Iemand culinaire tips voor amuses?

Discussie in 'De lounge' gestart door 2g4e, 24 nov 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. 2g4e

    2g4e Niet meer actief

    Wie o wie heeft lekkere (niet te moeilijke) tips voor amuses?!?! Graag even een bereidingswijze erbij zetten a.u.b. Ik kan wel op internet zoeken maar ik ben benieuwd naar jullie mening en wie weet komt iemand met een lekker idee. Heb voor Sinterklaas allemaal van die leuke amuse-schaaltjes en -lepeltjes gevraagd dus ben nu al helemaal enthousiast. Kom maar op!
     
  2. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
  3. Fairy Tale

    Fairy Tale Fanatiek lid

    23 mei 2007
    2.486
    7
    38
    Heel simpel en lekker: een dotje rucola sla rollen in een plakje serrano ham. :)
     
  4. Marik

    Marik Bekend lid

    21 okt 2011
    885
    0
    0
    Als je de xenos in loopt heb je bij het servies van die boekjes speciaal voor amuses, heel leuk zijn die! En goedkoop
     
  5. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
    Poffertjes
    Creme fraiche met een heel klein sjalotje mixen
    dat op het poffertje met daarop een garnaal (of meerdere als je kleintjes hebt) of een klein stukje gerookte zalm.

    Komt volgens mij uit de allerhande van tig jaar terug.
     
  6. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    Ik zou hier eens kijken... ;)

    Oh, en deze heb ik al eens op en die was heeeel erg lekker!
     
  7. pink99

    pink99 Actief lid

    2 jul 2011
    451
    0
    0
    NULL
    brabant
    gevulde champions zijn ook super!
    gehakt rullen met een fijn gesnipperd uitje en paprika en knoflook en tomaten puree
    steeltje uit de champions (wel iets grotere champions dan normaal natuurlijk, gewoon bij de groente boer of jumbo te krijgen) halen
    champions vullen en wat geraspte oude kaas of parmazaanse kaas er over heen strooien en 20 min in de oven(200 graden). simpel en heerlijk
     
  8. belliebel

    belliebel VIP lid

    11 jun 2009
    14.226
    648
    113
    Vrouw
    Buschauffeur
    Ik heb vorigjaar met kerst iets met vis gedaan, zal het boek er even bijpaken dan zet ik het recept hier even voor je neer!

    Garnalen in knoflook aan een spiesje
    150 g cocktailgarnalen
    60 ml olijfolie
    2 tenen knoflook in dunne plakjes
    2 takjes verse peterselie, blaadjes pijn gehakt
    schil van citroen, geraspt
    1 eetl citroensap
    vers gemalen peper

    Leg de garnalen in een vuurvast schaaltje. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de knoflookplakjes goudbruin.
    Haal de pan van het vuur en schenk de olie over de garnalen. Roer er de peterselie, citroenrasp en het citroensap door. Breng op smaak met peper en laat het 15 minuten marineren.
    Neem 4 houten spiesjes en rijg aan elk spiesje 3 garnalen, serveer ze in een glaasje!

    En echt, het was zoooo lekker hihi:p. Zo ziet het er uiteindelijk uit!
     
  9. belliebel

    belliebel VIP lid

    11 jun 2009
    14.226
    648
    113
    Vrouw
    Buschauffeur
    Heb je trouwens al een idee wat je wilt? met vis, vlees, soep? Heb hier namelijk een boek liggen met alleen maar amuses!
     
  10. belliebel

    belliebel VIP lid

    11 jun 2009
    14.226
    648
    113
    Vrouw
    Buschauffeur
    Hihi, dat boekje heb ik dus ook:D.
     
  11. syrae

    syrae Fanatiek lid

    14 mei 2011
    2.685
    1
    0
    professioneel oppasser (ben activiteitenbegeleidst
    Haarlem
    Ik ben gek op zalm tartaar! Voor 4 personen ongeveer 50 Gr, gerookte en 100gr. Rauwe zalm (vers van de visboer het lekkerste) heel fijn snijden, beetje crème frais of mayonaise erbij, fijngehakt snack augurkje er doorheen roeren en een beetje limoen sap, in een glaasje scheppen en een paar sprietje bieslook erop voor de garnering.
     
  12. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Die is inderdaad heel erg lekker!!

    Wat ook lekker is en het ziet er heel leuk uit: serranoham in kleine stukjes snijden en in een leuk amuseglaasje doen, er bovenop wat roomkaas (zachte monchou is het makkelijkste) en daarboven op hele kleine blokjes meloen.

    Of zelf een tapenade maken van zongedroogde tomaatjes, olijf, grana padano, pijnboompitjes en knoflook en dan een soldaatje (reepje oud brood insmeren met olijfolie, peper en zout, en evt. knoflook, even roosteren in de oven tot ie krokant is) met wat parmaham er om gewikkeld er insteken.
     
  13. AMS

    AMS Fanatiek lid

    14 mei 2009
    3.394
    4
    38
    España
    Leuke site!
     
  14. 2g4e

    2g4e Niet meer actief

    O het water loopt in m'n mond dames! Heerlijk! Bedankt voor de reacties! Ja ik wil eigenlijk van alles wat klaarmaken maar het moet niet teveel werk zijn. Ik zie in ieder geval al veel lekkers langskomen. Keep going dames!
     
  15. NooNoo

    NooNoo VIP lid

    18 jul 2010
    5.422
    1
    0
    Die tapenade en soldaatjes is wel veel werk (maar ook heel lekker) om zelf te maken. Je kan de simpele versie maken met kant en klare tapenade (mediterrane tapenade van de AH is superlekker) en soepstengels ofzo...
     

Deel Deze Pagina