Pijn in mijn bil, rug en been

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door , 9 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet meer actief

  Hoi,

  Ik heb hier echt ontzettende pijn en dit duurt al een week. Het zit alleen aan mijn rechterkant. Het zit voornamelijk in mijn bil. En het straalt soms uit naar mijn been. Ik ben nu 37 weken en 4 dagen zwanger.
  Met lopen doet het echt pijn en trappen lopen. Soms echt een scherpe stekende pijn.

  Ben al 2 x bij de Cesar geweest, maar dat helpt niet. Het lijkt wel alsof het erger wordt. Ik moet morgen naar de fysio dan gaan ze het proberen met masseren. Hopelijk helpt dit echt. Want ik kan echt niets.

  Nu heb ik net op google zitten zoeken wat het kan zijn, waarschijnlijk komt het doordat ik zwanger ben, maar nu kom ik allemaal enge dingen. Een man die bleek zelfs kanker te hebben, nu ben ik natuurlijk ook bang dat ik dit heb.

  En zou mijn kindje hier iets van meekrijgen, het lijkt net alsof ze minder beweegt.

  Oh ik word echt gek van mijn gedachten, komt ook omdat ik thuis zit en niets kan. Ga ik allemaal enge dingen denken, vooral die kanker kan ik niet uit mijn hoofd krijgen en ik moet steed aan mijn kindje denken.

  Herkent iemand deze klachten misschien?
   
 2. Sima Mamalu

  Sima Mamalu Actief lid

  8 aug 2007
  278
  0
  0
  verzorgende
  Een Hel - nog 3.5 jaar volhouden
  hallo Bloem
  ik herken je klachten... ik heb ong het zelfde. Het is stekende pijn, net een naald door de bil en been heen, soms zak ik zelfs door mijn knie. Het kom waarschijnlijk door de druk op de zenuwen. Ischias noemen ze dat, als ik me niet vergeest. Iemand zei tegen me dat het kom door te veel tillen en verkeerde houding. Ik weet alleen dat na mijn vorige bevallingen was die pijn ook meteen verdwijnen. Of het nu ook zo zou gaan... afwachten en hopen ;)
  Groetjes! Sima
   
 3. Me2

  Me2 VIP lid

  30 mei 2006
  6.888
  0
  36
  Klinkt echt als Ischias. Heb het ook. Niet teveel belasten, dus rust houden, maar wel blijvenbewegen is het enige dat helpt, omdat we nu geen ibuprofen, dyclofenac ed mogen.....
   
 4. Zoe21

  Zoe21 Actief lid

  25 feb 2007
  102
  0
  0
  He meis,

  Maak je maar niet te druk hoor, ik herken de klachten ook heel goed.
  Ik heb ook heel veel pijn in mn bil dat uitstraalt naar mn been en mn rug en ook vooral aan de rechterkant....
  Ik zit nu 3 weken bij de fysio en hopelijk word het wat beter.
  Nog ff doorbijten, gelukkig ben je er bijna en als je bevallen bent verdwijnt het bijna altijd weer.

  Succes!

  xx
   
 5. wendy1611

  wendy1611 Fanatiek lid

  14 mei 2006
  2.463
  0
  0
  Klinkt als isschias maar zou ook vanuit je bekken kunnen komen. Vraag de fysio te kijken of je bekken recht staat (kunnen ze zien doordat je ene been langer/korter is dan de andere).
   
 6. Niet meer actief

  Dank jullie voor jullie snelle reacties.

  Ik heb oefeningen meekregen van de Cesar, maar die helpen niet.
  Morgen willen ze dus masseren.

  Ik hoop echt dat het niets ernstigs is dan. Ik zal morgen eens aan de fysio vragen of het isschias kan zijn.
  Kan dit ook geen kwaad voor de kleine?
   
 7. ichtus

  ichtus VIP lid

  5 mrt 2007
  14.841
  1
  38
  gelderland(noord)
  nee hoor.. kan geen kwaad.. is wel heel hinderlijk voor jezelf en je moet er wel goed mee om gaan.. je kunt er nl last van blijven houden... zou het gewoon even aan fysiotherapeut vragen... die kan je vast helpen..
   
 8. Niet meer actief

  Ben naar de fysio geweest, volgens mij was ze net afgestudeerd ofzo. Ze wist er zelf bijna niets vanaf.
  Ze heeft gemasseerd. Maar ze dacht dat het geen isschias was omdat als ik hoeste ik geen tinteling in mijn been voelde. Dus daarom is het niets wat te maken heeft met een zenuw.

  Naar mijn idee hoeft dit niet zo te zijn, wat denken jullie? Mijn vriend heeft ook iets aan rug gehad, zenuw bekneld, maar als hij hoeste tintelde er ook niets. Ik vind het een beetje vreemd. Ze kon me ook niet zeggen wat het dan wel is.

  Hopelijk helpt dit in elk geval dat masseren. Ik moet a.s. maandag weer terugkomen.

  Maar jullie herkennen deze klachten dus wel? Het zit echt voornamelijk in mijn bil. Soms trekt het naar mijn rug, soms naar mijn been. Soms echt een steek in mijn bil als ik net verkeerd ga staan.
   
 9. Niet meer actief

  En wat heeft bij jullie geholpen of was het na de bevalling meteen weg?
   
