Bakvormen, siliconen of metaal

Discussion in 'De lounge' started by Mamavan2SE, Nov 26, 2020.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mamavan2SE

    Mamavan2SE Fanatiek lid

    Oct 22, 2018
    4,213
    1,754
    113
    Female
    Welke bakvormsoort is beste??
     
  2. Aries

    Aries Niet meer actief

    Hangt wat mij betreft af van het doel.
     
  3. Mamavan2SE

    Mamavan2SE Fanatiek lid

    Oct 22, 2018
    4,213
    1,754
    113
    Female
    Tulband, cupcakes, cake, appeltaart
     
  4. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,520
    21,954
    113
    Voor gewoon bakken vind ik metaal/glas wel fijner. Maar siliconen bakvormen worden hier toch ook regelmatig gebruikt, meestal wel voor andere doeleinden. Bv dingen in porties invriezen vind ik erg handig in siliconen muffinvormpjes/wafelvorm etc. Siliconen bakmat is ook handig om ergens onder te leggen, zoals bij brood maken (onder de kom wanneer ik ingrediënten voor het deeg meng, zodat ie niet wegschuift en ook later bij het vormen van het brood), hoewel in de bakmat soms ook in de oven gebruik.
     
  5. Aries

    Aries Niet meer actief

    Ik gebruik graag siliconen voor cupcakes en metaal voor appeltaart en cake, maar dat is denk ik ook persoonlijk. Het lijkt me wel lastig om iets met wat kruimelig deeg uit een soliliconenvorm te halen.
     
    mamameer likes this.
  6. Mamavan2SE

    Mamavan2SE Fanatiek lid

    Oct 22, 2018
    4,213
    1,754
    113
    Female
    Appeltaart lijkt me niet handig, nee
     
  7. RLSD

    RLSD Niet meer actief

    Ik denk dat het nogal persoonlijk is.

    Cupcakes en appeltaart gaan hier in een metalen vorm, cakes etc vaak in een siliconenvorm.
     
  8. flowertje36

    flowertje36 Niet meer actief

    Hier eigenlijk altijd metaal
     
  9. mamameer

    mamameer VIP lid

    Jan 21, 2014
    8,194
    4,501
    113
    Cupcakes in siliconen. Appeltaart, monchou, kwarktaart, cake achtige taarten en gewone cake gaan in een metalen bakvorm of blik.
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,285
    25,752
    113
    Ik heb eigenlijk vooral metalen vormen om mee te bakken. Sinds kort heb ik 3 siliconen vormen (halve bollen in twee maten). Maar die heb ik tot nu toe alleen gebruikt voor in de vriezer en koelkast (desserts zoals parfait, mousse, e.d.)

    Dus wat mij betreft is het persoonlijk wat het beste is (afhankelijk van wat je zelf prettig vindt en wat je wil maken).
     
  11. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    May 31, 2019
    1,412
    1,253
    113
    Female
    Metaal en glas. Siliconen heeft niet mijn voorkeur.
     
  12. tuc

    tuc Niet meer actief

    Als het niet te kruimelig is dan gebruik ik het liefst siliconen vormen.
     
  13. Suzy85

    Suzy85 Fanatiek lid

    Apr 16, 2016
    2,377
    2,857
    113
    Informatiebeveiliging
    Provincie Utrecht
    Muffins en tulband doe ik zelf altijd in siliconen vormen. Verder heb ik eigenlijk alleen metaal voor al het andere.
     
  14. Strandbal

    Strandbal VIP lid

    May 3, 2013
    8,890
    3,414
    113
    Ik vind siliconen fijner. Vooral die goedkope vormen roesten vrij snel vind ik.
    Maar siliconen vind ik meer ‘zweten’.
     
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    Mar 12, 2017
    16,520
    21,954
    113
    Daarom vind ik glas eigenlijk het fijnste.

    Siliconen vormen gebruik ik voor muffins en bepaalde broodsoorten. Voor de rest metaal/glas.
     
  16. owly

    owly VIP lid

    Aug 19, 2013
    22,408
    10,339
    113
    Onze cake gaat in een glazen vorm, brood in een metalen vorm, appeltaart ook metaal.
     
  17. Vero0504

    Vero0504 VIP lid

    Nov 17, 2016
    18,990
    15,029
    113
    Bij veel gebruik liever metaal. Ik heb zo'n vouwbare vergiet (ideaal) maar daar komen vrij snel scheuren in.

    Ik heb wel die hapjes siliconen vormen die je gebruikt als je zelf hapjes voor die kleintjes maakt en invriest. Die is nog altijd veel in gebruik voor invriezen van porties eten (ik maak altijd voor een weeshuis stoofvlees klaar in de slowcooker). Twee van die dingen en als t bevroren is over in een ziplock, dan kan ik t mooi geportioneerd bewaren.
     

Share This Page