Dag dames, Even ons probleempje. Zl is nu 5,5 week oud. Hij slaapt vanaf het begin snachts goed. Aanvankelijk sliep hij overdag ook prima, in de wieg boven, of benenden in de kinderwagen, dat maakte niet uit. Langzamerhand ging hij overdag steeds slechter slapen, ook hierin maakt het niet uit waar hij ligt. Hij huilt niet (zover laten wij het niet komen) maar is wel heel onrustig, de hele dag ddoor. 1,5 week geleden zijn we er achter gekomen dat hij op zijn buik pirma slaapt. Dit zijn we toen eerst overdag gaan doen, maar langzamerhand ook snachts omdat hij snachts steeds moeilijker in slaap komt. Maar ja, de adviezen tegen buikslapen zijn er niet voor niets.... Vind het zelf dan ook heel eng. Overdag ligt hij dus in de kinderwagen bak, en snachts direct naast mij in zijn ledikant (cosleeper) Nu heb ik het cb gebeld, en die zei, dat hij er gewoon aan moest wennen. De eerste weken zou hij nog moe zijn geweest van de bevalling, en daarom goed hebben geslapen, en daarna was het gewennign. En omdat wij toe hebben gestaan om op zijn buik te gaan slapen, is hij ook moeilijekr gaan slapen snachts. Hun advies, op de rug leggen, en laten wennen. Dit was vanmorgen. Resultaat: hij heeft vandaag de hele dag nog neit geslapen, begint naar verloop van tijd nu ook te huilen in de kinderwagen, en slaapt nu op de borst van mijn man.... ofte wel, zijn er hier ervaringen met het wennnen van het slapen op de rug? Of andere tips??
hier hetzelfde probleem, alleen laten wij onze dochter gewoon maar op de buik slapen. Ik moet zeggen dat ik 's nachts wel extra keren kijk, maar ik krijg haar niet op de rug of haar zij. Bij mij hebben de andere overigens ook allemaal op de buik geslapen. Zodra ze gaan draaien hou je het niet meer tegen en de oudste draaide met 2 maand al van rug naar buik. En als ik hem op zijn rug in bedje lag, draaide hij zelf wel naar zijn buik toe. En anders is misschien de pukababy een idee, want misschien houd hij zichzelf wel wakker met zijn handjes als hij op zijn rug ligt en op zijn buik kan hij niet met zijn armpjes zwaaien en kan hij zichzelf ook niet wakker houden door het gezwaai. Succes ermee, maar mijn anders 3 kinderen zijn in ieder geval groot geworden met buikslapen en ik zelf ook overigens, want ik MOEST op mijn buik slapen toendertijd ivm astma
Ik zou doen wat je gevoel je in geeft en goed naar je kindje kijken! Oftewel: lekker op zijn buik laten slapen. Heb mijn dochter ook nooit op haar rug laten slapen, zeker niet toen ze zo klein was. Ik legde haar gewoon wisselend van zij naar zij, tot ze op een gegeven moment zelf naar rug of buik draaide en zo verder sliep... Weet niet of je een aerosleep matras hebt? Dit zou je misschien in zo'n geval nog wat meer rust geven? NB: Verder is het misschien ook raadzaam om na te laten kijken of hij misschien (verborgen) reflux heeft? Deze kindjes vinden het erg vervelend om op de rug te slapen/plat te liggen... Ze slapen vaak wel goed op de buik. Weet niet wat je kindje doet als je zegt dat het heel de dag onrustig is?
We hebben er hier gewoon maar aan toegegeven: 1 van de tweeling slaapt op zijn buik. Het was zo emmeren met in slaap komen dat we hem al heel snel op zijn zij hadden liggen. Hij had beneden al wel eens heerlijk op zijn buik liggen slapen en kon zijn hoofd al goed optillen en wegdraaien. Toen het op een avond weer een grote brulpartij was heb ik hem op zijn buik gelegd met het idee om hem om te draaien als wij gingen slapen (we hebben een webcam in de babykamer dus konden hem zien) ik voelde en zag hem gewoon ontspannen en hij sliep..... Sindsdien slaapt hij op zijn buik, niet in de wagen, daar valt hij nog wel op z'n rug in slaap. Het wordt afgeraden en met reden, maar het is een kind wat veel slaap nodig blijkt te hebben en dat krijgt hij niet als hij op z'n rug ligt, en da's ook niet goed, dus tsja. Z'n tweelingbroertje slaapt zonder problemen op z'n rug, hum grote zus als baby ook, maar ja, het zijn duidelijk heel verschillende kinderen alle 3.
Vanaf welke leeftijd zijn ze dan sterkt genoeg daarvoor? Ze moeten dan t hoofdje toch goed omhoog kunnen doen?
