makkelijke succesrecepten

Discussie in 'De lounge' gestart door tulip, 2 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. tulip

    tulip Niet meer actief

    Omdat iedereen wel eens van makkelijk en snel houdt als die eters krijgt, maar toch ook wel goed uit de hoek wil komen, leek het mij wel leuk om de makkelijkste succesrecepten uit te wisselen.
    Dus geen exclusief 5 gangen diner neerzetten he??;)

    Ik zal beginnen

    roerbakmie met gewokte thaise groenten

    300 gram ongekruide varkensreepjes marineren in een marinade van: 2 eetlepels olie, 2 eetlepels ketjap en een theelepel sambal.

    Een pan water aan de kook brengen en de roerbakmie 2 minuten koken. Na het koken in een zeef gooien en even koud afspoelen. Dan uit laten lekken.
    In een wok de varkensreepjes bakken, als die goed gebakken zijn doe je er de mix voor roerbakmie bij en 150 ml water. Even laten doorkoken. Dan een zak thaise roerbakgroenten toevoegen en lekker bakken in de mix.
    Als de roerbakmie uitgelekt is voeg je die toe met 3 lenteuitjes in ringetjes en wok je alles nog 3 minuten op hoog vuur.

    spinazie fussili met kip

    2 halve kipfilets in kleine blokjes snijden en zachtjes gaar bakken.
    Dan 300 gram fussili koken en 300 gram diepvriesspinazie ontdooien in een pannetje.
    Daarna de spinazie bij de fussili voegen, er goed doorheen scheppen met een klein pakje room. Daarna de stukjes kip erdoorheen scheppen en alles nog even goed verhitten.

    Als variatie kun je het daarna ook in een ovenschaal scheppen en een laag geraspte kaas eroverheen strooien en gratineren in de oven.
     
  2. Luciaatje

    Luciaatje Fanatiek lid

    15 nov 2011
    2.349
    2
    36
    Psycholoog
    Klinkt erg lekker!! Ik maak zelf graag iets vergelijkbaars; penne met kipfilet en spinazie a la boursin!

    Je schijnt de spinazie a la boursin kant en klaar in een pak te kunnen kopen, maar dat heb ik bij mij in de supermarkt nog niet gezien; ik doe altijd een pak diepvriesspinazie, en dan op het einde een (half) pakje Boursin of Boursin Cuisine erdoor!

    Heerlijk! Ook pijnboompitjes erdoor en evt een teentje knoflook en geraspte kaas!
     
  3. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Mexicaanse ovenschotel met kip en tortillachips
    2 kipfilets
    3 paprika's (rood, geel, groen)
    1 ui
    1 teentje knoflook
    1 blikje mais
    zakje fajita kruiden
    halve zak tortillachips
    geraspte kaas
    klein bekertje creme fraiche

    Ovenschaal invetten. Paprika's, ui, knoflook en kip in blokjes snijden. In 1 pan de paprika's roerbakken, in andere pan de kip met ui en knoflook aanbraden, daarna de fajitakruiden toevoegen met een klein beetje water. Paprika en mais toevoegen en goed roeren. Mengsel in ovenschaal verdelen. Creme fraiche eroverheen smeren. Helft van de geraspte kaas over het mengsel, daarover een laag tortillachips en daaroverheen de overige geraspte kaas. In de oven op 185 graden de kaas in 10 minuten laten smelten.
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Apple crumble
    4 appels
    150 gram suiker
    200 gram boter
    300 gram meel
    1 zakje vanillesuiker
    1 theelepel kaneel
    snufje zout

    Appels schillen en in kleine blokjes snijden. Appels in ingevette bakvorm doen. Van alle overige ingedrienten een kruimeldeeg kneden. Over de appels verdelen. Tot afbakken in de koelkast zetten (of bij meteen bakken eerst 10 minuten in de vriezer). Gaar bakken in ongeveer 35 minuten op 180 graden.
     
  5. Maia

    Maia Niet meer actief

    en die is lekker..... :D:cool:
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Kost ietsje meer tijd maar absoluut niet moeilijk....en heel erg lekker....Turkse griesmeelcake.

    Revani
    1 waterglas meel
    1 waterglas suiker
    1 waterglas griesmeel
    1 waterglas olie
    1 waterglas yoghurt
    1 zakje bakpoeder
    1 zakje vanillesuiker
    2 eieren

    Eieren met suiker luchtig mixen. Olie en yoghurt toevoegen en mixen tot een vloeibaar beslag. Meel, griesmeel, bakpoeder en vanillesuiker gezeefd toevoegen en goed mengen. In bakvorm gieten. De eerste 20 minuten bakken op 175 graden, daarna de temperatuur terugdraaien naar 150 graden en bakken tot de cake goudbruin is en een mespunt er schoon uitkomt (ongeveer nog 20 minuten). Ondertussen de siroop maken van 3 glazen water, 2,5 waterglas suiker en 1 eetlepel citroensap. Cake in ruiten snijden. Siroop en cake laten afkoelen tot ze lauw zijn, dan de siroop over de cake schenken tot het niet meer wordt opgenomen.
     
  7. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    :p jij kan het weten!

    Het fijne daarbij is ook dat je er van alles wat 'over' is in kan gooien, champignons, gehakt in plaats van kip etc etc
     
  8. tulip

    tulip Niet meer actief

    mmm, deze klinkt echt heel goed.
     
