Lekkere recepten met biefstuk

Discussion in 'De lounge' started by tuc, Mar 17, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tuc

    tuc Niet meer actief

    Ik ben weer eens toe aan wat variatie. Wie heeft er lekkere ideeën en recepten voor salades, roerbakgerechten e.d.

    Laat maar komen:)
     
    DastyQueen likes this.
  2. tessa321

    tessa321 Fanatiek lid

    Feb 13, 2013
    1,051
    178
    63
    Gelderland
    Ik word het meest blij van rauwe Witlofsalade en appel, gebakken aardappels en een medium rear biefstuk erbij. Lekker makkelijk!
     
  3. Bubblez

    Bubblez Niet meer actief

    Ik ben nu net teriyaki aan het maken met biefstuk. Ben benieuwd :)
     
  4. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    Dec 1, 2007
    21,158
    8,135
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    Biefstuk bakken, liefst rood van binnen. Dunne plakjes maken en kleine stukjes daarvan maken. Dan in een salade met blauwe kaas, pijnboompitten, rucola , sesamzaadjes en een teriyakisaus.
     
  5. RoBiJe

    RoBiJe Niet meer actief

    Biefstuk in kleine stukjes even aanbakken . Sperciebonen ong 8 minuten koken.
    Ui met knoflook bakken, tauge en sperziebonen erbij, voor je gaat serveren de biefstuk erbij doen en ketjap eroverheen.
    Lekker met rijst.
     
    kleinepien and DastyQueen like this.
  6. lievemandie

    lievemandie Fanatiek lid

    Mar 31, 2015
    1,333
    508
    113
    Female
    Roermond
    Biefstuk in reepjes snijden. Ui en paprika snijden. De ui en paprika fruiten dan biefstuk reepjes erbij en met Lee Kum Kee sweet and spicy beef ribs sauce erbij doen. Heeerlijk!

    Biefstuk met curry. Paar uurtjes stoven.
     
  7. Paris91

    Paris91 Fanatiek lid

    Jul 22, 2017
    1,384
    1,276
    113
    Female
    Wat heb je nodig voor 1 biefstuksalade met truffeldressing?
    • 1 biefstuk
    • 2 handjes babyspinazie melange met rucola
    • 10 gram geroosterde pijnboompitten
    • Paar cherry tomaatjes in halfjes gesneden.
    • 50 gram aspergepunten
    • 50 gram gesneden champignons
    • Truffeldressing (1 eetlepel truffelmayo + 2 eetlepels water, gemixt)
    • Optioneel: parmezaanse kaas
    • Olie
    • Zout & peper


    Hoe maak je deze salade?

    1. Bestrijk de biefstuk met de olie en bestrooi met peper en zout.
    2. Verhit de grillpan en gril het vlees in 4-5 minuten medium. Keer halverwege!
    3. Laat de biefstuk 5 minuten rusten onder aluminiumfolie en snijd dan in dunne plakjes.
    4. Bak ondertussen de champignons en de aspergepunten in de “jus” van de biefstuk, ongeveer voor 4 minuten.
    5. Meng de sla, champignons, asperges, cherry tomaatjes en de pijnboompitten en leg dit op een bord.
    6. Voeg de gesneden biefstuk toe aan de salade en schep de truffeldressing erdoor.
    7. Strooi eventueel nog parmezaanse kaas erover en enjoy!
     
    marb likes this.
  8. Krulpeterselie

    Krulpeterselie Fanatiek lid

    Apr 27, 2015
    2,585
    1,247
    113
    Tagliata is heerlijk.

    Reepjes biefstuk met rucola of veldsla, geroosterde pijnboompitjes. Het olijfolie waarin gebakken is aanmaken met knoflook, tijm en balsamico en dit gebruiken als dressing. Parmazaanse kaas erover en klaar. Super simpel en heerlijk voor warme dagen.
     
  9. mexicang

    mexicang Fanatiek lid

    Oct 1, 2008
    4,345
    85
    48
    Ik lees even mee, er komt een hoop lekkers voorbij!
     
  10. pietje1987

    pietje1987 Niet meer actief

  11. cactusje

    cactusje VIP lid

    Feb 12, 2015
    6,752
    1,993
    113
    Biefstuk blijft voor mij toch echt het lekkerst met alleen een champignonnetje erbij en eventueel een gebakken uitje. En een biertje:D
     
    DastyQueen likes this.
  12. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    oh ik eet bij mijn lievelings restaurant vaak een maaltijd salade met ossenhaas. Deze heet salade biefstuk bali en is een beetje pittig. Het exacte recept heb ik niet maar dit komt een heel eind in de buurt.