Vanaf hoe oud een kind goed op zijn buik kan liggen is per kind verschillend. Mijn buikslaper kon het heel snel, met een week of 5 a 6. Op haar rug was het iedere nacht brullen en drama om haar in slaap te krijgen. Op haar buik is ze zo weg. Ze slaapt nu nog steeds op haar buik.
Nina is met 3 weken op haar buik gaan slapen en doet dat nog steeds... gewoon lekker laten slapen op zijn buikje.
Ik zou ivm met de onrust wel hulp zoeken. Misschien heeft hij idd wel reflux? Wat merk je aan hem als hij onrustig is? Hoe kan je hem troosten? Zou hij anders idd huilen? Kan hij überhaupt rustig en ontspannen liggen? Bijv in de box om even te spelen? Onze jongste was ook erg onrustig en wilde niet op haar rug liggen (helaas ook niet op haar buik), was alleen te troosten aan de borst en toen zijn we naar een osteopaat gegaan. Heeft echt zoveel geholpen! Na 2 behandelingen was de onrust weg en was ze gewoon ontspannen en rustig. En toen de pijn weg was, kon ze eindelijk op haar rug slapen. Het CB had hier ook gezegd "laat maar huilen", maar had mij wel aangeraden eerst lichamelijke ongemakken uit te sluiten, kreeg zelfs een naam van een osteopaat (mogen ze eigenlijk niet doen). Mijn advies: zoek uit waar de onrust vandaan komt. En laat hem vervolgens lekker op z'n buik slapen Slaap vind ik belangrijker dan "wennen aan op de rug slapen".
Mijn zoontje was ook echt zo'n vreselijk slechte slaper, wanhopig werd ik ervan . Toen ik hem overdag een keer op zijn buik in de box legde viel hij zo ongeveer gelijk in slaap . Ik wist niet wat ik meemaakte. Vanaf dat moment heb ik hem op zijn buik te slapen gelegd. Eerst overdag en toen ik er vertrouwen in had dat dat helemaal goed ging, ook 's nachts. Inmiddels is hij 16 maanden en slaapt hij nog steeds op zijn buik. Ik zou je zoontje dus gewoon op zijn buik laten slapen als je er zelf ook vertrouwen in hebt.
Hier ook een buikslapertje sinds ze om kan draaien... dat was met ruim 3 maanden dus al vrij vlot. Daarvoor wel altijd goed geslapen op haar rug hoor, maar sinds ze door had dat ze kon draaien sliep ze liever op haar buik. Het cb mag gewoon geen buikslapen adviseren. Ik heb er wel vragen over gesteld omdat ik me in het begin wel zorgen maakte, maar je krijgt niet echt antwoord. Ik kon wel merken dat de mevrouw van het cb me wel snapte (ik kan er niet de hele nacht naast gaan zitten) maar ze moeten gewoon rugslapen adviseren dus krijg je een vaag antwoord (ik tenminste). Ik weet nu dat het hier wel goed gaat, maar vond het eerst wel eng. Ze zoekt nu gewoon lekker een houding op en soms is dat midden tussen dr knuffels... ach... komt wel goed!
Bedankt voor jullie reacties! Tja die onrust... Het is afwisselend jengelen en, wat wij thuis urmetutten noemen. Voordurend ontevreden geluidjes maken, smakken, voeding terug slikken, emmeren, enz.. Hij geeft soms voeding terug, naar voor zover ik kan na gaan heeft hij daar geen last van, dus denk niet dat het reflux is. Ontspannen kan hij zeker wel, eigenlijk is elke houding, behalve rug en zij ligging goed. In de draagdoek, in zijn stoel (new born set van stokke) is allemaal prima, ook als we gaan lopen vind hij het geen probleem om op zijn rug te liggen, alleen als het dus niet beweegd is het een probleem. Hij wappert zich zelf ook niet wakker, dus inbakeren lijkt me ook niet handig. Daarbij zie hij nu op maar 6 voedingen (bv) en ik ben bang dat zijn honger signalen dam onderdrukt worden en hij nog minder vaak komt.. Op zich kan hij zijn nekje al redelijk op tillen, niet langom hoog houden, maar wel om van links naar rechts te gaan. Ik vond die aerosleep matrassen altijd onzin, maar overweeg nu toch maar om wel te kopen. En als ik dan lees dat het sterfte cijfer behoorlijk daalde na dat het advies voor rugligging werd ingevoerd ga je toch denken.... Maar er is dus niemand die het gelukt is om het kind van buik naar rug te laten wennen?