 10. laatje

  laatje Fanatiek lid

  5 nov 2006
  1.058
  0
  0
  Schoonhoven
  Ik heb precies dezelfde klachten. Dat komt omdat er een spier overbast is in je bil. De fysio heeft me dit haarfijn uitgelegd. Doordat je bekken weken worden door de zwangerschap, moeten de spieren harder werken om dit bij elkaar te houden. Hierdoor kan er een spier overbelast raken. Langs die spier loopt een dikke zenuw die zelfs doorloopt tot in je voet. Als ik te veel heb gedaan, heb ik niet alleen last van bil/rug, maar ook van mijn hele been en soms van mijn voet. Heeft allemaal met die zenuw te maken. Ik krijg oefeningen mee van de fysio. Die mn te maken hebben met houding (hoe te gaan zitten, hoe op te staan, hoe in en uit de auto te komen e.d.). Ook masseert ze elke week deze spier los. Het helpt even, maar heb toch elke dag pijn. ik moet voor mezelf nog de balans zien te vinden tussen rust/belasten. Maar dat valt niet altijd mee.. Mijn geest wil van alles, maar mijn lichaam protesteert vaak. Ik zal het toch zo moeten volhouden tot eind zwangerschap. Ik wens je veel sterkte, ik hoop dat je iets aan deze uitleg hebt..
   
 11. Niet meer actief

  Dank je wel voor je uitleg! Is heel duidelijk!

  Het gaat soms beter en soms slechter. Balen dat jij er nu al last van hebt. Ik ben nu 38 weken zwanger, dus ik moet op z'n langst nog 4 weken.
  Hopelijk zijn de klachten daarna wel weg, zodat we wel kunnen genieten en lekker kunnen wandelen met onze kleine!

  Nog veel plezier en succes!
   
 12. Andrea mv Ryan

  Andrea mv Ryan Fanatiek lid

  31 dec 2006
  1.052
  0
  0
  Groepsleidster kinderopvang
  Noord-Brabant
  Ik wilde dus net dezelfde uitleg als Laatje geven, ik heb precies hetzelfde.
   
 13. Passoatje

  Passoatje Actief lid

  20 aug 2006
  318
  0
  0
  Sint-Truiden
  ik heb net het zelfde , dat is gewoon een zenuw die geknelt zit , ik krijg dan steken in mijn bil die dan vervolgend uitstraald naar mijn been.
  maar eigenlijk is dat een zenuw die gekneld zit in je rug , je kan mischien eens naar een kinesist gaan en die kan je er wel vanaf helpen :)
   
 14. Niet meer actief

  Ik loop nu bij de fysio, maar heb dus niet echt het idee dat zij er iets vanaf weet. Ze vraagt mij allemaal dingen waarvan ik denk; dat zou jij moeten weten.

  Kan het kwaad voor het kindje als zij zo hard masseert?

  En zou dit echt over zijn na de bevalling?
   
 15. Niet meer actief

  En wat is nou eigenlijk het verschil tussen bekkeninstabiliteit en isschias?

  Op internet kom je allemaal zo'n enge dingen tegen.
   
 16. laatje

  laatje Fanatiek lid

  5 nov 2006
  1.058
  0
  0
  Schoonhoven
  Het woord bekkeninstabileit wordt tegenwoordig niet meer gebruikt. Ze noemen het 'bekkenklachten'. Dit kan zich uiten in diverse klachten. Isschias behoort volgens mij ook onder het kopje 'bekkenklachten'. Komt voort uit de bekken. Doordat je bekken weker worden hebben de spieren daarom heen meer 'kracht' nodig om deze bekken bij elkaar te houden. Kan verschillende soorten klachten geven. Bekkeninstabiliteit wordt niet meer gebruikt omdat elke zwangere vrouw ip bekkeninstabiliteit heeft door het weker worden van de bekken. Maar niet iedere vrouw heeft hier klachten van. Ik geloof dat 1 op de 9 zwangeren hier klachten van kan krijgen. Bovenstaande info heb ik van mijn fysiol. Zij is gespecialiseerd in bekkenproblemen. Leer een hoop van haar!
   
 17. peetje24

  peetje24 Fanatiek lid

  3 feb 2007
  3.355
  0
  0
  docente
  ik heb het ook, verticale lijn over mijn rechterbil die pijn doet. het straalt uit naar mijn been een geeft soms kramp in mijn voet. Moet ik ermee naar de huisarts?

  ik krijg het bij lopen maar ook bij gewoon staan, maakt niet uit met welke schoenen en ook op blote voeten heb ik het. wat moet ik ermee?
   
 18. Niet meer actief

  Ben vandaag naar de Cesar geweest en hij heeft het flink gemasseerd en wat oefeningen gedaan. Echt mijn been naar links geduwd en weer terug.

  Nu vraag ik me af of dit kwaad kan voor het kindje omdat ze ingedaald is.
   
 19. Niet meer actief

  Even spoed....vinden jullie het overdreven als ik hiervoor de VK bel?

  Maak me echt zorgen? Dadelijk heeft ze een hersenbeschadiging ofzo? Of kan dat niet?
   
 20. Niet meer actief

  Weet iemand dit misschien? Maak me toch best wel zorgen..
   

Deel Deze Pagina