg slopend. Ik zou idd gewoon bellen en vragen waarom de oproep. En als het goed gaat met je mannetje kan je ook altijd aangeven aan de neuroloog dat je voor nu gewoon even geen onderzoeken wilt en wilt kijken hoe ie zich verder ontwikkeld. Hoe doet ie het trouwens nu dan? Onze jongste kan ook heel moeilijk praten. Heeft een grote spraak/taal achterstand. En de woorden die hij zegt zegt ie niet duidelijk. Zijn stem is ook heel hoog en heel nassaal. En hij laat vaak het begin en einde van de woorden weg. Of hij geeft er andere klanken aan waardoor je helemaal niet meer weet wat ie zegt. Andere mensen verstaan hem dan ook absoluut niet. Hij is 3,5 jaar en spreekt soms in 2 woordzinnetjes. Maar dat is echt alleen opmerkingen, je kan geen gesprek met hem voeren.
Heel frustrerend is dat als je steeds geen duidelijkheid krijgt. Volgende week moeten we bellen voor uitslagen en als dit weer geen duidelijkheid geeft, dan is het voor ons klaar mbt onderzoeken van de klachten die hij had. Het afgelopen jaar is het nog maar 2x voor gekomen. Nu kunnen wij er ons ook bij neerleggen als daar geen antwoord op komt. Toen hij om de 2 weken ziek was, konden we dat niet. Als de neuroloog onderzoeken wilt, zullen we dat wel doen. Want we weten niet of zijn taalproblemen een verband heeft met het ziek zijn etc. Qua taalbegrip, woordenschat zit het allemaal goed. Bij hem ligt het puur in de uitspraak. Hij heeft ook een zwakke mondmotoriek. Kan zijn tong niet naar boven heffen. Er werd eerst gedacht dat de korte tongriem hier de oorzaak van was. Echter is dat een tijd geleden gekliefd. Zijn taal gaat goed als het bij korte zinnen blijft. Bij lange zinnen is hij zeer moeilijk te verstaan. Ook bij bepaalde woorden en klanken. Er zat geen vooruitgang meer bij logopedie. Op verzoek van de logopediste is hij onderzocht in het zh.