  9. kipjetok

    kipjetok Bekend lid

    21 jul 2011
    715
    0
    0
    NULL
    NULL
    Pastasalade met zalm
    (je kunt de pastasalade koud of lauwwarm serveren)

    Pasta (penne of fussily)
    cherrytomaatjes
    mozzarela
    avocado
    pijnboompitjes
    rivierkreeftjes
    pesto
    grano pardano (parmezaanse kaas aan een stuk)
    olijfolie, zout, peper
    zalmfilet
    veldsla of rucola

    Kook de pasta en mix alle ingredienten erdoorheen (pesto, olie, peper ,zout en parmezaan naar smaak) Even door elkaar husselen.
    Zalm bakken. Beetje sla op een bord, salade erop en daar bovenop de zalm.

    Succes verzekerd!
     
  10. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    spinazie taart

    450 gr spinazie a la creme
    300 gr gehakt
    4 eieren
    1/2 pakje geraspte kaas
    2 tenen knoflook
    5 plakjes bladerdeeg
    peper en zout

    spinazie opwarmen, en daarbij knoflook en peper en zout toevoegen (naar smaak)
    gehakt rullen
    springvorm bekleden met bladerdeeg
    gehakt bij spinazie voegen
    kaas en 4 eieren door roeren
    even warm maken
    mengsel in bakvorm
    40 min op 200 graden lekker met sla erbij

    (ah recept ;))
     
  11. miracle of love

    miracle of love Bekend lid

    17 apr 2010
    679
    0
    16
    Leuk topic dit!!

    @tullip: wat voor soort room moet je toevoegen aan de spinazie met fussili?

    @luciaatje: de spinazie a la boursin staat in de supermarkt in het diepvries vak is van iglo, maar gok dat het vers veeeel lekkerder is!! :D

    _____________________________________________________
    Zo hier ook een receptje wat bij ons thuis een hit is als ik even snel wat moet maken:

    Penne met kip:

    * ui
    * knoflook (fijn gehakt)
    * 1 pot tomatensaus grand italia (basililicum of bolognese)
    * 1 klein potje grand italia 4 kazen
    * halve boursin
    * kipfilet
    * penne

    De penne al dente koken.

    In een pan de kip bakken, daarna de ui en de fijngehakte knoflook toevoegen. Daarna de sauzen en de boursin toevoegen even laten pruttelen. Als de saus klaar is de penne toevoegen en even goed laten intrekken.

    (eventueel kun je als extra ingredient nog kastanje champignons toevoegen) ..
     
  12. Chilleke

    Chilleke VIP lid

    21 jan 2010
    10.869
    1
    36
    Vrouw
    Verpleegkundige
    Brabant
    zalm prei aardappel pakketjes

    kant en klaar aardappelschijfjes
    prei
    rode ui
    mosterd
    olie
    zout/peper
    dille
    zalm
    visbouillon tablet

    oven voorverwarmen op 200C
    in zakje aardappelschijfjes gaatjes prikken en 5 min in magnetron (stoomt het gaar)
    prei en ui snijden en schoonmaken
    bakpapier de aardappelschijfjes leggen
    daarboven op de prei/ui leggen
    schaaltje dille, olijfolie, mosterd en peper en zout mengen
    zalm in smeren met mengsel
    boven op leggen, peper en zout bestrooien
    visbouillon erover gieten
    pakketje dichtbinden met touwtje(zorgen dat het goed dicht is)
    20 min op 200 graden

    (heeeel mager ook ;))
     
  13. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    dit zien er mij twee lekkere, en doenbare gerechten uit.

    ik blijf graag meelezen.
     
  14. Pluutje

    Pluutje Fanatiek lid

    3 jun 2010
    1.059
    0
    36
    NULL
    NULL
    Mijn lekker makkelijk altijd succesrecept: indische makreel met sperzieboontjes

    1 grote ui
    2 eetlepels zonnebloemolie
    1 gerookte makreel
    1 blikje tomatenpuree
    1 teentje knoflook
    1 theelepel sambal (naar smaak)
    1 a 2 eetlepels ketjap
    1 blik sperziebonen
    1 dobbelsteentje trassi of een theelepeltje trassi pasta van Faya Lobi

    Bak de gesnipperde ui en de uitgeperste knoflook in de olie.
    Voeg de trassi, sambal en ketjap naar smaak toe en het blikje tomatenpuree.
    Voeg een glas water toe en het geheel aan de kook brengen.
    Uit het blik sperziebonen toevoegen in de pan.
    De makreel van de graat ontdoen en in stukjes toevoegen.
    Dit geheel goed doorwarmen.
    Nog even laten sudderen en opdien met witte rijst.
     
  15. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Staan lekkere dingen tussen!
     
  16. tulip

    tulip Niet meer actief

    oh, lekker, die ga ik ook proberen
     
  17. tulip

    tulip Niet meer actief

    miracle of love, je kunt kookroom gebruiken, maar ik gebruik altijd slagroom (ongeklopt natuurlijk he:p)

    liselot, dat is zeker te doen, want ik ben echt geen keukenprinses, maar over deze 2 gerechten krijg ik altijd positief commentaar.
     
  18. maria80

    maria80 Fanatiek lid

    18 aug 2009
    1.974
    136
    63
    Ik lees mee! 'Ziet' er lekker uit allemaal, binnenkort ga ik eens wat proberen van jullie!
     
  19. Poohbeer2

    Poohbeer2 Fanatiek lid

    17 aug 2008
    4.239
    9
    38
    Ik maak deze wel eens maar dan met de boursin zoals eerder vernoemt.

    Kipfilet in blokjes, en een bakje spekblokjes, ui gesnipperd en paar teentjes knoflook. Alles bakken en een pak spianzie à la crème erbij. Op het laatst nog een bakje boursin (of andere kruidenroomkaas). Serveren met tagliatelle en geraspte kaas op tafel.

    Hier ook al heel wat eters die het recept vroegen. :D
     
  20. SDonya

    SDonya Niet meer actief

    Ik zie allemaal lekkere recepten langskomen! zal er binnekort een paar proberen..:D
     

Deel Deze Pagina