Hoi allemaal, Ik moet even jullie hulp en gedachten hebben. Volgende week is mijn NOD en ik hoop natuurlijk dat ik zwanger ben(ronde 7) maar nu heb ik vanavond per ongeluk rauwe (echt rauwe) kipfilet gegeten. Het was een soort cordon blue met wel een beetje ham en kaas, maar voor de rest helemaal gevuld met kipfilet (en een krokant korstje eromheen. Het duurde even voordat ik in de gaten had dat er iets niet klopte... En toen kwam ik erachter dat ik puur rauwe kipfilet gegeten heb.. Meer dan de helft van het stuk ongeveer.... Het had wel in de oven gezeten, maar je kon zien dat het nog compleet rauw was En nu begin ik te piekeren... Is dit ernstig??? Ik drink nu veel water (ik weet niet waarom) Help?
Ik zou als ik jou was morgen even langs de huisarts gaan en aangeven dat je zwanger probeert te worden/mogelijk al zwanger bent. Vond dit net op internet: http://www.mamaenzo.nl/zwanger/gezondheid/listeriose-zwangerschap Ik wil je niet bang maken hoor! Zelf zou ik even langs de huisarts gaan.
Langs de huisarts?! Waarom?! Wat zou die moeten doen dan? Als je iets verkeerds eet, dan kan dat over het algemeen alleen kwaad voor jezelf. En mocht er iets gaande zijn, dan heeft dat nog helemaal geen bloedband met jou. Dus je niet druk maken!
Hmmm, los van of je wel of niet zwanger bent. Rauwe kip is natuurlijk nooit goed!! Ik zou wel contact met de doktersassistent opnemen het uitleggen en dan hoor je van haar wel of het zinvol is om langs te komen. Maar ik denk dat een dokter daar nu ook niks meer aan kan doen. Volgende keer misschien eerst ff open snijden om te kijken. Maar er zijn ook mensen die jaren lang rauwe kip op een houten plank snijden, of met het zelfde mes de groente snijden. Dus ja het wil niet zeggen dat je er ziek van word. Maar het zal je nu iig niet nog eens gebeuren denk ik!😜
Bedankt voor jullie reacties. Ik baal ervan, ik ben altijd heel secuur met de "voorschriften" voor eten en drinken. Vanaf het moment van de eisprong eet ik geen carpaccio meer, geen zalm etc. En nu dit!! Stomme kipfilet!!!!! Haha, bedankt nogmaals.
Komaan naar de huisarts. Niet overdrijven he. Je zal heus niets krijgen van per ongeluk een klein stukje rauwe kip te eten. Er zijn zoveel mensen die niet weten dat ze zwanger zijn en gewoon eten wat ze willen en toch gezonde kinderen hebben. Laat je niet te vlug ophitsen aub
Volgens mij is het niet zo zinvol om je al aan die voorschriften te houden zolang je nog niet echt zwanger bent. Alleen voor de zekerheid beter geen alcohol en niet roken. Ik deed het eerst ook, na ovulatie geen gerookte zalm meer etc, maar het duurt bij mij nu al zo lang dat het bijna niet vol te houden is/was. Ik heb het eens aan de huisarts gevraagd en hij zei lekker eten en juist ontspannen en niet krampachtig doen. Als je zwanger bent uiteraard wel je aan de voorschriften houden. Ik las ook ergens dat maar 12 op de 100.000 vrouwen een listeria-infectie oplopen tijdens de zwangerschap. Even voor het perspectief
Dat is met listeria niet het geval blijkbaar: Listeria | Voedingscentrum Maar zo'n vaart zal het niet lopen waarschijnlijk, dus ts hoeft zich geen zorgen te maken.
Maar die kipfilet kwam uit de oven, kaas was gesmolten,dan kan de kipmtoch niet echt rauw meer zijn? Als je t niet vertrouwd kun je misschien de doktersassistent om advies vragen?
Huisarts hoef je niet te bellen, behalve als je symptomen van salmonella krijgt. Vaak krijg je dan binnen 36 uur (soms duurt het wat langer) flinke darmkrampen, diarree, koorts, overgeven, spierpijn, gewrichtspijn en/of hoofdpijn. Voor een eventuele zwangerschap heerst er nu geen gevaar, alleen mogelijk voor jezelf. Een eventuele salmonellabesmetting is eenvoudig te bestrijden met antibiotica. Of je moet papillons heten... Die heeft er een half jaar over gedaan (en tot op de dag van vandaag weten we niet waar het van gekomen is)
niet te druk maken. preventief antibiotica is ook niet wat je wil voor een ongeboren vruchtje. Als je echt ziek wordt dan even bellen en zeggen dat je mogelijk zwanger bent