Mijn dochtertje slaapt ook alleen maar op haar buik, alleen s nachts aan de borst wil ze nog wel eens op haar rug in slaap vallen en blijven slapen maar dan is ze ook het meest ontspannen. Hier was ze tot voor kort elk moment van de dag in mijn buurt en vond ik het geen probleem. 's Nachts ligt ze in de cosleeper of direct naast mij. In het begin hield in een lampje aan zodat ik bij elke kik of zucht even kon kijken of ze nog goed lag. Verder is ze wel eens met haar gezichtje in het matras gaan liggen maar ze bleef nog rustig ademhalen. Ik leg dan wel haar gezichtje opzij. Ze is ook erg sterk in haar nekje en wisselt beide kanten wel af. Sinds 2 weken ligt ze overdag boven omdat ze anders niet slaapt en ik ga regelmatig even bij haar kijken. CB deed er hier niet moeilijk over, vpk wist ook wel dat de kleine veel in mijn buurt is en gaf aan dat ik zelf het beste wist wat goed was voor m'n kindje.
Ik vind het maar een vreemd advies. Ik denk zelf dat een kindje heel goed kan bepalen hoe hij/zij wil liggen. Ik vind zelf slaap heel belangrijk, dus onze dochters hebben altijd op de buik geslapen. Anders sliepen ze niet. Wel beiden een tijdje ingebakerd, want zij waren wel onrustig. Overigens klinken zijn klachten wel als (verborgen) reflux. Zolang je denkt dat hij daar geen last van heeft, kun je dit wel verminderen door de voeding in te dikken, hem na de voeding even omhoog te houden, bedje omhoog te zetten. Maar ja, dan zal hij ook niet ineens een rugslaper worden...
Ben t eens met bubbel denk ook wel aan iets reflux achtigs hoor.. Met name het voeding terug slikken... Probeer eens met johannensbroodpitmeel de voeding in te dikken, bedje schuin en idd na de voeding min. Een kwartier/halfuur techtop houden
Hij was trouwens een week of 5 denk ik, kon al heel vroeg goed ver z'n hoofd omhoog houden, z'n tweelingbroertje en grote zus ook, we maken sterke kinders volgens het cb. Z'n tweelingbroertje heeft wat reflux-achtige klachten (soms terugslikken, hiephiep geluiden, kermen in z'n slaap, spuugt ook wat meer al is het inmiddels allemaal al stukken minder geworden) die hoeven we dus echt niet op z'n buik te leggen voor slapen: schreeuwen en/of spugen mn net na een voeding. Die heeft het hoofdeind van zijn bed wat omhoog staan zodat hij niet vlak ligt. Ach ieder zo z'n gebruiksaanwijzing he, alleen jammer dat je die niet meegeleverd krijgt. Oh ze zijn 10 weken nu en de ergste onrust lijkt bij beide wel een beetje voorbij te zijn.
snotverpielekes!! Heel verhaal getypt, alles weg....:x:x Ik heb echt niet het idee dat hij last heeft van het terug slikken, huilen doet hij wel, maar voor mijn gevoel meer bij krmapjes. 'fietsen'met zijn beentjes helpt dan bv wel. Dus dat is meer een was probleem Indikken gaat lastig, de jbp kan niet in mijn borsten gedaan worden Ik zeg soms wel eens spottend, het is toch typisch dat we maar babys blijven bestellen bij de zelfde leverancier, garantie of gebruiksaanwijzing krijg je niet, en ook reserve onderdelen kun je vergeten. Elk ander bedrijf was al lang over de kop gegaan... @red88, ik houd hen dus ook maar de hele dag bij me, overdag in de kinderwagen of draagdoek en snachts in de cosleeper, en idd regelmatig even bij hem kijken. @ bubbel, het andvies is niet helemaal voor niets hoor. Sinds het advies is om een kind op de rug te slapen te leggen, is het sterfte cijfer mbt wiegendood behoorlijk gedaald. Dat was heel duidelijk. Het heeft er o.a. mee te maken dat de wekdrempel(dat wat nodig is om iemand wakker te krijgen, té diep slapen kan gevaarlijk zijn voor babys) hoger wordt, maar nergens kan ik vinden in welke verhouding tot andere risico factoren ik dat moet zien. borstvoeding en nabijheid van de moeder/ouders verlaagd die drempel namelijk weer heb ik ergens gelezen.... dus tja... denk dat ik dan maar er op moet vertrouwen dat het goedd gaat....
Er bestaam toch ook van die matjes met een sensor erin die afgaat als je kindje noet meer ademt?? Ik heb er geen ervaring mee maar dacht er ineens aan ... Missch is dat nog een optie? Mijn zoon heb in altijd op zn zij te slapen gelegd maar toen hij ging rollen (4,5maand) lag hij 9 van de 10x op zn buik. Ik heb toen de eerste maand de babyphone naast mee neergelegd 's nachts op zn hardst en kon m horen ademhalen. Overdag keek ik regelmatig bij hem. X
6 maanden rooming in en borstvoeding verlaagt ook het risico op wiegendood en er zijn toch ook veel mensen die dat niet doen. Hier hield ik in het begin een lampje aan en zodra ik haar hoofdje over het matras hoorde, was ik wakker en keek ik hoe ze lag. Na een tijdje kreeg ik er wat meer vertrouwen in en ging het lampje uit. En nu maak ik me er gewoon niet druk meer om.