    Ingrediënten voor 4 personen
    3 – 4 st. ossenhaas
    150 gr gemengde sla
    200 gr sperziebonen
    200 gr cherrytomaten
    100 gr taugé
    1 rode ui
    150 ml kokosmelk
    1 teentje knoflook
    2 el oestersaus
    2 el ketjap Manis
    2 tl sambal
    Peper en zout
    Margarine

    Zo maak je het
    Verwijder de puntjes van de sperziebonen. Blancheer de sperziebonen kort in kokend water met zout. Spoel ze af met koud water en zet apart.

    Laat de ossenhaas op kamertemperatuur komen. Houd je van veel vlees, gebruik dan 4 stuks ossenhaas. Ik vind 3 wel voldoende voor 4 personen. Snijd de ossenhaas in stukjes van ongeveer 3 x 3 cm en breng ze op smaak met peper en zout.

    Verhit de margarine in een wok. Voeg de ossenhaas toe en bak het rondom aan. Bak het niet te lang want dan wordt het vlees te gaar. Haal de ossenhaas puntjes uit de pan en laat ze afgedekt onder aluminiumfolie rusten.

    Hak het teentje knoflook fijn. Doe dit samen met de oestersaus, de ketjap en de sambal in dezelfde pan als waarin je de ossenhaas gebakken hebt.

    Voeg de geblancheerde sperziebonen en de taugé toe en bak dit kort mee.

    Voeg de kokosmelk toe en verwarm het nog even kort.

    Zet de pan uit en voeg de ossenhaas puntjes toe en meng nog even kort, zodat ook de ossenhaas rondom bedekt is met de saus.

    Verdeel de gemende sla over 4 borden. Halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel deze over de sla.

    Verdeel de biefstuk bali over de salade.
     
  13. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Ik ben zelf trouwens geen grote biefstuk fan. Wat ik wel heel lekker vind is de jus van de biefstuk om een wit broodje in te soppen!
     
    SDonya likes this.
  14. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,625
    113
    Bladerdeeg ontdooien en droogdeppen.

    Uien in blokjes snijden. Champignons in kleine stukjes snijden en vlug wokken met flink knoflook en peper.
    Hierna goed uit laten lekken in vergiet.

    Biefstuk heel kort dichtschroeien.

    Biefstuk op plakje bladerdeeg leggen en daarop een schep groenten.

    Bladerdeeg dichtvouwen en op ovenplaat leggen.

    Rood, medium is het lekkerst vind ik!

    Serveren met roquefortsaus, groene sla en dikke frieten.
     
    DastyQueen likes this.
  15. DastyQueen

    DastyQueen Niet meer actief

    Oh ik krijg echt heel veel trek van dit topic :roflmao:
     
    mexicang, marb and Iertje81 like this.
  16. PenF

    PenF VIP lid

    Aug 20, 2009
    8,387
    2,241
    113
    Female
    Coach
    Dordrecht
    Ciabatta met rucola, rode ui, biefstuk reepjes, tomaat en een dressing van cranberrysap, grove mosterd en witte wijnazijn.
     
    DastyQueen likes this.
  17. Adje

    Adje VIP lid

    Aug 21, 2015
    16,278
    25,751
    113
    Beef wrap:
    Biefstuk kruiden met picadillokruiden (Jonnie Boer) en medium bakken. Dan in plakjes snijden en op een wrap leggen, met gebakken ui en paprika en guacamole.
     
  18. Theezeefje

    Theezeefje Fanatiek lid

    Oct 13, 2014
    3,711
    4,030
    113
    Overijssel
    Zo wil mijn man ook zijn biefstuk :D
     
    DastyQueen likes this.
  19. Kat1981

    Kat1981 Fanatiek lid

    Dec 7, 2009
    1,915
    1,667
    113
    Geschiedenisactrice in een museum
    Brabant
    Biefstuk in reepjes snijden
    Marinade maken van:
    6 eetl. Zoute sojasaus
    2eetl. Sesamolie
    Scheutje witte wijn azijn
    2 flinke tenen knoflook (ik doe altijd meer, ben gek op knoflook)
    1 eetl.suiker
    2 bosuitjes
    Naar smaak chillivlokken
    Zwarte peper

    Daar de reepjes biefstuk inen lekker een paar uur laten marineren. Daarna kort wokken.
    Wij eten dit altijd met plakrijst en verschillende wokgroenten en dan: ....hup, alles in een blad sla gewikkeld.en lekker knoeien.
     
  20. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    Dec 31, 2015
    17,953
    33,625
    113
    Klinkt goed!
    Ik wikkel m’n Vietnamese loempiaatjes ook altijd in een blad sla (en wat munt) voordat ik ze eet
     
    Kat1981 likes this.

Share This Page